Първоначално публикувано от
agro
Да поспорим тогава, в спора, казват, се ражда истината. Току виж съм научил непознати за мен неща.
По горното за повишената инвертазна активност написах как да се премахне - с правилна технология за приготвяне на сиропа. Освен ако някой не е измислил лесен анализ, който да открива наличието на термично деактивирани молекули от бактериална инвертаза, в което се съмнявам.
За остатъците от "изкуствена"захар даже не знаех, че има метод за установяването и, ако е цвеклова - според мен е невъзможно, освен ако е нагла фалшификация и влияе на останалите характеристики на меда. Захарите имат неизменна химична структура, независимо от техния произход, с изключение на изотопния анализ на въглеродните атоми.
Колкото до това , че меда не върви - в цитирания от теб източник /за последната година/ пише това: "България е сред 15-те страни-износители, които бележат най-висок нетен износ. Тя е на 13-о място с 28,1 млн. долара. На първите три места са Нова Зеландия, Китай и Аржентина." Тоест, върви някакъв мед, но кой е той и защо твоят не е от него, това е въпроса. Отговора на този въпрос аз не го знам, но едва ли е скрит в употребата на инвертиран сироп за подхранване, тъй като не ползваш такъв.