Всичко е ок.Само восъчните основи ме притесняват.
Преглед за печат
Всичко е ок.Само восъчните основи ме притесняват.
Пак задълбахте в дерето. Щом хората ги купуват, какъв ви е проблема с основите. Всичко е до цена, която не виждам. Навярно е на принципа на моб. оператори--всеки с индивидуална програма.
Разбира се че може.
Не мога да разбера защо се обаждаш на места където въобще не е твоя работа.
Има правила на форума и те не са създадени случайно. Обявата е без цена и въпреки че подозирам че е на собственика на форума нарушава правилата. Освен това трябва производството на търсения продукт е сложен и дълъг процес свързан с определени дейности за да отговори на изискванията. Редно е да знаеш поне приблизително за каква цена става въпрос. Ти работиш ли без да знаеш поне малко какво се очаква да получиш насреща? По добре не ми отговаряй и въобще спри да вземаш отношение в теми които въобще не те засягат . ДРАЗНИ МНОГО.
Какво става ако доставим питите с наши рамки? Връщат ли се като оборотни, или трябва да си подготвяме нови за следващата година.
Има ли минимални количества за изкупуване?
Дразни те защото не мислиш икономически! Цената зависи от много неша - количество, вид на стоката и нейното качество. Това е първата обява която поне аз виждам за такава стока и така специфицирана. Нямаш база за цена, нямаш някаква поне референтна стойност. Не проумяваш ли една простичка истина - сега е момента пчеларите да дадат своята оферта за цени, а не пак да са догонващата и молеща страна???
Хайде дай ти цена, ако ме устройва може и аз да купя!
Не само него дразниш, а всички останали ПЧЕЛАРИ с твоите анализи господин Боян Палов - форумен трол.Като искаш да купиш нещо, оферирай в точния раздел на форума, а не в тази тема. Тогава мога да те "обръсна" на сухо, както ти правиш с твоите продукти, на които се връзват доверчиви колеги.
Освен,че ВО не стават за ядене във рамките на ЛР и Ф се отглежда пило.Мис,че фирмата трябва да си коригира обявата(изискванията).
Кой ще определи цената--ЛР.:bigsmile:
http://s11.postimage.org/8ogkpwt7z/image.jpg
Подкрепям мнението на Рости: производството на запечатени пити с мед, изградени същата година е доста специфично. И много по-различно от стандартното добиване на мед в пити и центрофуги.
Миналата 2017 година този начин на работа беше предложен на наши колеги и цените, и начина на работа им е известен. Само трябва да споделят. Знам имена, но ще оставя те да решат дали да споделят.
Мисля, че обявата е доста добра опция и който не му харесва, просто да не се възползва! На мен лично ми допада !
Веднъж участвах в такова упражнение 2007 година . Цената беше 6лв килограма .С моя рамка . Така че е нужна актуализация на цената.
Пчеларите са страшна работа. :yo:Блесне ли някой лев от някъде и край с идеята за обединение и единство. Стават по-ниски от тревата и гледат как да прецакат останалите. За мен една рамка ЛР, според изискванията трябва да е 18-20лв. иначе не си заслужава. Знам, че повечето ще предложите по-ниска цена--та успех.:bigsmile:
Какво мисля аз по въпроса. Временно може и да се мълчи. Като казах временно, имам предвид тези които са работили по този начин 2017 г. За сега са единици, но както пише в обявата ще се изкупуват рамки от цялата страна. Ако за сега този който ще изкупва все още не казва кой е, то само до началото на сезона ще го знаем всички. Затуй, че тайнственост не би трябвало да има, а и няма за какво да я има. Ето тук започват дрязгите и знаете резултатите. Но да изчакаме и ще видим кой кой е.
Аз, като знам за какви стари изградени ЛР рамки плащах по 5лв. за рамка, защото нямаше как да тръгна отначалото....то при тези жестоки изисквания, според мен цената трябва да е около 30лв. бруто със собствен материал и ВО...и като извадим 4-5лв за празната/изградена рамка, ще излезе около 10лв кг. мед нето.
Не намирам обявата на Матеев от по-миналата година. Поне да си сравним какво предлагаше тогава. Имаше някакви цени за акациеви пити.
Здравейте колеги!
Мисля,че не е уточнено нещо много важно/след цената ,разбира се/,как се съхраняват тези рамки до изкупуването им?Не става въпрос за 40-50 рамки,а и след като има толкова изисквания ще има проби!Сега е в тенекии и след като ти вземат проби минава месец,месец и половина.
В духа на горното мнение, ще има ли "по-сериозни" договорки или само слуховите, както се казва ще има ли на бастуна червейче?
Светослав е умно момче, което явно търси своя път за изява. Пожелавам му успех!
Харесва ми уставния капитал...
Обикновено у нас дори фирми с милиони годишни обороти ги учредяват с 200-300лв :ae:
,,Изкупуваме неограничено количество рамки от цялата страна".
Най вероятно е за износ като чета горното изричение, колкото повече мед се изнесе и по- малко остане в страната толкова по добре за нас.
Ако може два въпроса .
"Изискването за минимален брой е 150 бр. рамки"--това за един вид рамки ли е, или общо ? Може ли да се предложат рамки без предварителен договор?
Ако може и още един актуален въпрос. Ако едната страна на рамката е с липов мед, а другата със слънчогледов как процедирате. Благодаря!
Слънчогледов и рапица ще купувате ли. Благодаря!
Малко има грешка в заглавието.:bigsmile:Бързате може би г-н Модернизатор и затова бъркате.
Гледам сте си оправили грешката г-н Модернизатор/шегичка/.
Тук колеги питаха да ли някой е работил миналата година по тоя начин?
Аз опитах и да ви кажа ако не сте БИО цените са много по високи от тия които предлагат другите фирми на килограм мед. Така показа сметката.
Въпросът ми към фирмата:
Тая година качеството по същия критерий ли ще е или ще се гледат 90% да са запечатани за първо качество?
Другото което искам да посъветвам колегите е ако мислят да се захващат с това нещо да почнат още от цъфтежа на ябълката.
Друмеев, доста хора знаехме за това, но защо се забави толкова, а и толкова лаконично сподели. Колко въпроси зададоха колегите, нима нямаш отговорите от позицията на продавач?
Те и доста хора тогава се пресмиваха на това предложение си спомням.:bigsmile:
Аз се забавих защото нямам много опит. Миналата година закъснях с градежа понеже имах да възтановявам семейства.Затова съветвам колегите ако ще продават по тоя начин да започнат още от цъфтежа на ябълката.
Заслужавали си, да градиш пити и после да ги ликвидираш. Това влиза ли в калкулацията. Дай цени да си сравним.
П.П. Имаш ли разлика в добива от един кошер на който слагаш магазин с изградени пити (само да ги пълни) и кошер който да гради пити в магазина и да ги пълни(слагаш цял магазин с основи). Или ги пускаш между другото по 1-2 бройки на семейство.
Много е трудно да се сметне колко са загубите от сложен цял магазин за градеж. Има много променливи и се получават различни резултати. Зависи от силата на пашата, сезона, силата на семейството, свободно място за складиране докато градят и т.н. Така или иначе съм забелязал че градежа на ЦЯЛ магазин или ЦЯЛ корпус излиза скъпо заради загубите от добива. Само мега силните може да се каже че минимизират загубите и то само ако градят магазин, а не корпус. В последствие имаме и втора загуба на самия восък от питата и восък от запечатката. Това също е редно да си го калкулираме като си правим сметката. Искам да напомня, че за да запечатат целия корпус или целия магазин то трябва даима поне още толкова обем за медови запас. Тоест трябва да има доста силни семейства на акация и времето трябва да даде ръка. Това се случва доста рядко и добре знаем че добив от 20-ина килограма на акация се смята за добър тоест да се зареждат цели магазини за градеж на акация с надежда за запечатване на същите е силно оптимистично. Точно поради тази причина на предната обява не беше обърнато особено внимание, там се говореше за зап. пити само акация.
Не е редно и да се сърдим на колеги които знаят условията и не споделят публично. Това все пак е и вид уважение към фирмата, която явно предпочита това да не става публично иначе щеше да си закачи условията към обявата.
Изграждането на един магазин се равнява на един магазин мед.
Както и да го сучите, както и да се снишавате, както и да се правят на умрели лисици някои------това е обява :
Конвенционален мед
- Билков (без слънчоглед и рапица) - 5.00 лв / кг;
- Букет / Слънчоглед - 4.00 лв / кг;
- Липа - 5.00 лв / кг
- Рапица - 3.80 лв / кг. Рапица от стара реколта не изкупуваме;
- Акация - 7.00 лв / кг;
- Кориандър - 5.00 лв / кг.
- Букет / слънчоглед от стара реколта - 3.80 лв / кг.
- Манов - 7.50 лв / кг
Биологичен мед
- Букет 7.50 лв. / кг
- Акация 10.50 лв. / кг
- Липа 7.50 лв / кг
- Манов 10.00 лв / кг
Всички посочени цени са без вкл. ДДС - ако продавачът е фирма, регистрирана по ЗДДС, цената, която ще получи, е посочената + ДДС.
Хората, от които е взета проба и предстои изкупуване, ще получат договорената цена при взимането на пробите без промяна.
Не виждам какъв им е проблема и на продавачите и на купувачите, след като се заявяват Неограничени количества за купуване.
2017 поради недостиг на магазинни пити на някои кошери допълвах в магазините само с горни летви. В слънчогледа може би 2 (два) пъти по-бавно изграждаха и запълваха далачетата на летвичките сравнено със съседните изградени пити. Това съм го правил, като на 1 магазин изградени пити и допълвам с 1 или 2 летвички.
Нито една .
Защото и аз не съм извадил само акация .
Момче , сам си отговаряш на въпроса . :)
За това мисля, че се губи от добива в кг. Всеки си знае района все пак. Успех на всички.
Предполагам точно поради неяснотата, колко се губи от добива при градеж фирмата не пуска ценовите листи публично. И донякъде е оправдано. Ще настанат едни сметки едни упреци бла, бла. Всеки си има телефон и може да се обади лично и да се запознае с условията и да се опита да си направи сметката. До колко ще успее е друг въпрос.
Не знам защо някой се палят от обявата, тя явно не е насочена към пчелари с малко кошери или такива които тепърва се развиват, иначе не виждам какво лошо имав това пчелар с 200 кошера да „бодне“ по 1 пита в магазина и да му я платят подобаващо?
Да ви кажа честно - няма печалба, като че ли, но всеки си знае.
Ако не се забравя кой гради питите всеки може да си сметне кога и по колко да слага.Аз градин 9 от 10 на слънчогледа, но аз бях подготвил кошерите само за тази паша.
За изграждането на един магазин с 10рамки трябва 1/4 от меда в него.Има плюсове много тая работа с рамките, но има и минуси които не са фатални.
Щом плащат подобаващо, нека пчеларите боднат цял магазин. Кво пречи. Според мен друг е въпроса пред пчеларите. (с условие, че всеки ще добие 200-400пити). Дали си заслужава да премине на добив на запечатени пити и да изостави добива в тенекий. С всичките плюсове и минуси от това. Досега на 2-3 места прочетох, че си заслужава. Никъде не прочетох-не си заслужава. Та за това се замислих- хвали се тая технология и тоя добив. Защо не се премине Изцяло така.
Нов въпрос ми се наби в тиквата. Колко струва на пчеларя изграждането на цял магазин пити. Не само като разход на мед-нектар за градеж, ами и време през което пчелите ще пълнят ако не градят. Как беше, “най-скъпото нещо на света е времето“.
Точно тука е „уловката“, цели магазини някой трудно може да изгради и продаде, но какво му пречи на някой колега с вече окомплектовани магазини и корпуси да извади по 1-2 пити от тях и да сложи нови за градеж които после да продаде на добра цена? Восъкоотделянето и без това си е заложено в природата на пчелата...
Другото което ми хареса е , че не вземат наградени пити /демек не ме ощетяват/.
Вървят сметките, потриват се ръце, но как го правите без цена на КГ.:bigsmile:
Точно, 10% бих продал на рамки, 10% на дребно ( за сега толкова ми е развит пазара) и другото искам не искам ще трябва да го „подаря“ на прекупвачите, просто нямам какво да го правя. Ако добия само 1 тон мед (да не дава Господ), остава само варианта „на дребно“ и тогава ще мога да чакам и аз цена от 12 лв.
Всеки си избира своя начин на пчеларстване колеги.Тоя начин на работа ми допадна защото не чакаш 2 месеца да ти вземат меда след проба.Винаги можеш да извадиш меда на рамките които не ти купят и най вече нямаш проблеми с роево.:bigsmile:
Друмев, какво се случва с питите, които не ти купят, на каква цена ти ги приспадат?
ПП Става въпрос за рамки, предоставени от купувача.
Как да се свържем с Вас, след като никой не отговаря на посочения телефон, а и от два дни не сте влизали във форума ?
Съжалявам за случилото се .
С какво да помогна приятелю ?
Аз имам още един въпрос към Фирмата:
Ако продам с мои рамки до какво време ще ми ги върнат или неги връща?
Благодаря за отговора предварително.
.
Гледам господата от Пастили много добре отговарят.И аз имах някои въпросче, ама след като темата е станала'' Въпроси без отговори'' ще търся друг начин за контакт.
Говоренето е сребро, а мълчанието е злато - народна мъдрост.
Да не забравяме, че този форум е любимата платформа за социологически проучвания и експерименти на старшия "пастил"... гледат ви сеира и си водят записки... ;)
Ако са ви скъпи разговорите по телефона, ЛС за сега са безплатни и хората много бързо и точно отговарят на всякакви въпроси, че даше и имейли пращат ако има проблеми с ЛС.
Днес вече и телефона не е достъпен. Много несериозна работа!