То сега като се замислих няма смисъл да го качват,като мога да го извъртя аз.
Преглед за печат
Данчоооооооооууууу, пчелите са други но има и друго проф. Кашковский говори за юли месец в Сибир в главната паша повтарям юли в главната паша а за силата не семейството дето ще махаш майката съм ти казвал колко трябва да е.А за селекцията не ми се говори.Скоро четох П.Дънов та човека казва как и да го обясня колко и подробно да е българина все ще притури нещо от него си.
Та Българина е много умен и много знае, тои с точни рецепти не работи та ако ще и мисията лично да му ги каже .
ей затуй Гога казвам, че трябва да се експериментира и хората да пробват нови неща и после да споделят, обезателно :laughing:, а не да се чака на готово, защото всеки иска по 155 от кошер, но малцина го могат или правят опити да го постигнат;)
Нещо много се отнесохте от темата.
Аааааа,НЕ!
Преди 5-6 години се запознах с един дядо от,който всяка година ловях рояци,по два от кошер.Дядото имаше 6-7 кошера 12дб само с по 1магазин.Обяснявах му да сложи поне още един магазин,че иначе ще се роят.Казвах му,че ловя от неговите рояци..,А той спокойно ми обясни ,че по 3 магазина запечатан мед вади,дори през 3-4 години по 4магазина мед от кошер сваля и,че изобщо не го интересува,колко се роят.....Макар,че в района спокойно могат да се вадят Данчовите кила..
Човека сподели,че само през септември поставя лентички варостоп и не подхранвал,нито търсил майки.
Горе-долу от тогава и аз не търся максимума.Но района ми няма нищо общо с тоз на дядото и се налага да бръкна-побутна малко тук и там..
Майсторе,много си прав,на ДБ трябва само да уцелиш момента след пресвиването кога да го разшериш.Сбъркашли или клона или празни магазини.:bigsmile: