Добре дошли в Българският форум за пчелари.

Вижте резултатите от анкетата: Каква лична информация е редно да разкрие всеки един посетител на форума

Гласували
67. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Редно е всички да са анонимни

4 5.97%
  • Редно е всеки да си напише името и фамилията

34 50.75%
  • Редно е всеки да си напише населеното място

52 77.61%
  • Редно е всеки да си напише адреса

2 2.99%
  • Редно е всеки да си напише телефона или GSM-a

0 0%
  • Редно е всеки да си напише E-Mail адреса

10 14.93%
  • Редно е всеки да си напише Скайп адреса

4 5.97%
  • Редно е всеки да си напише броя на кошерите

22 32.84%
  • Редно е всеки да си напише предпочитаната система кошери (ДБ, ЛР и т.н.)

30 44.78%
  • Редно е всеки да напише предпочитаното производство (мед, прашец, майки, отводки и т.н.)

18 26.87%
Отговори на анкетата
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 45

Преглед на хибрид режима

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч

Lightbulb Толерирате ли анонимността във форума

Отварям тази анкета във връзка с това, че във форума има много анонимни посетители, някои от които дори са лидери по брой мнения, а за тях не знаем нищо или почти нищо. Според мене е хубаво всеки един посетител да си каже поне името и града, за да можем все пак да знаем с кого си комуникираме и да можем да се обръщаме един друг с имена, а не с никове. А това за града - ами хубаво е човек да знае кои са другите пчелари от неговия град най-малкото за да може да се свърже с тях с цел взаимопомощ.

Това все пак си е мое лично мнение, но е хубаво да се знае какво са нагласите и на останалите хора, за да се съобразяваме с тях. Не знам какво ще покаже тази анкета, но съм склонен да се съобразя с мнението на мнозинството. Препоръчвам и на останалите да го направят.

Резултатите от тази анкета не са задължителни за изпълнение, а препоръчителни. Всеки си има право да остане анонимен или пък да скрие една или друга информация за себе си, но поне ще знае, че другите не гледат с добро око на неговата анонимност.

Анкетата е публична - тоест всеки ще може да види кой за какво е гласувал.

В анкетата може да се гласува за повече от един резултат. Редно е само тези, които са гласували за пълна анонимност да не гласуват по останалите точки. Всички други могат да гласуват за 1, 2, 3 или дори за всичките точки, без първата.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Аз лично гласувах за пълна откритост, с изключение на мейла и телефона, които не желая да си ги давам по следните причини:

Мейла - страх ме е да си слагам мейла в публичното пространство, защото има търсещи роботи, които ще го включат в разни списъци, които после се продават на спамаджиите. И в момента на моя E-mail адрес получавам огромно количество спам - не искам да го увеличавам още повече.

Телефона - причината е същата. Прекалено много хора ми знаят телефона и имам дни, в които е пълна лудница с по 100-200 позвънявания. Това ми пречи да се концентрирам по текущата задача и поради тази причина давам телефона си само на определени хора.

Въпреки че гласувах против мейла и телефона, ако някой от вас ги поиска в лично съобщение, ще ги дам, но с молба да не спекулират и да звънят (пишат мейл) само когато наистина има сериозна нужда от това.

Наблюдател
    Регистриран
    29.02.2012
    Редно е всеки да прецени сам.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Разбира се че е така и така ще си остане, но ми е любопитно каква е обществената нагласа и дали моето мнение се различава от това на обществото.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Ако създадеш закрити работни групи по определени теми там всеки трябва да присъства с истинската си самоличност. Във форума не, защото ще се наруши възможността за обективни мнения.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Когато се създадат закрити групи, се получават дразги между потребителите.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Според мен е редно всеки да преценява сам за себе си. Въпреки че от известно време самоличността ми вече не е тайна, избягвам да вписвам информация във профила си. Предполагам че много хора биха я възприели като опит за (само) реклама/кич или нещо подобно. Някои хора обичат да бъдат възприемани като полу-богове и да поддържат този си имидж (най-вече с приказки) за пред простолюдието. (Ха- Ха. Не е никак трудно. Интересното е че всеки който не се прави на Велик, автоматично се възприема от обратната страна като по-низш от нея, независимо колко ниско е нейното положение)

Но нека се върна обратно на темата - хубавото на форумите е че зад екрана всички са равни - пол, възраст, брой кошери, стаж, социално положение, научно звание.... - всички тези неща изчезват. Важно е какво се казва, а не КОЙ го казва. Повярвайте ми, и пчеларите с 2 000 кошера + дългогодишен стаж понякога говорят ПЪЛНИ простотии. Те четат същите книги както всеки друг и често изпадат в същите заблуди. Просто хора.

Важното е мненията да бъдат разглеждани обективно (доколкото това е възможно) и да бъде отсъждано според истинността им, защото само истината има значение.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    ...... Повярвайте ми, и пчеларите с 2 000 кошера + дългогодишен стаж понякога говорят ПЪЛНИ простотии. Те четат същите книги както всеки друг и често изпадат в същите заблуди. Просто хора....
    Това ми хареса. Така е. И аз мисля така. Всички без изключение са ПРОСТО ХОРА с всичките си техни чисто човешки недостатъци - завист, злоба, некомпетентност и т.н. Бъдете сигурни че дори Бил Гейтс е просто човек като всички нас. Може през деня да взема решения за милиарди, а вечерта жена му да му трие сол за някоя дребна глупост, като например, че е счупил някоя саксия с някое цвете. Според мене всички хора са почти еднакви в интелектуално отношение, разликата е само в количеството на късмета, отреден им от нормалното разпределение и теорията на вероятностите.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    За мен е редно всеки да си прецени какви данни за себе си да сподели, но няма такъв вариант за това не гласувах.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    "ЗА" - само за населеното място.
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •