Продавам семена от виолетов лофант-реколта 2011 година
Опаковка от 5 грама
Цена -8 лв за 1 брой опаковка
Местоположение -гр.Габрово
GSM 0878 477 922
http://s3.postimage.org/2che2sipw/Picture_1155.jpg
Преглед за печат
Продавам семена от виолетов лофант-реколта 2011 година
Опаковка от 5 грама
Цена -8 лв за 1 брой опаковка
Местоположение -гр.Габрово
GSM 0878 477 922
http://s3.postimage.org/2che2sipw/Picture_1155.jpg
Обявата валидна ли е или да я пращам в коша?
Обявата е валидна.
В момента имам разсад пауловния - томентоса.
http://s3.postimage.org/1nfipar7o/29...a13e535055.jpg http://s3.postimage.org/1nfpbg56s/tomentosa.jpg http://s3.postimage.org/1nfsmiu6c/45...04bfe8f5b8.jpg http://s3.postimage.org/1nfvxlj5w/pa...longata_03.jpg
Палуовнията може да се засажда цяло лято, щом е от саксия.
На пролет се отрязва ствола на 5-10 см от земята.
От пънчето израстват няколко филиза.
След като филизите станат 10-15 см се оставя само един от тях.
Дървото се оформя според вашето желание /ствол и корона/
Цъфти на третата година.
Цена за 1 бр. пауловния в саксийка или фиданка - 4лв
На тази цена - еводия и мелиа - фиданки
Регион Пловдив, Иван 0898 93 21 93
Даи някаква цена за броика и за вид ако може
Продавам семена от ЕВОДИЯ -10 лв./ грама и други медоносни растения...0888 523 537
Колеги а някои да знае къде се продават дравчета ЕВОДИЯ? И горе долу цена за броика.
Колегата MINDI по-горе продава всекакви медоносни растения, просто му се обаждам и поръчката ми пристига с ЕКОНТ...,никакви грижи немам...
Миналата година закупих фиданки еводия на цена 5 лв от Георги. Тел. 0885113239Цитат:
Първоначално публикувано от ledenia123
А за кои раион на страната става вапрос аз сам от СОФИЯ а вие колега виждам че сте от ЯМБОЛЦитат:
Първоначално публикувано от Nic
Продавам фиданки Еводия и Пауловния за 5лв/бр. Пловдив. 0884457510. Иван Кацарски
Георги е от СвищовЦитат:
Първоначално публикувано от ledenia123
ЕВОДИЯ
МЕЛИА
Пауловния Томентоса
всичко по 4 лв бр.
Размер от 0,40 м до 1.40 м /над корена/, средно 50-60 санта.
Иван 0898 93 21 93
Пауловиите са снимани най-големите, има и по дребни сред тях. Еводиите са снимани от всичките. Мелиата е като еводията.
Продавам медоностни и декоративни дървета- обл. Пловдив, с. Гълъбово.
Лице за контакти: Васил Димитров: тел. 0889023604, дом тел. 03119 2541
Разполагам със следните видове дървета:
Софора- 5лв./бр. височина около 3м
Еводия - от 3 до 8 лв./бр. височина от 0,6м до 2м
Китайски мехурник- 6лв./бр височина около 3м
Юдово дърво- 5лв./бр. височина около 3м
Златен дъжд- 5лв./бр. височина около 1,2м
Албиция- 5лв./бр. височина около 1,4м
Полски бряст- 3лв./бр. височина около 1,8м
Гинко белоба- 6лв./бр. височина около 0,6м
Аморфа- 1лв./бр. височина около 1,8м
Липа- от 4 до 7лв./бр. височина до 2,5м
Явор- 5лв./бр. височина до 0,6м
Мекиш(Татарски клен)- 4лв./бр. височина до 0,6м
Шестил- 4лв./бр. височина до 1,2м
Ива- 4лв./бр. височина до 2м
И други медоностни и декоративни видове, За повече информация ме търсете на посочения телефон!
Колега,като продаваш семена,правил ли си разсад?Цитат:
Първоначално публикувано от mindi
Прикачен файл 309Прикачен файл 310 на тези две растения имаше пчели повече бяха на белото цвете,сигурно са някакви медоносни
Здравейте колеги, знае ли някой нещо за "Облепиха" ? Медоноснио растение ли е или не ?
Здравейте,аз също продавам семена от медоностни дръвчета и билки като : Лофант бял и лилав,Гледичия,Китайски мехурник и Албиция ,при интерес ми пишете на лично .
Аз пък подарявам. Който иска да ми пише на лични.
Търся фиданки от Еводия и Пауловния.
Здравейте.Преди време бях писал и бях качил снимки на това растение.Забравих му името.В момента цъфти и ухае много силно.По моя преценка аромата му много се доближава до зюмбюла.Предполагам че медът получен от него ще е с добро качество?
Да попитам още:Гледах един клип на проф. д-р Янаки Караджов.Бил пчелар и в клипа кийто гледах той каза че като напишеш пчелар и му излизал сайта.Аз неможах да го открия този сайт?
Предполагам че не съм гледал където трябва.Ако още е миродавен този сайт моля да ми покажете къде да гледам.
Благодаря предварително.Прикачен файл 9891Прикачен файл 9892
Тия много скъпо продават или се лъжа.:bigsmile:
Това растение се казва Махония.
На снимката е mahonia bealei. По рядко се среща в България, предимно в частни и обществени градини.
Добре се развива в топлите части на страната
По разпространена и саморазмножаваща се е mahonia aquifolium.
Bealei е с жълтеникави линии по твърдите листа. Другата е с меки, изцяло зелени листа, които можеш да огънеш лесно .
Ето я моята Беалей, зад нея се вижда другата. В момента листата и са по тъмни от нормалното.Прикачен файл 9893
Bealei е с жълтеникави линии по твърдите листа. Другата е с меки, изцяло зелени листа, които можеш да огънеш лесно .
Ето я моята Беалей, зад нея се вижда другата. В момента листата и са по тъмни от нормалното.Прикачен файл 9893[/QUOTE]
Здравей,Колко време след посяването започва да цъфти този Беалей?
Прикачен файл 9897
А това по доло цъфти много късно есента и е пълно с пчели.Някъде четох че било в основата на мановия мед.Расте като дърво.
Прикачен файл 9898Прикачен файл 9899
Това последното е добър медоност есент:bigsmile:а.Някъде бях чел или са ми казвали,че е по добър медонос е от слънчогледа.
Това последното е бръшлян.
По кое време на годината цъфти в България?Цитат:
Първоначално публикувано от tihmr;
Второто не знам какво е,но когато мина покрай него имам чувство,че има отворен кошер.
Да попитам още:Има ли тема където се обсъждат сортовете лози?
Здравейте.Да не пуаскам нова тема.Да попитам някой знае ли какво е това?
Прикачен файл 9906Прикачен файл 9907
Здравейте днес цъкнах това растение.Мисля че е от бръшляните.Цъфти в късна есен и пчелите го уважават.
Прикачен файл 9912
Здравейте.Това са снимки към днешна дата.
Прикачен файл 9941Прикачен файл 9942
Имаше много силен вятър днеска.
Снимките са размазани.
Към днешна дата.На втората снимка растението имаше много силен аромат но видях пчели Наподобява минзухар и люлек.
Прикачен файл 10002Прикачен файл 10003
Здравейте да поитам за това растение.Медоносно ли е?Може да го срешнеш на най неочаквани места.По керемиди,пониква в цепнатини на огради,там където никое друго рстение не би поникнало.
При валежи веднага цъфти.А това на втората снимка много го уважаваха пчелите.
Прикачен файл 10110Прикачен файл 10111
На първата снимка е Будлея, привлича по вече пеперуди отколкото пчели.
Към будлеята проявяват интерес при мен, но само към жълтата, при нея и цветоноса е по различен и цъфти до есента, второто съм го купувала, но не издържа ниските ни температури, иначе е медоносно.
Здравейте,Това чудо има много силна миризма,като калиите.Но пчели не видях на него.
Прикачен файл 10131
Смятам, че не е орлов нокът.
Имаме на село в градината орлов нокът и вечер след 7 е пълен с пчели. В София съм си иначе щях да кача тук снимка.
А това? Ухае много приятно от 2-3 метра разстояние. Цъфти нонстоп от май и се посещава постоянно от пчелите.
Здравейте.днеска цъкнах това.Първото има страхотен аромат.Беше късно слетобед и не видях летящи насекоми.
Прикачен файл 10153Прикачен файл 10154
Това първото жълто ще да е някакъв боб.
Прикачен файл 10236
Здравейте . Да попитам южняците. След като при вас е по топло бадема като медоносно растение ли е при вас ?
Да,медоносно е.Но за да има ефект си трябват декари....
А маслината пуска ли нектар ? Да започвам да садя маслини .
https://www.youtube.com/watch?v=Oa8U27VaOqc
Да Ви попитам, колеги - бръшлянът като цъфти, отделя ли нектар, или само прашец дава?
Благодаря за отговора!!!....защо ги няма вече емотиконките с различните им значения?...тъй хептен скучно стана!!
Здравейте. Да попитам ? Прочетох че в южна България японската мушмула витеела ? вярно ли етова ?
Прикачен файл 12124
А това дали е фото шоп ? В Ибея продават семена.
Прикачен файл 12125
Прикачен файл 12126
Много интересно звучи жълто или черно сладко от ягоди.
Да Тими .И аз събирам костилките. А как е като медонос ?
Тук преди 2-3 седмици цъфтяха едни дървета които приличаха на Еводия.
Ако не забравя в понеделник да се отбия да го погледна отново и да направя някоя снимка.
Преполагам че не е Еводия защото дръжките не червенеха както на снимката.
А онова бързорастящото дърво с големите листи не беше ли най медоносното дърво ?
Прикачен файл 12133
Вероятно питаш за Пауловния(...с големите листа). По ТТ данни е силен медонос. Но, цъфти заедно с много други медоносни и не е най-предпочитана от пчелите. Вероятно отделя много нектар, но пчелите избират по други критерии. Количеството не е приоритет. Някъде, при липса на друго, може и да му обърнат внимание. Наблюденията са включително и при наличие на парцел, насаден с Пауловния, с цел добив на дървесина.
Японската мушмула няма как да е медонос,цъфти от ноември до януари,но тогава няма нищо друго цъфтящо и пчелите като луди събират прашец от него.
Това и то цъфти цяла зима .И на пролет няма едно празно семенце.
Прикачен файл 12137
А дали издържа на нашите студове? Казват в южна България имало много които я отглеждали. Как точно я отглеждат ? завиват я със слама както смокинята и банана в северна България ли ? Те имат приблизително еднакви костилки с нашета мушмула.
Прикачен файл 12142
Прикачен файл 12143
Здравейте. Да попитам тези двете като медонос как се представят ?
Прикачен файл 12149
Прикачен файл 12150
Жълтата акация както нашета ли е дашна ?
Прикачен файл 12151
И още.Пролета имаше цъфнала една декоративна бяла череша . Цветовете и бяха като на това дръвче.
Декоративните дръвчета дават ли нектар ?
Прикачен файл 12152
Продължавам да го следя .Мисля че до 2 дни ще разцъфне . Някой беше казал че било доста медоносно . Корена му отива доста на дълбоко.
Прикачен файл 12164
Това цвете за което бях питал цъфна.
Прикачен файл 12175
Медицинска РУЖА.
И двете са дашни,но са необходими доста декари за да се разбере,колко дашни са всъщност.Иначе,като подържаща паша са ок.....В ружата съм виждал по три пчели в цвят.
Нищо не сея!Разчитам на природата.:cool:
Морен орач из нивата сееше,
сееше в ровки бразди,
руен се пот от челото му лееше
и по космати гърди.
Гледах как фърляше весело семето –
.................................................. ....
Сей, земеделецо, днес му е времето,
фърляй добри семена.
:cool:
Прикачен файл 12176
Ако по това(розова йонотера, вечерна иглика) няма пчели по това време, значи има сериозна паша другаде.
Прикачен файл 12177
.........
Преди 15-тина години,един приятел гледаше 20-30крави и се бях спазарил да му отгледам 20дк късна царевица за силаж,като половината от семената бяха слънчоглед.Тааа,слънчоглед а прецъфтя около средата на октомври,тъкмо и кочаните наляха.....И така,3години,осигурявах подхранване на пчелите......чистата печалба от силажа се движеше м/у 1500-2000лв +занимавка за пчелите...
Бива. Аз гледам да сея(засаждам) това, което го няма покрай мен.
Повече за разнообразие на окото...
И все пак, като видя пчели накацали по нещо посято от мен, се кефя.
Понякога, гонейки голямото, забравяме удоволствието, което дребните неща, могат да носят в ежедневието ни.
Преди години бяха около 500декара поне толкова казаха но тогава имах няколко отводки извадих от 5-6 отводки половин тенекия просто толкова имаше за вадене другото си бе за тях но това бе най хубавия мед де съм опитвал на цвят един такъв измислен но с консистенция кристализация като меко сирене дунавия например и страхотен вкус.
Този трън не го ли ползва като по по най ?
Вчера видях това но нямаше пчели.по него.
Прикачен файл 12185
Интересно. На времето баба ми имаше такова цвете в грасината си .Казваше му кученце. Днеска видях дърво със същите цветове.
Прикачен файл 12186
Някой сее ли такова нещо ?
Каква е ползата от него ?
https://www.ebay.co.uk/itm/281065030...Bk9SR7rrzuafYg
Днес заснех още едно дърво с цветове като кученце .
Прикачен файл 12189
Издържа на суша.
Днеска ми попазнаха семеха от това растение. Събрах цяла тавичка но май половината са празни.
Някой ми беше писал че от семена не се хващало ?
Прикачен файл 12212
Прикачен файл 12213
Прикачен файл 12214