Модераторите също могат да ти сменят потребителското име, но за съжаление в този форум те са на изчезване.
Темата е създадена от мнения, преместени от други теми.
Администратор
Преглед за печат
Модераторите също могат да ти сменят потребителското име, но за съжаление в този форум те са на изчезване.
Темата е създадена от мнения, преместени от други теми.
Администратор
Ако някой смята, че може да бъде по-добър модератор, нека да се кандидатира и да отвори анкета, в която да провери дали го одобряват и останалите посетители на форума. Окончателното решение ще го взема аз, след като се запозная или поне поговоря по телефона с одобрения от всички останали кандидат.
Това да си модератор не е награда, а ДОБРОВОЛНО БЕЗКОРИСТНО ЗАДЪЛЖЕНИЕ на хора с високо ниво на собствената си СЪВЕСТ и ЧУВСТВО ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ. Освен това е НЕБЛАГОДАРНА работа, защото много често трябва да се влиза в конфликт с други хора в името на това темите да са по-чисти и по-полезни като информация. Не за първи път декларирам, че съм готов да дам модераторски права на още хора, стига те наистина да желаят да се занимават с това, и да отговарят на изискванията, посочени по-горе.
Матеев, това за втори път го казваш. И няма лошо. Даже си почти на 100% прав. НО,
В други форуми където съм участник (и модратор на сравнително спокоен раздел), собственикът на форума пуска теми, където приканва участниците да предложат хора за модератори за съответни раздели. На предложените "топ3" или 2 предлага в ЛС. Ако са съгласни им дава правя.
Ако някой сам се предложи вероятността да го оплюят половината хора е по-голяма, а живеем в България - винаги ще има "виж го тоя на 'къф са напрай..."
Не давам акъл, а споделям опит.
Напълно си прав и бих те направил модератор, но ако хората не те одобряват, ще излезе че аз насила спускам ПАРАШУТИСТ. Това може да създаде много негативни реакции.
Добре - хайде да го направим под формата на конкурс. Правилата ще са следните:
1. В тази тема се набират кандидатите за модератори. Който желае, нека да са кандидатира.
2. Чакаме например 1-2 седмици и след това пускаме анкета, с цел да проверим мнението на мнозинството.
3. Победителите в тази анкета им давам модераторски права.
4. Запазвам си правото на вето само в случай, че някой от победителите използва нечестни методи да привлече много поддръжници. Решението тежи на моята съвест, но задължително доводите за него ще бъдат публикувани. Все пак и аз трябва да имам доверие в човек, който ще получи права с едно чукване на мишката да унищожи целия форум.
Като кандидат номер 1 вписвам тебе, и освен това отсега ти давам одобрението си, че за тебе няма да се възползвам от точка 4.
ПС: Няколко човека от офиса ми имат модераторски или административни права с цел поддръжка на форума, но на тях изрично им е забранено да модераторстват. На практика в постингите се месим само аз и тримата модератори, които вече ги знаете, и които са си извоювали това доверие още от времето на Ванката.
Те ти булка Спасов ден...
За себе си мога да кажа, че нито се натискам, нито се дърпам от подобна отговорност/"привилегия".
Ще си позволя да предложа още няколко имена, извадени от списъка на най-харесваните мнения на потребители:
- Mateev (563)
- scutellator (277)
- Дамян Дамянов (275)
- solaris60 (231)
- Димитър Бонев (163)
- iskren (144)
- Pavel_Bs (141)
- Един много скромен човек (Аз)
- rosty_sz (133)
- зуница (131)
- ch.atanasov (118)
- jordanov (115)
- m_pchelari (97)
Видно е, че има хора, които са спечелили доверието на аудиторията.
Всички посочени от тебе хора са потенциални кандидати, но нали знаеш - насила булка не става. Все пак те самите трябва да изявят желание.
Понеже присъствам във списъка да ви кажа.
Изключително съм издразнен от дисциплината във форума. Тотален спам цари на всякъде. Матеев с желанието си за демократичност остави положението много разпуснато и много хора буквално се усраха и усраха и форума. Форума загуби много знаещи и можещи хора като те все още влизат и четат, но си стоят тихичко в ъгъла и така им е много по комфортно от колкото да се разправят със всякакви глупости освен по съществото на обсъжданите теми. Тази тема е жив пример също за това. Къде е смяна на ника къде е избор на модератори. Аз определено съм се запътил към тихия ъгъл и някои вече забелязаха това.
Искам да предупредя, че ако се оформи някакво галсуване и пожелаете да поема някакви функции ще има тотална сеч. Няма да влизам в обяснителен режим по никакъв начин. Демокрацията да спамиш, да обиждаш или дори само намеци да правиш и т.н. ще бъде навряна там където слънцето не огрява. НЕ СИ ГО ПРИЧИНЯВАЙТЕ.
Когато съм на подвижно (голяма част от активния сезон) не мога да изпълнявам никакви функции.
Моето мнение е,че назначаването на модераторите е отговорност и изцяло в правото на администратора,като преди това той трябва да знае способностите и възможностите на всеки един от претендентите.Между впрочем също съм на мнение,че модераторите отдавна трябваше да се сменят,още със смяната на собственика на форума.Форума наистина е объркан и неподреден и ще има доста работа по него.
Пиша този постинг заради хората, на които преди малко им изтрих мненията от тази тема. И аз съм бил посетител на форуми, които не са мои и в които не съм бил модератор. В тези форуми също е имало спам и на мене също са ми трили мнения, но аз никога не съм се сърдил на това, защото сам съм осъзнавал, че пиша спам. Единственото което ме е дразнило е че модераторите на тези форуми не са ме защитавали, когато някой ме е обиждал. Именно поради тази причина в моите форуми аз се грижа НИКОЙ ДА НЕ ОБИЖДА НИКОГО и това според мене е най-важното. Колкото до чистенето на темите от спам - това е неблагодарна задача, отнемаща колосално време при положение че като спам може да се класифицира едва ли не всеки трети постинг.
Rosty_sz е прав, че поради прекалената ми доброта във форума има няколко човека, които ежедневно ми играят по нервите, пишейки преобладаващо спам постинги или постинги с тънки обидни намеци. Тези хора се броят на пръстите на едната ми ръка и е въпрос на време да ми писне и да ги изхвърля веднъж завинаги. И тогава форума наистина ще стане едно много по-приятно място, защото всичките останали 99.9% от посетителите на форума са свестни хора.
То тоталната сеч не е проблем но нали затова преди няколко месеца се надигна вой че се трият мнения, налага се цензура а ние с Матеев бяхме какви ли не... решихме да сме по-толерантни и резултата не закъсня....
Щом не ставаме няма проблем да се изберат други модератори само имам една молба към Матеев да ме остави известно време да си спамя по адрес на новите модератори и да се заяждам с тях и не дай си боже ми изтрият пост през минута ще крещя Цензура и всичко което трябваше да изчета по мой адрес ....
Никога не може да се угоди на всички едновременно. Независимо дали прилагаме демократична или рестриктивна политика, винаги ще има недоволни. Склонен съм дори да си мисля, че и в двата случая недоволните ще са едни и същи хора. Това са просто конфликтни личности, които търсят за какво да се заяждат.
Реално, модератор в този форум е само borislav aleksandrov . Другите двама се появяват от дъжд на вятър, като единия от тях написа в прав текст, че не го интересува форума. Затова написах, че модераторите са на изчезване.
Нямам опит по форумите ,ама ми е странно потребители да "плачат" за модератор.За мен малко спам е като сол на маджата.Е естествено без груби обиди.И гледайте малко по-розово на нещата бе колеги.Пролет иде.
Правилно.!Ако всеки има лимит по 7 поста на година ,тука ще е като аптека.:laughing:
Има кандидати но Матеев трябва да реши
На syzi и Юрий Цветков са отнети модераторските права. Причината - незаинтересованост и липса на модераторска активност през последната 1 година.
Дадени са модераторски права на двама нови членове на форума - Scutellator и Дамян Дамянов. Причината - съгласие от тяхна страна, висока активност във форума, както и високо ниво на собствена съвест и отговорност.
Във връзка с новите модератори искам да напиша какви са моите възгледи за модерирането. Предполагам всички вече сте забелязали, че на посетителите им се иска форума да изпълнява ЕДНОВРЕМЕННО ДВЕ ПРОТИВОРЕЧИВИ ФУНКЦИИ:
1. Да бъде ЧАТ, в който да има свободата за размяна на лафове и емоции
2. Да бъде ИСТОРИЧЕСКИ АРХИВ със стегната информация, в която да няма излишни словоизлияния
Няма как това да бъде изпълнено едновременно. Ако решим да бъде само ЧАТ, то тогава на никого няма да му се рови из архивите и да изчита стотици постинги с цел намирането на 1-2 наистина полезни. Ако решим да бъде само СУХ ИСТОРИЧЕСКИ АРХИВ, то тогава ще изгоним активните посетители, пишещи понякога наистина полезни постинги. За да се опитаме някакси да пригодим форума да изпълнява и двете функционалности, според мене има само един единствен възможен начин, и той е МОДЕРИРАНЕ НА ДВА ЕТАПА:
ЕТАП 1. МОДЕРИРАНЕ В РЕАЛНО ВРЕМЕ - Трият се обидните постинги, конфликтите и директния спам (например постинги само с емотиконки или с някакво възклицание), но се допуска известна свободата за лафене и изразяване на емоции. Къде точно ще е границата на тази свобода ще лежи само и единствено на СЪВЕСТА НА МОДЕРАТОРИТЕ.
ЕТАП 2. МОДЕРИРАНЕ СЛЕД ВРЕМЕ - отнася се за важните теми. Преглеждат се отново след няколко месеца и се прави допълнително модериране с цел оставяне само на важните и информативните постинги и премахване на лиричните отклонения.
Досега аз и другите модератори сме модерирали само в ЕТАП1 и сме срещали огромни затруднения при вземане на решение кой постинг е наистина полезен и кой - не. Има много случаи на оставени безсмислени постинги в името на това да не се наруши логиката на дискусията. Ако сега решим да има и втори етап, тези безсмислени постинги ще бъдат премахвани след няколко месеца, и авторите им няма да се сърдят, защото диалога вече ще е с изтекла давност и на самите автори вече ще им се иска дадената тема да е много по-стегната и по-информативна.
Сега с новите модератори има шанс тази идея да проработи, ако те пожелаят да вложат малко повече време в нея. Във форума има известно количество НАИСТИНА ВАЖНИ ТЕМИ, които ако се почистят, наистина могат да бъдат безценно помагало за начинаещите пчелари, пък и не само за тях. За да не стават грешки, ще се запази основното правило при модериране - НИЩО НЕ СЕ ТРИЕ ФИЗИЧЕСКИ, а само СЕ СКРИВА от хорски погледи и в случай на нужда може да бъде възстановено.
Ако някой има предложения или препоръки - сега му е времето да ги каже.
Защо не и ценните мнения да се прехвърлят и трупат в отделни "sticky" теми, които ще бъдат заключени.
Много е важно да се знае от ВСИЧКИ, че мнения не се трият(скриват) защото на модератора не му харесват, а защото чиста тема е по-приятна за четене.
Сега има 3-ма модератори и администратор - всеки върши нещо и това, че не се вижда - не значи, че спим.
Всички искаме да е подредено и приятно, но и да върви лафчето ;). Изтритото мнение не е лично отношение към вас - разберете защо се прави.
Защото ценните теми могат да имат и продължения, когато се появи нова информация или нови въпроси. Затова почистването винаги ще става донякъде и този който почиства може да пусне един постинг от типа - "темата е почистена до тука". Така никой няма да повтаря вече свършената работа, а за в бъдеще ще се знае откъде да се започне почистването на следващия сегмент.
Искам също така да добавя, че в административната част на форума има и така наречения МОДЕРАТОРСКИ ЛОГ. В него най-подробно се записва кой модератор кога и какво действие е предприел. Това в случай че някой модератор реши да злоупотреби с дадената му власт. Самите изтрити мнения се виждат от модераторите и в тях е записано кой модератор го е изтрил (скрил) и по каква причина. Ако някое мнение бъде променено от собственика си или от модератор, форума пази и двете версии. Ако има 10 промени - форума ще пази и 10-те. И последно - за всеки случай форума се бекъпва веднъж в денонощието и по сървърите във фирмата се пазят последните 60 негови копия. Допълнително се правят и ръчни копия от ИТ отдела.
Пиша всичко това за да разберете, че произволна намеса на модератор, администратор или дори на Господ в написаното по форума може да бъде възстановена в случай на нужда. Нищо никога не се трие наистина и нищо никога не се губи. При това положение редакции с някаква користна цел са напълно безсмислени, така че остава единствено възможноста за редакции с цел ПОДОБРЯВАНЕ НА КАЧЕСТВОТО както на дизалозите (ЕТАП 1), така и на ИСТОРИЧЕСКАТА ИНФОРМАЦИЯ (ЕТАП 2).
По-ясно: Нищо не е изтрито. Всичко се пази и администратора винаги може да провери какво е правил модератора. Винаги всичко може да се възстанови.
Всичко това се прави за да са доволни ВСИЧКИ. Ако някой сметне, че има грешка, че модератор е злоупотребил с правата си, то може да го каже в лично съобщение към Матеев и/или модератор. Не е редно да се обсъждат действията на модератор публично.
По този повод си има правила:
Цитат:
29. Забранени са обсъжданията на действията на модераторите и администраторите в публичното пространство.
Това правило масово го има във форумите по света и неспазването му е основание за триене на мнение или дори за незабавен BAN при серия от последователни нарушения.
Всеки един модератор или администратор има правото да модерира съобразно правилата на форума и се отчита само пред собствената си съвест. Основната цел на модерирането е водене на диалог в дух на разбирателство и взаимопомощ на пчеларска тематика и непримиримо отношение към спам, обиди, обидни намеци и провокации.
Гледам, че Дамян Дамянов е започнал да слага едни метли в различните теми. Предполагам че това означава, че темите вече са преметени (почистени) от спам и вече са подходящи за разглеждане като ИСТОРИЧЕСКИ ТЕМИ със синтезирана информация в тях. Аз също почистих една тема (ТИМОЛ), но чак пък метла не се сетих да сложа. :)
ПС: Между другото при почистването ми се наложи да трия и мои лични спам постинги. Какво да се прави - и аз съм човек. :)
Сега ще създадеш работа на Google отново да преиндексира целия форум, но пък ползата от всичко това ще е, че линковете и търсенето в Google този път вече ще са много по-качествени.
Дамянов даже и ги е почнал :bigsmile:. Изтрил съм мнения на Матеев, Дони, Борко и собствени.
Сигурно много хора ще ми се обидят, но няма как по-внимателно да вкарам мненията в толкова желания ред.
Триенето е последната опция. Ако мога - махам обидите, местя мнения в други теми и т.н.
Грешни линкове, грешни цитати[QUOTE ][/QUOTE ], големи снимки, мнения в грешни теми, странни символи и т.н и т.н
Видях, че искаш да почистя темата БЯЛ МАРГАРИТ, но не съм стигнал до нея. Не съм робот, а всичко отнема време. Предполагам, че днес ще успея да почистя по-голяма част от категорията.
С молба към дежурните провокатори да си траят, защото ако Дамянов е добричък и само трие (скрива спам мения), аз съм ЛОШ и въобще не ми пука да раздавам БАН-ове. Най-после се намери човек, готов да жертва лично време за всеобщо добро, и вместо да кажете едно БЛАГОДАРЯ, веднага започнахте с нападките. То бива бива наглост, ама вашето надхвърля всякакви разумни граници. Довчера критикувахте, че във форума има спам и от 100 мнения в една тема полезните са само 1-2, а днес започнахте да плюете човека, които се зае да ви изпълнява прищевките.
Пак повтарям, че на мерника ми са само двама или трима дежурни провокатори. Не ме принуждавайте да ставам лош и да ги изхвърлям за вечни времена, като забраня имената им, мейл адресите им, както и всичките им IP адреси, от които са се логвали до момента. Няма да споменавам имена - те си се знаят.
Дамянчо, да не би да си си ъпгрейтнал инструмента от:
Прикачен файл 4130
на:
Прикачен файл 4131
...че метлата напоследък не се вижда, нещо невидма е станала, а и много мнения бързо се изпаряват(не че не са спам), пък и твои клипчета(не че ни липсват) сред тях....?!?
;)
Господа,модератори,има доста дублиращи теми.Свършете си работата.