Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 14 от 19 ПърваПърва ... 41213141516 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 131 до 140 от общо 1063

Преглед на хибрид режима

Автор
    Регистриран
    09.01.2011
    Пчеларски район
    Ябълково, обл. Хасково
    Няма да ида. Купих си един литър в шише. Пише не етикета 99 % чиста за анализ. Не може като не знаеш отговора и да ме пращаш до пчеларския магазин-ще си го търся. Като цяло избягвам да купувам от пчеларските магазини неща, които обикновено ги има на други места. За пример ще дам пирончетата за рамки-ми че те като златни ги продават, пакетирани на грамаж като черен хайвер.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.03.2011
    Оксаловата (1,2-етандиова) киселина има следната формула Н2С2О4. Кристализира из водни разтвори, като големи безцветни призматични кристали, които съдържат две молекули вода. Тя е отровна и предизвиква парализа на нервната система. Разтваря се във вода и етанол, слабо в етер т.т. 101°C(хидрат), 189°C(безводна), сублимира при 157°C. При загряване с глицерин образува мравчена киселина. Среща се в свободно състояние в листата на цвекло и като калиев хидрогеноксалат в киселец и ревен. Калиевия и амониевия оксалат са разтворими във вода, а калциевият е силно неразтворим. Промишлено се получава при загряване на безводна натриева основа и въглероден оксид в автоклав при 160-200°C и 0.8-1MPa. Образува се натриев оксалат. Оксаловата киселина се освобождава лесно след това при реакция със сярна киселина. Използва се за почистване на метали и като междинен продукт при химични синтези. Поради избелващото си действие се използва в текстилната и кожухарската промишленост. В бита намира приложение за почистване на петна от ръжда или кръв върху бели тъкани (за предпочитане памучни).Осаловата киселина се използва за борба с вароатозата по пчелите.
    Оксаловата киселина не е полезна за организма, защото намалява Ca в него, като образува калциеви съединения, неразтворими във вода. Това води до появата на камъни в бъбреците.
    Летална доза при хора (орален прием): 600мг/кг.
    Буци е прав, питай търговеца пак, щото тия 99% нещо ми съмнеят.
    Абе да не си взел, мравчена киселина, пък да я мислиш за оксалова?

Автор
    Регистриран
    30.08.2011
    Много си прав колега за пироните за рамки 1,4/30 ги продават като златни.За 1 кг. 12/14 лв.

Автор
    Регистриран
    09.01.2011
    Пчеларски район
    Ябълково, обл. Хасково
    И мравчена киселина имам. Грамотен човек съм, чета ги тези етикети.

Автор
    Регистриран
    29.07.2013
    Пчеларски район
    Мизия
    Според gordyan вече се правят тестове за работа на мъглообразувател с ОК и през пролетта се очаквали точни инструкции.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    Аз съм ползвал ОК но в комбинация с тимол 15 гр.ОК 15 гр. тимол разтворени в 100 мл.спирт за 25 семейства.Задръствания не съм имал.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Много интересно.
    Какъв спирт използваш?
    Сам ли реши експериментираш или разбра от някъде за тази рецепта?
    Колко пъти третираш и през колко време?
    Пробвал ли си та третираш така при наличие на пило? Имам подозрение, че вредата на оксаловата върху пилото е мит.

Автор
    Регистриран
    29.07.2013
    Пчеларски район
    Мизия
    Цитат Първоначално публикувано от Пламен Керчев Виж публикацията
    Аз съм ползвал ОК но в комбинация с тимол 15 гр.ОК 15 гр. тимол разтворени в 100 мл.спирт за 25 семейства.Задръствания не съм имал.
    http://medtambova.ru/forbeekeer/inventory/64-varamor

В таблицата има печатна грешка за температурата да се чете 40-50 градуса по Целзий. Според мен няма нужда от загряване, тимола се разтваря много добре в спирта, а за ОК трябва да пробвам, но нямам налична.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Валтер Желязков Виж публикацията
    http://medtambova.ru/forbeekeer/inventory/64-varamor

В таблицата има печатна грешка за температурата да се чете 40-50 градуса по Целзий. Според мен няма нужда от загряване, тимола се разтваря много добре в спирта, а за ОК трябва да пробвам, но нямам налична.
    Да точно от братята руснаци е рецептата. Спирта е 95 градуса.Третирах общо 4 пъти, през седмица. Първите два само с тимол защото не бях извъртял последният мед. Поражения върхо пилото не съм забелязал.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Отговора ще го намериш тук

http://scientificbeekeeping.com/the-...ral-miticides/

Ние ползваме единствено рецептата която съм описал (няма да я срещнеш другаде)
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Страница 14 от 19 ПърваПърва ... 41213141516 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •