Най-после начесах крастата.:bigsmile:Прикачен файл 11616Прикачен файл 11617
Преглед за печат
Най-после начесах крастата.:bigsmile:Прикачен файл 11616Прикачен файл 11617
Манатарка. По принцип я суша, но сега времето не позволява.
Затова- в буркани. 8-10 кг. гъби, нарязани на едро, ги запържвам с малко чесън, ч. пипер, бахар. Отделно запържвам 3 кг. св. врат , дафинов лист, след това ги смесвам, пълня бурканите и стерилизирам 3 часа.
Р.Р. При мен сушата продължава и няма една гъба за цяр, ама днес мръднах към Троянския край, та понабрах.
Аз от района на Тъжа, че минавах Емине - Ком, обаче се наложи да сляза в този район, понеже наште ми се обадиха да прибираме гроздето. Гроздето десертното (булгар) не можахме да го опазим, тази година почти напълно се развали, винените сортове, които са повече, нищо им няма, много по устойчиви са. Праскови има страшно много, круши добре , а и другите плодове. Но доматите само по ранните бяха добре. Вече нямаме домати от 2 дни, а друг път сме брали до Октомври началото.
Там в района на коман и васильов е много хубав предбалкана, но аз не посещавам тези места, тъй като са ми далеч от маршрутите, освен това, дотам има път и обикновено шкембе туристи, които ходят да пият.
Ти, като ходиш по Балкана, не носиш ли някое стъкло? Абе, общо взето си прав. 2001-2 г. бях за малко хижар на х. Коман и съм виждал какви ли не свинщини...
Иначе и Коман и Васильов, могат да бъдат начало на хубави маршрути. Например за Козя стена с вариант и през Хайдушка песен.Еййййй, не съм ходил по тез места от години, ама там съм отрасъл.
Прикачен файл 11766Прикачен файл 11767[AT
TACH=CONFIG]11768[/ATTACH]
Довечера в тавата.
Заредих пак масата.Прикачен файл 11792
От "торачките", ето това:Прикачен файл 11806
Лошото е, че излизат на 14- ти Декември...
Здравейте. Сетих се за оня на който жена му умряла от гъби.
Нищо лично.
Здравейте . Случайно попаднах на този клип. В него момчето обеснява много подробно за малкия бизнес с гъбите. По важни точки от това което казва .
За сам човек са достатъчни 2 тона компост. Или казано на кратко това е количеството с което 1 човек би се справил. 50 000 рубли били нужни за да обзаведеш 1 гараж и да започнеш производство . От залагането до края на беридбата минавали 60 дни. В тях влизат 3 беридби по 5-6 дена с промеждутачен период от по 5 дни. Той бил заложил на качеството и цената. 2 тона компост давали около 500 кг. гъби . Казва че 150 рубли била ниска цена за килограм. Добрата цена била 200 рубли .( не знам курса на рублата. ) В гаража си имал 3 помещения . 1 за хладилна камера . Второ подготвително помещение и най голямото със стилажите. След беридбата ги вкарвал в хладилната камера на 2 градуса температура за да им спре растежа. Показва гъба с жълти петна. Това означавало преовлажняване на помрщението. Такива гъби се премахвали защото се предавало на останалите. Казва че имало и други плесени то които боледували гъбите. Най важното било че ако искате да отглеждате качествени гъби не трябва да се подценява хигиената.
За разлика от западните гъбари които нищо не споделят то руските и украинските обесняват всичко и то с с най малки подробности.
ВЫРАЩИВАНИЕ ГРИБОВ В ПОДВАЛЕ ДОМА! Грибы шампиньоны - YouTube
Здравейте .Има ли съфорумци които се занимават със събирането на трюфели ? По това време на годината събират ли се ?
Вчера открих сезона.
Прикачен файл 12174
Ще има с какво да напълнем агнето.[TTACH=CONFIG]12359[/ATTACH]
Прикачен файл 12360
Това челядинки ли са ? Въпроса е има ли кой да яде ? :) Ти добре ще го напълниш ..
Прикачен файл 12361
Има ли кой да яде?:ae:
хохохо :)) Наздраве, че то хубава работа :))