Благодаря за отговора, но аз съм задал много конкретен въпрос. Но ако трябва ще пробвам да добавя още информация, за да стане по ясен.
Преглед за печат
Ще пиша тогава по-късно каква е нашата технология. Но според мен нашия материал винаги си е и без захар добре ... Добавя се само за да подпомогне ферментацията. И количестватат са много малки. Затова питах вместо това да си сложа просто мед разтворен и идеята ми беше пропорцията която замества захар/вода 1:3, колко ще е с меда ... Това ми е въпроса, а не че искам да докарам захарност.
Вари го, печи го. Ти все питаш, а не възприемаш какво ти се говори/пише. Дрождите, за да работят и изведеш максимума от тях, са нужни определени условия, при които захарта се превръща в алкохол. Без значения тя -захарта дали е от плодовете или познатата ни на кристали или в меда.
Когато захарността на материала е по-ниска, в киселите бактерии се размножават бързо и надделяват на полезните(алкохолните). Подобно се случва и при прекалено висока захарност. Там алкохолните въобще не сработват.
:bigsmile::bigsmile: Калин май ще се окаже прав...:bigsmile:
Ами точен отговор едва ли някой ще ти даде, най-малкото защото и меда е различни видове и съответно с различно съдържание. За отговор "горе-долу" може би трябва да вземеш предвид само водното му съдържание...
Така или иначе отговора на твоя "прост въпрос" едва ли може да се вземе наготово отнякъде, а предполга съответни пресмятания, а ти би трябвало да си добър в сметките...
Та така...
Задачата е толкова елементарна,че.........чак ме учудва,че компютърджията неможе да си намери отговора:laughing:
Топло, топло, започвате да ми харесвате. Опитвате се да мислите, макар и с идея да се бъзикате :)) .. Но все пак мисленето е труден процес и не се отдава на всеки. Иначе сметките са лесни, когато съединението е просто. Когато има толкова разнородна смес като меда, нещата са други :) ..