Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследнаПоследна
Резултати от 21 до 30 от общо 72

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    това е дива мента пълно е с нея край мен
    Значи не си слагал ментови капки в меда и наистина съществува ментов мед? Както писа някой. Не, че няма и алхимици, които искат всячески да продадат един буркан некачествен мед, а убиват моите/вашите многогодишни усилия да доказвам/те качествата на меда, но на истинския мед.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    По Искърското дефиле колеги вадят такъв мед,но цветът му е зеленикав
    Поне от това което съм чел зеленикав отенък имат медове от горската върбовка (има и речна), от метличина, магарешки бодил също...

Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    ..... Ама ако вземеш един буркан с ливаден мед, разкристализираш го и му добавиш 2-3 капки натурално ментово масло менте ли става? Или от лавандула или мащерка? За мен не. .....
    Става менте ако след това го продадеш като мед от мента. Иначе ако е само за теб (без продажба) е чудесно хрумване с което да изненадаш гостите си примерно...
    Въпроса е че тези хора лъжат хората и им пробутват боклуци и ако се случи после този клиент да попадне на истински такъв мед те обевява за мошеник защото меда бил с друг цвят аромат... Поне да бяха си направили труда да прочетат малко дали има и с какъв цвят е пчелният мед от мента....
    Миналата година кръстника ми платил 15-20 лв. за бурканче мед на кръстова гора, не бил опитвал балкански мед, когато се видяхме го отвори да ме почерпел с нещо дето аз не мога да произведа .... е наистина не мога, не съм химик. Както един познат казва - Такива заслужават да се върна и му залюпя буркана с меда на тиквата.....

Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Значи не си слагал ментови капки в меда и наистина съществува ментов мед? Както писа някой. Не, че няма и алхимици, които искат всячески да продадат един буркан некачествен мед, а убиват моите/вашите многогодишни усилия да доказвам/те качествата на меда, но на истинския мед.
    И защо да го правя - днес ще излъжа един-двама за някакви си 5-10 лв., утре пак... а като лъсне истината какво правим...
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Джодженът, наречен и също юзум, гюзум, гьозум, менталария или мятва, е вид мента, растяща в Централна и Южна Европа.

Имам на няколко места такъв, които мирише на мента и не го събирам, защото после боба ще мирише на дъвка. Този на снимката не мирише на мента.
    Измества всички треви и тръгва като плевел, но ако го минеш с тримера 1-2 пъти годишно и няма проблем, а и жената ще остане доволна.
    Посещава се от пчелите, но само ако няма сериозна паша, иначе не му обръщат внимание.
    Пчелата се вижда на снимките как смуче от цветчетата.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен

Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Заслужил Автор
    Регистриран
    08.02.2014
    мен ме питаха дали меда от рапица не мирише на нафта , щото от рапица правили дизел

Наблюдател
    Регистриран
    10.02.2018
    Наскоро си купих ментов и мурсалски мед от една пчелна ферма от Триград, но меда от мента нито е с зеленикав оттенък нито е като на todor.mitkov. Моя има светло жълт цвят и е ситно кристализиран. Обаче като го копувах ми казаха че е от бяла мента не знам каква е разликата с тази дивата мента която сте наснимали в форума.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Nikoletakat Виж публикацията
    Наскоро си купих ментов и мурсалски мед от една пчелна ферма от Триград, но меда от мента нито е с зеленикав оттенък нито е като на todor.mitkov. Моя има светло жълт цвят и е ситно кристализиран. Обаче като го копувах ми казаха че е от бяла мента не знам каква е разликата с тази дивата мента която сте наснимали в форума.

Има разлика от тази мента

abc948174932af8bed9cb5293a9c0dbf[1].jpg

и тази мента

menthecwqt[1].jpg

Меда който показва Митков, тоест моя мед е от първият вид мента, а този който сте купили от Триград е от вторият вид мента.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Мен , ме интересува Мурсалският мед ?
    Как е ?

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Ако в България имаше и един корен жен шен сигурно и мед от жен шен щеше да има.

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.12.2014
    Пчеларски район
    Врачанско
    Коя е фермата и може ли контакт за връзка, че ми се иска да го опитам този ментов мед?
    Медец

Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •