Да и в дома му в Банкя правят обиск.
Преглед за печат
Да и в дома му в Банкя правят обиск.
...След изказването на Байдън от Белия дом излязоха с коментар, който целеше да уточни позицията на президента.
"Ако руски военни преминат украинската граница, това означава подновяване на инвазията и ще бъде посрещнато с бърз, остър и обединен отговор от САЩ и техните съюзници".
Това е лъжата на Байдън към Украинците.
https://www.svobodnaevropa.bg/a/sate.../31684617.html
Аз си мислех, че румънката е дошла на почивка, пък и да се покаже по телевизията, а то било работа да върши.
Браво! Делови хора.
https://www.youtube.com/watch?v=Y3TMti_iK28
П.п. Гледай от 30м. до 31м., пък може и целия филм.П.п.
Правителство в сянка или държава в държавата?
Само като предисловие: https://www.youtube.com/watch?v=_5EWmgZeRKc
Има едно обяснение.Цялата пушилка с Б.Б. е за да мине незабелязано посещението на хамериканеца. Докато се дърлим с Бойко ракетите ще идат за Украйна.И всеки да си сложи по една мишена на задника за да не се чудят руснаците къде да пращат "кинжалите".Бойко ще го пуснат след като си иде хамериканеца.И тогава и да се усетим ще е късно.Мърдането няма да помогне.blush;
Джагара-джугара.:bigsmile:
П.п. https://www.youtube.com/watch?v=-r83aX2RLHQ
Общо взето, ще получи мизерия за много години напред за руснаците, същото в по-сериозна степен и за украинците. Ще получи поредния враждебно настроен народ на границата си, който ще използва всяка възможност за отмъщение. Ще получи негативна нагласа от Европа, защото и тя ще изстрада последствията от войната. Ще получи зависимост от Китай, защото ще е /и вече е/ изолиран от цивилизования свят. Ще получи репутация на лъжец и агресор, която много хора по света ще приписват дълго време на целия му народ. Да, руснаците са готови да изгладуват поредното разширение на империята си, те са си шовинисти по начало, но какъв е смисълът на империята, ако не дава добър живот на поданиците си?
В момента усилено се върви /на базата на досегашните открития/ към усвояване на космоса. И САЩ, и Китай форсират космическа надпревара. Който овладее космоса, той ще е следващият хегемон. С украинската война руснаците загубиха и малкото си шансове в тази област и бързо вървят към суровинен придатък на китайците. Тогава наистина ще са притиснати в ъгъла и опасността от решение в стил "Масада" с ядрено оръжие ще стане съвсем реална.
Като ги четеш тези неща, не се ли сещаш, че газът поскъпна още преди войната в Украйна да стане факт? Заедно с него по обясничи причини поскъпна и електроенергията. Тоест, четеш лъжи и ни ги пробутваш и на нас. Една стока, като не достига, а е важна, има две решения за разпределението и. Единият начин е пазарният - който дава повече, другият е с купони /лимити, квоти/. При първият начин може да се вземат мерки за защита на най-уязвимите през някаква социална политика /както в момента у нас/. При втория - как да разпределиш справедливо купоните, без да предизвикаш чудовищна по мащаб корупция не е известно, най-много да създадеш нов вид мафия.
Още когато преди години се чертаеха стратегиите за "зеленият преход" в Европа, се заложи прекалено на газ, сега недалновидността се прояви. А защо е цялото това нещо със "зеленият преход" също е известно.
През лятото на 1989г. ходих до източен Берлин, през Унгария и Чехия.
Още във влака една маджарка ме предупреди: "В Унгария много луди говорят руски."
И наистина. И в Унгария, и в Чехия, и в източна Германия ясно се усещаше неприязън към руснаците. Само някои по-гладко избръснати другари, не показваха негативни чувства, но беше ясно, че последните са висши функционери на съответните комунистически партии.
Към немците, чехи и унгарци се отнасяха нормално. Даже в събота и неделя ходеха до ГДР на пазар - обикновено за обувки.
А бяха минали цели 44 години от края на ВСВ:cool:
Не знам кое е лъжа и кое не, но какво им беше на договорите дори и сега ги има и дори на ден има по 100мил.куб.газ.пренос от Газпром.Но има и други държави с други доставчици пак на договор.
А като гледам ускорено вървим към зелената революция с тия цени на борсите.
"В Юнското въстание при водените сражения и след това са загинали 35 души.
В Септемврийското въстание по време на водените бойни действия и от репресии след това са загинали общо 841 души.
За периода 1924 – 1926 г. при провеждане на терористични акции и действия на анархистични чети, в междуособиците и противопоставянето на политически противници вътре във ВМРО, нелегална дейност на дейци на БКП в т. нар. Априлски събития и след атентата в църквата, включително и осъдените на смърт, общо загиналите са 684 души."
За сравнение - само при атентата в "Света неделя" жертвите са 150.
За сравнение - избитите след руската окупация през 1944 са между 20 и 40 хиляди. Сметката още не е направена и едва ли някога ще е ясен броят на убитите и безследно изчезналите от този период. Избити са предимно по-просветените хора на нацията. Това нямаше да е възможно без руския ботуш, който и в момента си показва същността. Обаче щом твърдиш, че допреди украинската война жертвите от руска страна в Украйна са 16 000, то няма начин за логично събеседване. Продължавам да смятам, че по-добре ми е да ме срита маратонка вместо ботуш, ако е ясно, че без ритник няма да се размине.
Започна, когато се оказа, че икономиката тръгва да се възстановява след вируса, газ трябва, а не стига, защото от него се прави все повече ток поради затварянето на въглищни и атомни централи. Готова рецепта за катастрофа и тя се случи - войната само я усили.
А защо си мислиш, че чак толкова ще се разшири империята!? Идеята е мисля, че се цели само да се отделят трите области и с това щеше да се приключи. Сега наистина му навират половината свят и да ти кажа честно, наистина ще го получи. И то ще го получи без много зор. Дори все още ги " обича", че им осигурява петрол, газ и ред други договорки. Ако беше спрял и блокирал всичко, вече щяха да му целуват г.за. Ако беше и протакал след това както и сега протака, живи щяхме да мрем и да му се молим като на Господ. Другите не знам на какво се ребчат!? Какво чак толкова имат!? Дори в последно време и акъл нямат!? Или просто планът е такъв- да се правят, че нямат.
Това като се чете да се има предвид, че не величая руснаците. Нямам симпатии към когото и да е. Държах на запада, но за два месеца са нагледах и наслушах на курвенски номера от тяхна страна. ;)
Не само на курвенски номера, но и на откровенната глупост на Европа. Европа все повече я налазват старческите болести - суровинна и енергийна немощ, загуба на здрав разум и правилна оценка на заобикалящия я свят. Преди време Агро написа в един пост, че от Европа почна индустриализацията на света. Факт, който обяснява и изчерпването на ресурсите, енергията и идеите. Европа навлезе в третата си възраст! Краят за всички е ясен нали?
Защо Русия не спира газа към европа?
Какво става когато една бензиностанция спре да продава гориво?
Какво правим когато свърши войната?
Хората точат зъби отдалече, а ние какво правим?
Изгледай всико. Не е много, но наблегни след 11м. и 40с. https://www.youtube.com/watch?v=wdIdVzgFewo
Когато ни ограбваха по най-душманския начин, по медиите ни успокояваха: "Споко, откраднатото ще се върне като инвестиции в България".
Продължаваме да говорим за усвояване.....
Значи още не е дошъл момента за инвестиции.
Докато настъпи въпросния момент какво правим - усвояваме.
Ама не била свършила войната! Евем ти и войната. Кой ще чака да свърши?:whoo:
А какво става когато няма гориво на бензиностанцията.Защо бензиностанция та трябва да си търси други клиенти и защо клиентите трябва да си търсят друга бензиностанция ако това не отърва на никоя от страни заради транспортни разходи изградена инфраструктура и т.н..
Какъв е смисълът.
Изглежда и тая ти дойде в повече след като и след нея продължаваш да не правиш разлика между курвенските номера и реалните липси на суровини и енергия. Американците ще последват пътя на Европа и те добре го осъзнават. Не случайно се опитват с войни да сложат ръка на важните ресурси по света. За сега не им се отдава.
Не виждам смисъл, ама леко се намекваше, че европа е зависима от Русия.
Та ако зависимостта е взаимна, то все едно не съществува зависимост.
Все пак е добре човек да бъде независим, щото не се знае на какъв съчмалия може да попадне. ( съчмалия - човек дето го бие съчмата )
В България бензина по спомени е на 98% от Бургас рафинерията е направена за нефт Урал други тежки петроли са във Венецуела и Иран ама и те са под санкции.Кой други страни са с тежък петрол не знам не ми се търси в Гуглето.Близки рафинерии има в Солун дават се ограничени количества има и в Румъния ама май спре да работи.
Хубаво е да сме независими хубаво е Европа да е енергийно независима от години ни го обясняват.Е защо не я направиха тая независимост до сега а само енергийни пакети и борси със сделки ден напред.Вярвам, че ще намерят начин ама ще отнеме 5-6г. а на каква цена не знам ама с газ на 3000евро икономика не се прави.Хубаво зелени технологии ама реалната икономика може ли да ги финансира.
Не отвори ли линка?
1. Новия премиер щял да произвежда електромобили.
2. Прокопиев говори за 100-на 600МВ -ви батерии и за фотоволтаици за населението.
Какъв бензин, каква газ, какви пет лева?
Разнообразяване или диверсификация трябва да се прави както на доставчиците, така и на видовете енергия.
Пък защо не е направено досега? Ами много ясно, заети са били хората да усвояват и май продължават с усвояването.
Не не съм отварял линка ма те тия електромобили ще станат още по-скъпи няма суровини а производството им в Китай ли е, че и там нещо се мъти.
Да идват извънземните, то на Агро хората ги дирят из космоса ама не могат да ги намерят още, то все едно да хвърлиш битилка с писмо от пустинен остров насред океана и да чакаш някой да я намери.
Производството на електромобили няма да бъде в Китай. Та те китайците само за себе си не могат да направят. Как се правят милиард и кусур електромобили?
За Албания става въпрос. България и Албания да ги произвеждат. Даже си мисля, че Петков има идея да включи и Северна Македония в общото дело, нали ходи на посещение там.
"Великия промишлен триъгълник - Албания-България-Македония".;) Как ти звучи? Внушително, а?:laughing:
Пък и населението е малко, за нула време ще задоволим потребностите.:bigsmile:
Май намекваш за цензура, пропаганда или нещо такова.
Голямо внимание беше обърнато на нощното събитие. То така и трябва. За да се осветли едно нощно събитие трябва много труд.
За другото, дневното събитие не чух и не видях нищо друго, освен дето премиера се целуваше с афроамериканеца.
Но това ще го оставя на зуница да го коментира.;)
Ма да не живеем при дядо Тоше/ей голяма работа беше тоя човек /с умиление се сещам за него с една такава блага усмивка ни се радваше
1966г.Шарл де Гол и Тодор Живков
https://m.facebook.com/2350711965403...313973/?type=3
Идеята витаеше и се обсъждаше преди войната:
https://epicenter.bg/article/Aleksan...-/271852/11/33
"Източна Украйна цялата минава към Новорусия. Това не се обсъжда. Това е съзнателна част от източнославянския свят, винаги е била въпреки дивата русофобска пропаганда. Новорусия - целият Ляв бряг на Днепър + Одеса - отдавна чака своя час, за да се сбъдне.
Новата държава следва незабавно да се приеме в състава на Източнославянския съюз заедно с Русия и Беларус"
Срещали се с него, но той отказал да им даде НОУ-ХАУ. После потърсили Аладин, мислели за прототип да ползват летящото килимче, Ама Аладин взел, че изпил всичкия джин, напил се и не знае къде е изгубил килимчето.
И няма, няма, па се събрали учените от БАН и ААН и създали модерна елктрифицирана версия на налъмите.
Прототипа се представил много добре на тестовете, преди да цъфне.;)
Когато пиша , че комунизмът не отминава безнаказано ,явно съм прав.По - комунистическа пропаганда през живота си не съм виждал.Какво е комунистичиска пропаганда? Това е да повтаряш като развален грамофон една и също "благословена от властващите мантра".
Да ти призная подозирах , че си фен на Гьо белс , но сега виждам , че не съм прав.Не си фен .Просто си последовател."Една лъжа повторена сто пъти става истина." Достатъчно е да си най-гласовития."
Не знам плащат ли ти да ни заливаш с лъжи и манипулации или просто по навик от едното време го правиш? Ако за пари е разбираемо.Ако е по навик е трагично и жалко.
Отврати ме.Може би това е тактиката на пропагандата. Пфу!!!
Не желая да споря с деформирани от партията мозъци. Само като факт .Дядото на кумицата ми е удавен в шлеповете в Лом 1923г. Това което знам не е от партийните книжки на агро, а от хора по някакъв начин участвали в събитията.
п.п. Някой като дете от училище да са го водили в музея на революционното движение? Агрото услужливо не помни какво пише Гео Милев в "Септември".Измамата разчита на късата памет на хората. "Клаха народа си , така както и турчин не е." Апропо .Кой уби Гео Милев? А защо? blush;
https://chitanka.info/text/11335
Чакай сега. Агро ти дава точна информация - числа.
А ти даваш дезинформация. Това в синьото е цитат от Антон Страшимиров, а не от Гео Милев.
И изобщо...като малък са те водили в музея на революционното движение => ти си завършен комунист.;)
П.п. Нищо не каза за целувката! За едни може, а за ония на гей-парада не може. Ако това не е двоен аршин, здраве му кажи!:laughing:
А ти не четеш стихотворението. Това че цитатът не е от там щеше да го видиш ако четеше. И не съм длъжен да ти давам наготово и автора на мисълта.Поне за това си се потрудил.Какво да се прави "Чукча не читатель.Чукча писатель." С агрото се сменяте да ни заливате с помията на официозите. Не ни подценявайте. И с по-мръсна помия са ни заливали.45 години явно не са ви стигнали.И сега се отваряте отново старата гвардия на комунистическата пропаганда. Само малък кръгом и старата песен на нов глас.
А ти извинявай, си живял в комунистическа страна .Явно си по-комунист. Ама не си имал и нормални учители които да те водят по музеи и театри. На опера пък съвсем. Е то тия пропуски в детството оставят следите си в зрелостта .При някои тя никога не пристига.
п.п. Радвам се , че си обърнал внимание на целувките. Стига тоя интерес да няма друг подтекст. :laughing: Казвам аз , че само с казионна пропаганда ни занимаваш и то си пролича щом простоКирчо , лъжлив Кирчо си гледал.
Най правилния превод било : Кълчи баджак - гиол юордек. Или нещо такова.Цитат:
Първоначално публикувано от zapstojan
Дали е вярно това ?
https://www.youtube.com/watch?v=Kr1_YIFSHlE
Тия па изобщо не са наясно.
Американците взимат генетичен материал, защото е установено, че голяма част от чиповете, внедрени чрез ваксините се отхвърлят от организмите.
Просто се търси начин организма да приема по-лесно чипа.
Защото, какво става ако организма отхвърли чипа. Ами изпадаш в заблуда и халюцинираш. И масовите спортни мероприятия, които се провеждат в Украйна, веднага започват да ти изглеждат като война. ;)
Да се позамеряме със статии.;)
"„Дизайнът на униформите е съгласуван много преди настоящите събития. Виждането на украинското знаме навсякъде и във всичко е просто клиника [в пропагандата]“, написа друг служител на Роскосмос в своя Telegram канал „Затворено пространство“."
https://www.globaltimes.cn/page/202203/1255303.shtml
За болните мозъци. В кадрите показвани от руски източници на обществените сгради се веят руско и украинско знаме едно до друго. Официалната политика на Русия твърди , че денацифицира Украйна. Това не значи декраинизиране на хората. В тон с пропагандата не приемайте , че Русия се упрявлявя от малоумни. Изтрезняването от собственото самонавиване е болезнено.
Не ми се вярва че Путин скочи срещу Зеленски защото бил имал обща фирма със сина на Байдън.Или че в така наречените окупирани страни избивали руснаци.Нещата май ще се окажат много по сложни.Тези лаборатории май бяха само предтекст да нападение Украйна.Може би има нещо друго което все още се крие от хората.Пандемията според мен също беше експеримент .След като бъде наложена тутална забрана как ще реагират масите .
Много видове олио!:crazy:
Това са базисни цени.Или най ниските.
Мармалад.
Прикачен файл 11112
Прикачен файл 11113
Прикачен файл 11114
ориз за кило
Прикачен файл 11115
Батипейчоооооооо,не свършили ти лентата,проявителя....:bigsmile:
Агро я кажи някоя правдина нещо не схващам дългосрочно енергийно партньорство какво точно значи борса или не
Германия се споразумя с Катар за доставки на втечнен природен газ
https://www.manager.bg/energetika/ge...n-priroden-gaz
Журналист отива при стария индиански вожд Дългият Мазен Скалп, който е на 105 години:
- Вожде, вие сте очевидец на това, което белите хора са направили - войни, прогрес, богатства, но и многото причинени вреди и щети. Къде според вас, сбъркахме?
Вождът се позамислил и казал:
- Когато бял мъж намерил земята, индианец бил пълен шеф. Няма банки, няма дългове, пълно с бизони, пълно с бобри, всичко мъж и жена работи, лечител безплатен, индианец цял ден лов и риболов, цяла нощ с*кс. Бял мъж тъп з*дник – мисли подобри тази система!
Всеки вижда света през своите очи.Колкото очи толкова мнения.Въпреки негативните мисли на някой аз мисля че в България нещата могат да тръгнат на добре.Само трябва хората да го поискат.Цитат:
Първоначално публикувано от Георги 1974
Не бой се идва времето още малко остана трябва 20правителства да се изредят от зората на демокрацията за да дойде нашия човек.Писано и казано е има пророци за тая работа ама демократите не ги четат и не им вярват.Ма не им се връзвай те с тия наноботи де щъкат в тях и ги облъчват с 5G да не мислиш, че им е лесно.Между другото Слава Севрюкова казва, че до 2022г.-2025г.всички българи трябва да се приберат, че после и да искат няма да могат.Интерено как преди 30ина години споменава точно 2022г. а пророците изключително рядко се конкретизират с дати.
Ха-ха, а аз мисля, че да, нещата може да тръгнат на добре, но те не са толкова зле...
Ти беше качил преди време, по друг повод снимка на едно негърче.........
Има места по света, където хората действително умират от глад, физическия глад, който може да те накара да убиваш...
Гладът, който аз изпитах по Виденовото време, току що оженен с неприет от родители брак, без работа...
Зле били нещата... Много зле...:laughing:
Имах си аз едно на ум, че мазното у дребнобритания е по-евтино, ама то разликата надмина моите очаквания - според снимките олиото е 1,2 паунда за литър.
Нищо скрито няма.Всичко е пред очите на искащите да го видят. САЩ излязоха от договора за ракетите. Разположиха в Румъния ракетни комплекси с двойно предназначение.Украйна пожела в НАТО. Значи ракетите да се придвижат по близко до Москва. Е там не са малоумни и поискаха с преговори да променят нещата.Не стана и нещата отидоха към бой.
А в Украйна за съжаление политиците не са на ниво.Набутаха се в шамарите като вкараха цялата си армия в източна Украйна.Атовете се сритаха и го отнесе магарето.Всичко сложно се състои от прости неща.От тая война печелят САЩ и Русия.САЩ сатанизираха Русия , но сгрешиха като сатанизираха и обикновените руснаци. Русия спечели огромен пазар за оръжие. А от гео политическа страна те първа ще се види.Като начало Русия пося съмнение във всемогъществото на "Запада".Плодовете от това семе ще ги бере Китай.
И България . :ae:Цитат:
Първоначално публикувано от зуница
https://scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net...5w&oe=623B70E0
клипа е от днес
Аз пък намирам нашия за прав.../.По всичко личи,че др шофьор е бягал от часовете или,може би,в Украйна не са ги учили за "всестрано развити личности"...След има-няма 40г,като измре и последното поколение,което е учило по учебната програма,от преди 30г. тогава всички ще са на едно мнение......демек съгласни с монито паси,да скопим българския лъв...
Очеизвадно е разминаването на интересите на марионетните режими с народа....
Не само др. шофьор и не само в Украйна, а в целия СССР общата култура беше на много ниско ниво.
През 90-те години чувах коментари, че западняците са тъпи, но след 2000г. успях сам да се убедя че наистина са тъпи, т.е. че са на нивото на бившия СССР.
Още през 90-те години в БГ почна великото образоване на българите. То университети, то дипломи, то пари, то чудо. Абе платено обучение, пък и там където не е платено пак може да се плати за диплома. Ма то и във форума някой се опита да продава дипломи. Ами намерил свободна ниша човека... Та тия 40г. аз ги броя от 1990г. насам, т.е. след 10г. интелектуално ще сме дръпнали още по-назад.
Докато има режим и народ ще има и разминаване.
До колкото знам, в Швейцария режим и народ се припокриват повече отколкото можем да си представим.
,,Освен това независима комисия установи безпрецедентни нарушения на човешките права в Швейцария през 20-и век. В началото на 1980-те години властите са задържали повече от 60 000 души, чието поведение не съответствало на преобладаващите буржоазни ценности и морал. Например, всеки, който е бил смятан за „мързелив“, „разпуснат“ или „пияница“, е можело да бъде изпратен в затвор или психиатрия без официална присъда. Не рядко се е стигало до тежки посегателства - от принудителни стерилизации и осиновявания до сексуални злоупотреби и изтезания.,,
https://www.dw.com/bg/%D1%88%D0%B2%D0%B5%D0%B9%D1%86%D0%B0%D1%80%D1%86%D 0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D 1%82%D0%B5-%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D1%8A%D0%BD%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D1%8F%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%86%D 0%B8%D1%8F/a-50714157
Не се отваря линка, но:
В началото на 80-те искахме да натурализираме българските турци. Смяна на имената 1984г. Беше забранено да се говори турски език. Бях свидетел, как в една окръжна болница, мед.сестра застанала на вратата сваляше забрадките на туркини, отишли на свиждане.
Българските турци без желание отиваха на голямата екскурзия, а една журналистка уж се опитваше да ги връща от границата. Отврат!
Предполагам швейцарците за 40г. са израсли морално. Обаче къде сме ние?
П.п. В Русия в-у лесбийките се упражнява "коригиращо изнасилване". Това в момента, а не преди 40г.