Изпуснал съм купона *баси!:)
Преглед за печат
Изпуснал съм купона *баси!:)
Прикачен файл 6362Тази вечер на разтоварваща диета след тежкия Тодоров ден. Котлети от акула със зеленчуци .Наздраве!Снимката излезе на криво, май още ме държи от снощи.
Това нещо в тавата е по рецепта взета от енциклопедия БатТянковика :
http://s6.postimg.org/6iewat9bh/Picture_017.jpg
Надявам се вдигнатите ръчички да са за точилката отзад, която е мой стругарлък !:bigsmile:
Не съм усетил да е с двойно предназначение !:laughing:
Ванка, от какво дърво е точилката?
Ванка нещо ме смущава израза "точилката от зад"-направо разваля вкуса....
Дано не досаждам, ако се намери някой да ми ползва дисертацията за козунаците, да добавя някои уточнения. Мастикса не е задължителен. Ако брашното не е силно и тестото се получи течно, добавете допълнително брашно до получаването на твърда топка тесто и намалете количеството на мазнините които ще ползвате на половина. Това е един вид "поправка" на тестото, за да се получи все пак нещо приятно за хапване. Не насилвайте обаче това тесто да втасва много, че ще превтаса. След "накисването" (допълнение между 8-ма и 9-та точки) можете да включите за 1-2 минути "печене", така машинката по-лесно ще завърти жилавото тесто. Вкарването на маслото и олиото могат да станат без помагане с дървена лопатка, ако се пускат на малки части около 10 пъти от по 1/10 за всяка мазнина.
Прикачен файл 6438
Наздраве и от мен :yo:
Направих салатката- пържолки на фурна! Наздраве! Който се рои- да му мисли! Аз съм лесен две ракии и в леглото, че утре работа ме чака!
Е, като се зашием- немое ли да се отпорим после?
Аз днеска бях те така!
Прикачен файл 6439
А наздраве!drinks;
Е, не можа ли първо ракия, после вино, а накрая бира?
Хич няма и да търсят повече...
Тянка ,кой прави ракия от смокини?
Бат Венци, Борката мисля, но не съм сигурен? Какво те мъчи тая тема? Да обсъдим ей сегичка
Венци , аз съм варил смокинова ракия. Може и други колеги да са варили. Кажи какво те интересува . Ако е вкуса, мога да ти пратя да я пробваш. Няма аналог .Обещал съм и на Тянката, ама дано не свърши докато дойде.
Предлагам обединяване на темите и мир :
http://postimg.org/gallery/33scn3j3i/
Браво адаш, много хубави манатарки! Под тях гледам, че се появяат и пичурки!:bigsmile:
Адаш трябва да накиснеш във вода сухата смокиня за 2-3 дни иначе ще изпие водата на захарта и няма превиране. Като се накисне бухаш вода и захар, мериш да докараш 20 захарност. Няма да хвърляш водата с която си киснал смокините в нея има аромати и храна за дрождите. За да имаш аромат не прекалявай със захарта( не повече от 20 кг на 100 кг плод) по възможност такава ароматна ракия е добре да се вари в колона за да няма преварка и да загубиш аромата. В добри години като е евтина смокинята и аз правя, но изчезва веднага.
Венци , ще добавя нещо (дано другия Венци не се разсърди, сигурно е варил ракия много повече от мен ).Според мен е добре джибрата да се прецеди, за да не загори особено ако казана е твой или на приятел. Ако плода е малко може да сложиш и повече захар , но правиш преварка, като при преварянето добавяш предварително отделена чорба от джибрата за аромат (около една десета от общото количество ) Между другото дребната смокиня е по-ароматна . За друго не се сещам. Наздраве и дано ракията стане хубава !
Борисе,адашко,така благо обяснявате ,че освен "Наздраве" и една салата от мене!!Боре,моят казан не загаря-двойно дъно в средата кварцов пясък.Венци, оставяй по едно шишенце за дамазлък щото сега в умът ми е само "смокиновата"
Очертава се един мрачен и дъждовен уикенд - идеално време за козуначени репетиции.
Покрай католическия Великден технологията ми претърпя някои корекции. Махнах неща които не са толкова важни и коригирах някои неясноти. Надявам се на обратна връзка, ако някой се осмели да пробва :)
Рецепта за козунак 2016 v.2 - "козунак с накисване, подобрена версия".
Разпространението на файла е свободно при посочване на източника:
https://m.facebook.com/story.php?sto...00000250940884
Две еднакви козуначета, лявото опечено във фурна, а дясното в хлебопекарна:
http://i805.photobucket.com/albums/y...psh5fjfvcb.jpg
Козуначето печено във фурна:
http://i805.photobucket.com/albums/y...psmyit2pnr.jpg
Козуначето печено в хлебопекарна:
http://i805.photobucket.com/albums/y...pstvbt1pyd.jpg
Тянка хайде не се мотай.Аз още малко ще приключа компота с шопската,но пък,рибената чорбица и тя е готова.....
Блазе ти, Ачка! Ама съм нощна- народа иска баница! Бистра водица- мирна главица, а и като знам, че една стена ме дели от бурето, как да заспя а?
Аз и през вратата мога да мина, ама после продукцията няма да става за хората!
Щом ще почваме весело, в духа на най- добрия готвач всред пчеларите....Сготвих закуската, ударих първото, направих второто кафе! За обяд пица, за утре пиле тандури! Наздраве! Храната прави борбата! Обаче живота става по- весел!
Той трябва и в най- добрия барман да се запише!
Да,бе да.Аз да готвя,че и да сипвам и само да ГЛЕДАМ.....В Русия съм.....
Няма да готвиш, няма да сипваш! Само акъл ще даваш, и ще разказваш лакардии!
Ачка, понеже не съм пробвал само индийската кухня утре ще направя сефтето! Днес направих следната марината- кисело мляко, олио, лимон, лют червен пипер, джинджър, къри, куркума, черно пиперче, кимион, чесън, кориандър, гарам масала и други може! Хакнах вътре пилешки бутчета и филенце, та ги офърфальоцах хубавичко. Утре ще ги жарна във фурната. Туй нещо било пиле тандури! Обаче се замислих, каква ракия плющят тия индийци?
А, Ачка- че не съм ли ти я казвал моята мантра? Сега ще го направя:
Кама Сутра и ракия- туй е моята магия!
Със приятели да пия-ей, че орисия!
Майска гъба (през април) ! Не дава, нито нектар, нито прашец, но по една моя рецепта върви с Троянска сливовица, а както знаем тя дава крила !
http://s6.postimg.org/507wc7cz1/Picture_001.jpg
П.С Рецептата утре !
Ей това за крилата за пръв път го чувам Ванка! Мисля да пробвам и да опитаме висшия пилотаж над Априлци!
Учил съм- Една Българка и Пази боже, сляпо да прогледа! Под игото, По жицата и Стария вол! Сега уча как се придават майки и маточници!
Тянка,нещо се позабави с "мантрата"..Моите задушени и запечени воденички са готови.
Ачка, гледам ,че си се прибрал от Русия!:bigsmile: Ей, не искаш да идеш в Мастър Шев и това е! Щях да се напера пред комшиите като строшен чадър, че те познавам!
Няма как! Нощна съм! Трябва да храня народа! Аз вече не съм гладен- така ми изпълни взора, с тия шерденчета, че ми задъни мирогледа! Добре че си взех една Каменичка. Та докато им се радвам, и да си попийнувам!
Тянка,пак ли си нощна........нищо особено-кълка от домашна кокошчица...
Щеше да е нищо особено! Ама, ако беше само кълка! А тя, не стига че от домашна кокошка, ами и в канапенце! И съм сигурен, че е ощастливена! Ха наздраве, днес не съм на работа. Аз нямам кълка и пегнах на грил тигана едно филенце. Доматите мязат на истински.
Добро утро, колеги и колежки! Ачка, надявам се да ни натвориш някоя изненада! Аз почвам палачинките на сача, форумната пауза е за кафето. Наздраве, който е гладен да заповяда!
Е,този път разчитах на друг творец.Днес реших да злоупотребя-направо "грях".....
Ачка, признат грях е половин грях! Иначе браво на твореца!
Мяза ми на Неделята?
Да ама бяла....събота.
И аз ми ходи на Неделя ,но чаках по компетентен сладкар и готвач .!!!!!
Не позна Ванка, сами идват при него!
Аз съм много голям фен на тортите им! Не знам по-добри! А всъщност не обичам торти, чак толкова...
Че във спалнята може и без такива екстри.Там си знаем "номерата".Понякога е необходима и фантазия....Например-аз не съм горски,нито полски.....нито нощна смяна.....
Прикачен файл 6555
Като стана въпрос за тортички едно бързо тирамису, което спретнах по случай това, че остарях тези дни:
Много бързо и лесно става. 2 кутийки маскарпоне по 250 грама от Лидъл, една заквасена сметана 20% пак от Лидъл и бишкоти пак от там.
Смесвам маскарпонето и сметаната и бъркам с миксера. Слагам по някое време пудра захар на вкус докато сместа стане толкова сладка, колкото я искате. В една купичка слагате смес кафе с вода. Топвате всяка бишкота много бързо в нея(за да не се разпадне в ръцете ви) и веднга в тавичката. Редите един ред и след това намазвате отгоре със сместа маскарпоне и сметана. След това още един ред бишкоти и отгоре разливате останалата смес и я подравнявате добре. Много е важно да престои в хладилника поне ден и половина за да е перфектно за консумиране.
Украсата отгоре беше от жената, а двете пръстчета вляво от ЧРД са от щерката, тя бързаше най-много да я опита.
А ние, как да разберем дали е добра и на вкус? Да си жив и здрав! И да доживееш една единица пред настоящото число!
Пепи, ако е рекъл Господ ще! А, намира ли ти се по- големичка форма? И пробвал ли си, с какво върви, аперитивче нещо? Ако те кефят италианските манджи, ще ти спретна едни талиатели!
Хайде от Пепи десерта,а от мен основното...само,че незнам как се казва вечерята!Здуших пилешки воденики със стар лук,2 моркова,3 домата,70гр керацуда,малко бульон и подправки.Свалих от котлона и чукнах две яйчица от е_ана кокошка,разбърках и за 10минути във фурната...Та,незнам как се казва вечерята...
Вечерята се казва Алангле натюр дьо Ангел. Обаче зверски огладнях- отиде ми съня! Спирам да ти чета постовете тука! Не издържам вече, това е безобразие! Какви хора сте? То не бяха торти, шердени!
Е,добре де добре."Спирам" да готвя...ама таз агнешка главичка,дето къкри на котлона за утре вечер,какво да я правя а.........
Милия! А, от третото не щеш ли?
Тянка,обещах братле,ама нещо не се получи........струва ми се,че езичето е малко на ляво....май на теб се плези.
Китайското мъчение-ряпа да яде! Твоето е по- зле и от индианско! Ти дори задмина и Пол Пот!
С една дума садист
Ачка това езиче дето се мъдри ми се чине ,че не е от домашния обор ,а от горския .Познах ли ?
Тази година, козунаците са с кайсии, стафиди, шоколад и червен ром. Наздраве!
Прикачен файл 6591
Колеги, да не забравяме, че живота не е само пари. Цената на меда я определят други, но има неща които си ги определяме само ние . Днес съм се посветил изцяло на моите близки и семейството ми .Да не забравяме какъв празник предстои . Наздраве на всички!
(Моля за извинение, че снимката излезе на криво , ама цял ден сме на маса. )
Наздраве! И ние излязохме за глиган. но... :laughing: Важното е да си с приятели!
http://i.imgur.com/R5iiCTl.jpg
http://i.imgur.com/BQXrYQ4.jpg
http://i.imgur.com/u5ZsJg9.jpg
Единия излязъл на криво, другия хванал кренвирши вместо глигани! Ко прайте бе ей? Ще се натровите- ние с Ванката пием ракия от дренки! Наздраве!
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ПРАВОСЛАВНИ!
Во истина воскресе.Много здраве на всички колеги и колешки и на техните близки.
Воистина Воскресе !
Започнах да си правя домашно масло без консерванти, палмови масла и т.н.т.!
Прикачен файл 6601
В нета рецепти колкото искаш. Аз го направих по най-лесната.
Сварих 4 литра прясно мляко (домашно), на другия ден събрах каймака и с миксера въртях десетина минути. В началото е течно, след това става на сметана и накрая на гранули. След това се слага в хладилника и се втвърдява. Получава се около 130-140 гр.
Като се сетя колко каймак сме хвърляли, защото никой не го яде...,а сега всички го ядем на масло!
Майка ми събира каймака от тенджерата в стъклен буркан. Обира и каймака от киселото мляко. После сипва и малко прясно мляко в буркана (за да може да се бие) и докато гледа сапунката по телевизията прави една буца масло. Нещо скоро не е правила, трябва да я подсетя.
Браво за начинанието. Няколко практични съвета от мен - след като избиеш маслото, хубаво го измивай със студена вода, докато спре да отделя остатъци от млякото. Млякото разваля маслото. Събирай каймака от 2-3 млека и го оставяй в камерата на хладилника, да се хомогенизира. След това размразяваш и.... с миксера. Маслото което вече имаш е страхотно за готвене, но го запържвай 2-3 минути преди да сложиш останалите продукти. Да ти е сладко!
Евала Драгошинов, и аз така съм гледал че го прави жената! Ама ракия не се научи да вари! Затова от нея масълцето, а от мен питието. Наздраве! Няма все да е ниска цената на медеца- все ще я вдигне инфлацията. Спокойно....
Адаш, ако му поставиш условие да познае какво има в бутилките без да ги отваря има да хвърля боб.
И на боб гледам, и на кафе! Обаче най- познавам на масата, като сме! Бат Венци, голямо тенкю, ама още имам от предния армаган. Обаче, и за тоя ще се погрижа. Благодаря- жив и здрав!
Хахахахах :laughing:
Изпрати му и три жени, а той по вкус, цвят и мирис да познае от кой край са, но да не са в дървена кутия :laughing:
Мина 20:00, ракията се разля и почна веселото :)
Ами човещинка
Затова съм решил! Като ми дойде реда, ще си поръчам дървеното пардесю с двойно дъно! И ще го напълня с ракия!
И до къде ще стигне таз ракия.Докато се видиш с тоз-оня,пък и рушвет на Петра....Нямали да е по добре с един маркуч на вън...тъй де като свърши да има от каде да се долива....