Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследнаПоследна
Резултати от 31 до 40 от общо 484

Преглед на хибрид режима

Автор
    Регистриран
    30.08.2011
    Какво му е късното 10 то число е,като имаш готови майки изполваш пчелата до средата на Септември ще станат на 7/8 рамки.

Автор
    Регистриран
    08.12.2011
    За да станат на седем осем,зависи от това на колко рамки са направени и дали имаш готови майки. Но да чакаш на двадесети да ти се излюпат от маточници и тепърва да се оплождат е много много рисково начинание,което обикновенно умира януари ,февруари. А ако се уцели март да е с минусови температури са сигурни.
    Това е мое мнение,аз съм си правил такива опити и не си заслужава,дори и да оцелеят е по добре да се направят пролетта,така или иначе няма да могат да хванат ранната паша. А за по късна ще са готови и пролетните отводки.
    Нерентабилно е и не си заслужава риска.
    Много от тях ги нападат още септември,а тази година и август и дори не влизат в зимния сезон. Повечето пчелари наесен намаляват семействата и напролет ги възстановяват.
    Всеки си преценява риска от загуби и си действа както си знае,но мисля че е грешно да се дават акъли да се разцепват на две кошери по това време. Може да се получи от два напролет нито един.

Потребител
    Регистриран
    22.05.2012
    Пчеларски район
    гр.Попово
    Едната от моите отводки вече е унищожена от нападение. Причината вероятно е в мен, на същото място където сложих отводката, преди два месеца беше ограбена една търтовка.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Днес съм на ПОПРАВИТЕЛЕН.......Трябваше утре да правя отводките,но го дават да превалва и реших днес да ги спретна...
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри Снимки0578.jpg‎  

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Днес съм на ПОПРАВИТЕЛЕН.......Трябваше утре да правя отводките,но го дават да превалва и реших днес да ги спретна...
    Резултатът от поправителния е;Отводките на маточник и летяща пчела-е слаб,като миналата година-нито една завърнала се майка.Отводка на маточник+пило+пчели -оплодени майки 1/3.Основни семейства,които си произвеждаха майки-успеваемост-е почти 100%.Само една майка-НЕоплодена.А една дори успя да се изрои миналата седмица-демек през септември..
    Мисля,че пернатите имат голяма заслуга за НЕвърналите се майки.Затова,от догодина ще експериментирам в сами край на лятото-демек производството на маточници ще стартира след 20 август.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.11.2011
    Пчеларски район
    Русе
    Как са ти разположени кошерите?Питам защото и аз все се впрягах на пернатите, докато не пробвах да разхвърлям 15-тина отводки хаотично разположени из двора по двойки и тройки с гръб едни към други.Резултата е 2 незавърнали се, говоря за августовски отводки сформирани около 7-8-ми август чиито майки са пронесли на 22-23-ти август.

Наблюдател
    Регистриран
    21.12.2014
    Здравейте по колко сироп да давам на авгуски те отвотки давам им през ден по една хранилка свалят го но могат ли да го преработят отворите са на 5рамки има и слаб градеш но много слаб

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от olepi4 Виж публикацията
    Здравейте по колко сироп да давам на авгуски те отвотки давам им през ден по една хранилка свалят го но могат ли да го преработят отворите са на 5рамки има и слаб градеш но много слаб
    По скороста на сваляне на сиропа може да се определи,кое семейство-отводка ще го бъде и кое не.Ако продължиш със сиропа най добре ги разшири с една рамка да трупат запас в нея.А след средата на септември изкарай една рамка зад преградна дъска,за да одебелят медените венци в гнездото.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    По скороста на сваляне на сиропа може да се определи,кое семейство-отводка ще го бъде и кое не.Ако продължиш със сиропа най добре ги разшири с една рамка да трупат запас в нея.А след средата на септември изкарай една рамка зад преградна дъска,за да одебелят медените венци в гнездото.
    Ей, Адаш в онова видео нали Рахматулин препоръчваше да се блокира майката да не снася много много да се запази доколкото си спомням.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Адаш,августовската майка ще снесе 30000-40000 максимум яйца.Не е необходимо да я блокираш.А тоз юнак си рекламираше хранилката,ако не се лъжа..

Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •