Прикачен файл 10053 Някой ползва ли такова чудо?
Преглед за печат
Прикачен файл 10053 Някой ползва ли такова чудо?
Този сезон използвам такава.Предишната ми беше с мех и без вътрешна камера , понякога прегасваше. Тази е с вътрешна камера и гори като луда.даже и без мотора.Имам към 40 кошера и досега батерии не съм сменял .Като недостатък може би е това ,че много бързо гори понеже принципа и на горене е като на печка “чудо“ и трябва да измисля някакво затваряне на отвора отдолу или отгоре.
Здравей! Как си разположил нагревателя в пушалката? Горивото пелети ли е? Справя ли се с повторно палене на принудително изгасена пушалка? Полуовъглените пелети имам предвид. Когато за първи път видях, как се пали печка на пелети, ми хареса идеята, но така си и остана във въздуха. Автоматиката при повторно палене имаше проблем, не винаги, с по смолисти пелети. Такъв спомен имам. Естествено, пушалката ни е в ръцете и лесно може да се поразмести горивото.
Ти се радвай, че не попитах каква е намотката.;) Бифилярна ли е? Какво е комплексното съпротивление и каква е индуктивната и капацитивна съставна в него?:bigsmile:И не ми казвай , че източникът ти е на постоянен ток, че тогава хептен ще го задълбаем sweating;с преходните процеси при включване и изключване.:laughing:
Шегувам се!hi;
Като гледам добре ги къдриш, а не разбрах - защо ме питаш колко е Ф-то на кантала? :bigsmile: Би трябвало да се сетиш от раз. ;)
Та да обясня точно.
Вземат се две лустър клеми/керамични/ и се поставят на една ламаринена шиничка с две болтчета, винчета или каквото имате под ръка. Ъглите се заоблят за да влезе в пушалката леко стегнато. Кантала както казах е около 20 см. и се навива върху един химикал от 20 ст.. Вързва се единия край за едната клема, а другия за другата. Поставя се мост на двете клеми от по дебел меден проводник и след това се връзват два силиконови проводника за тези клеми. Моста се поставя за да се ограничи температурата от реотана към проводника. Реотана се повдига под формата на П за да навлезе малко в материала. Двата силиконови проводника се промушват през вътрешната решетка, колкото е възможно по към стените и след това през отвора от където се вкарва въздуха. По този начин не се разваля нищо по пушалката и в даден момент може да отстраните устройството без каквито и да е дефекти. Проводниците са около 15 см. дълги за да не пречат при работа. Така. Трябва ви един траф на който да има 6 или 9 волта. Може да е постоянен/прав ;) или променлив/крив. :bigsmile: Нали зуница? Пълните пушилката с каквото сте си избрали и са ви необходими 10-20 секунди - хайде 30 за да запалите материала. Успех.
Надявам се и най - некомпетентните да се справят. Ако ли не - питайте пак.;)
Трафа, трафа колко е мощен?
Акумулаторче от UPS става ли?
И това като кажеш и серийно ги почваме! ;)
Моя траф е 100VA и няма проблем за случая. На него има 4,6,9,12,24,36,42 V- променливо и допълнително има изправител за 4,6,9,12 V. Та такъв за какъвто питаш става, като се има предвид голямата гама - 350VA до 3000KVA. Избираш си един и си ти. Иначе става и от чупен винтоверт.
Трендафил, благодаря ти за опита който споделяш. Нямаше да питам повече, но трафа който описваш ме заинтересува, такъв го купи, или е самоделен.
Някой направи ли си ел. пушалка, че да ви кажа как да си направите уред за опушване на пити със сяра?