Kak и със какви инструменти си ги преправил военните сандъци?
Преглед за печат
Ще ти кажа Петьо. Купувам ги разглобени на дъски.Дъските ги избирам с ширина 17 см с понятна цел. От две дъски излиза един стоков корпус (ДБ - 12).В склада ги продават на 0.90 ст бр.Използвам комбиниран абрихт и циркуляр.От дъските си правя и рамки . Дъските са 120 см х 17см х 2 см . Комшиите първата година бяха скептици, а сега правят магазини и кошери. Вчера ходих да купувам нови дъски за да си направя магазини, дигнали цената на 1 лв . Казаха голямо търсене падало .С тези си размери дъските спестяват много операции по изработката на даден кошер особено за Фарар нямаш проблеми .Прерязваш под размер и събираш с лепило и винтове.Който иска красота купува обикновени дъски и отива на майстор. С повече старание няма да има разлика от новите.Петьо ако искаш повече финес може да си китосаш дупчиците от винтове и гвоздеи.За повече инфо ми пиши на лични .
Останах с впечатление, че се притеснявате да отглеждате пчелите си в кошери с дебелина на стената 20 мм.....Няма нищо страшно!
Прикачен файл 649Прикачен файл 650Прикачен файл 651А ето и резултата от днес. Само в единия имах конденз, и снимах него. понадупчих малко наелона после - точно където е конденза!
Поглеждай крайните пити на студената страна, може да мухлясат в един прекрасен ден. Всъщност предпоследното преградна дъска ли е ?
Тцъ. Оня кошер, на 36 страница, ни бе представен като изработен от майстор. Оттам тръгнаха негативните коментари. Имам показани снимки на мои самоделки от военни сандъци в споменатата тема и в "Как се прави кошер" и там няма негативни коментари. Защо ли ?
П.п. Да изпреваря въпроса, самоделките са в експлоатация и никакви проблеми досега.
Заинтригувах се от пластмасовата основа на Ролта-Пласт Бургас ,искам и аз да използвам такъв тип основи.Направи ми впечатление начина на захващане към рамката ако се използва разпечатваща машина това захващане няма ли да е проблемно .Моля който има становище по ? да го сподели.Огромни благодарности към гн.Mateev за това че споделя своя опит и начина си на работа с пчелите и развитието си .
Имам 20 кошера от военни съндъци с дебелина на стената 20мм. Цената на готов кошер излезна 20лв. Само където крояча обърка размерите и вместо 12р ДБ стана 14р лежак(магазините и те 14р). Невиждам разлика в кошери с дебелина на стените 40мм, 30мм. 25мм. 20мм. Имам ги кошери с тези размери, всичко зависи от семейството в кошера!
Зимувал съм отводки във воени сандъци с дебелина 2 см. Никакъв проблем.