Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 9 от 79 ПърваПърва ... 78910111959 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 81 до 90 от общо 781
    VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Колеги в книжките,почти за всяка болест,като профилактика препоръчват смяна на майката и гнездовите рамки.Какво ни пречи да сменяме майката всяка година и поне половината от гнездовите рамки.Сигурно това ще се окаже по рентабилно-евтино от всевъзможните третирания....

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    При мен е така, а при вас как е ?

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    При мен е яка зима, кошерите са затрупани от сняг. За сега при почукване се обаждат, като се стопли март месец ще ги преглеждам. Това което виждам, не го пожелавам на никого да го има в кошерите си. Не е от глад, не е от студ, проблемен здравен статус. Подмора е бил продължителен период от време, семейството се е стопило колкото юмрук и се е преместило в най-горната част на питите. За такива семейства няма полезен ход, каквото е можело да се направи е било края на август и септември.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Георги Куров Виж публикацията
    За такива семейства няма полезен ход, каквото е можело да се направи е било края на август и септември.
    Да, така пише във всички книги. Ако края на септември е било на 9 рамки /добре покрити с пчели / , тогава ?

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    Тогава не си е личал проблема. Пчелите са се облитали и проблемните пчели са загивали извън кошера. Есента вече не са напускали кошера и подмора е вътре. Това си е личало вече ноември и началото на декември. Много станаха болестите, затова трябва профилактика на стомашно чревния тракт със билки или химия август, септември.

Наблюдател
    Регистриран
    14.11.2014
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Да, така пише във всички книги. Ако края на септември е било на 9 рамки /добре покрити с пчели / , тогава ?
    Така е и при мен. 6 кошера са в същото състояние като от снимката. Една шепа пчели останали и умрели,а не да няма мед. Есента бяха покрити 8-9 рамки с пчели и изведнъж смърт. И аз съм в Бургаски район,колега!
    Този пост е редактиран от Трендафил Дончев; 26.01.2017 в 14:17.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от 100-qnov Виж публикацията
    Така е и при мен. 6 кошера са в същото състояние като от снимката. Една шепа пчели останали и умрели,а не да няма мед. Есента бяха покрити 8-9 рамки с пчели и изведнъж смърт. И аз съм в Бургаски район,колега!
    Едва ли е до район. Още наесен имаше писано за югозапада ,сега чета и за Хасковски район.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Приготви си пушката, тряа се гърмиш.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Едва ли е до район. Още наесен имаше писано за югозапада ,сега чета и за Хасковски район.
    При мен бяха така миналата година. Тази година само една отводка от глад и то сам съм си виновен, защото зимата ако отложиш днешната работа за утре, може и един месец да не я свършиш!

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Те сега започват да мрът. Следващите 2 месеца ще падне “рев“. Ама “великите“ пчелари ще си траят. Най-много да се опитват да се лигавят тук-там.

Страница 9 от 79 ПърваПърва ... 78910111959 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •