Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 16 от 19 ПърваПърва ... 61415161718 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 151 до 160 от общо 1063

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Много ще се зарадвам на такава рецепта, но все още не съм чул за такава. Ако някой има мога дори да платя за подобна информация. Проблема на оксаловата според мен е че преминава в твърдо състояние много бързо и има вероятност да запуши дюзата мигновено.

Потребител
    Регистриран
    17.04.2014
    Пчеларски район
    с.Крушаре , обл.Сливен
    здравеите и от мен,днес и аз направих едно третиране с ОК ,разтворена в рестилирана вода.напръсках абсолютно всички пити с пулвелизатор.понеже за пръв път третирам с тази киселина баят хубаво ги напръсках всички пити,дано не съм смачкал някоя маикадокато съм прехвърлял питите,остана ми разтворена ОК,та се чудя дали да не добавя след 20 дена малко захар да им капна по малко между рамките,но се притеснявам да не им доиде много.
    А ако третирам повече тази година този разствор да го изхвърля ли или може да се съхранява така

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Цитат Първоначално публикувано от tanasko Виж публикацията
    здравеите и от мен,днес и аз направих едно третиране с ОК ,разтворена в рестилирана вода.напръсках абсолютно всички пити с пулвелизатор.понеже за пръв път третирам с тази киселина баят хубаво ги напръсках всички пити,дано не съм смачкал някоя маикадокато съм прехвърлял питите,остана ми разтворена ОК,та се чудя дали да не добавя след 20 дена малко захар да им капна по малко между рамките,но се притеснявам да не им доиде много.
    А ако третирам повече тази година този разствор да го изхвърля ли или може да се съхранява така
    Максимум 24ч може да го съхраниш и то в хладилник.Дозата за едно третиране на семейство е 50мл пръска се върху рамките и в междурамията
    Милен Михов

Потребител
    Регистриран
    17.04.2014
    Пчеларски район
    с.Крушаре , обл.Сливен
    Напръсках всички пити на които има пчели с пулвелизатор преди 20 дни,пило не видях никъде и мисля повече да не ги закачам до пролетта

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    10 литра в Практикер струва 2,99 лв.но се води дейонизирана вода.

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    Правих разтвора с дейонизирана вода купена от бензиностанция,и се получи малко мътен разтвора.След това взех дестилирана вода от аптека разтвора стана бистър.Павел вече ще знам че имали утайка в разтвора,значи водата частично неотрализира киселината.Благодаря ти

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    С изпарителя на Лега с пистолет за горещ въздух се третират 200 семейства за 3 часа с отварянето на прелката, може и през сезона, но най-добре ноември 2 пъти през 7 дни след като се е излюпило всичкото пило. Това с накапването е рисково, аз не съм го правил, пише в литературата че има риск от висока смъртност както при майката така и при пчелите, като са мокри почват да се търкат една в друга и някъде концентрацията на киселината се увеличава. При мен все още пада акар на дъната под мрежата, и днес също погледнах няколко.

Наблюдател
    Регистриран
    18.02.2012
    Колеги, като се подреждах намерих едни контейнери по 30 грама оксалова киселина, които се сетих че съм купувал преди 2-3 години от изложение, въпроса ми е има ли някаква трайност оксаловата киселина? На тези опаковки не пише нищо.

Потребител
    Регистриран
    28.02.2013
    Пчеларски район
    Русе
    Здравейте на всички искам да попитам сега мога ли да третирам семейство с ОК когато има пило и по какъв начин
    Благодаря

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от kaletoo Виж публикацията
    Здравейте на всички искам да попитам сега мога ли да третирам семейство с ОК когато има пило и по какъв начин
    Благодаря
    Нямаш проблеми, ОК не вреди на пилото, но не убива акара който се намира в пилото, за това се третира 3-4 пъти през 7 дена с 900мл. вода 100гр. захар и 34гр. ОК.

Страница 16 от 19 ПърваПърва ... 61415161718 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •