Добре, че е дъждовно времето и съм обул ботушите, иначе имаше да се хлъзгат хората покрай мен.....хахаха
Преглед за печат
Какво стана с центрофугата?hi; Пропуснахте , че на старите центрофуги проблема им е в цинка и евентуалните цинкови съединения попадащи в меда.
Това беше да ви разсее. Че както сте почнали някой ще "изпуши".:bigsmile:
Кой ти каза?;) На новите па крана им е нависоко и два бурканя остават вътре.
Бъдеща колежке ydim, не се разочаровай от списването на колегите–професионалисти. Те не са свикнали да си правят инвентара и пособията.Те просто си ги купуват –имат финикийски знаци,по–лесно е,всичко е марково .А и нещата опират и до известна сръчност.Който я няма –купува одма.Професионалистите са 99,98 % във форума,а хоби–пчеларите като нас–0,02 % .От тях има единици които си правят кошерите ,рамките и другите принадлежности и се опитаха да споделят ,но бързо им подрязоха крилете и те спряха да споделят.Не им обръщай такова внимание и за март подготви поне 20 сковани и обтелени рамки,нож и вилица за разпечатване,основи ,рамкоповдигач,було,пушалк и много кураж.Прочети всичко в темите ''Направи си сам'' ,не само тук.Ще намериш доста неща които са по– необходими на първо време от центрофугата.Не преставай да посещаваш форума,има и полезна страна.Това е от мен,ако намеря нещо ще ти го изпратя . .
ОК... Разбрах за пералните, бидоните и варелите.... Ще бъде закупена подходяща неръждавейка:) Но не смятам да се препитавам с кошери.... Съжалявам, ако не разбирате, че 200лв... не те правят прост или умен :)
На този етап аз и кошерите не купувам, а ми ги подаряват... Имам доста по-съществени разходи, а приходи - скромно, така че смятам, че направат на центрофуга не е невъзможно, още повече разполагам с необходимия ресурс...(инструменти, заварчици и т.н.).
Благодаря все пак
Благодаря ... Не мисля да се отказвам... Обикновено,каквото почна го завършвам:) Имам малки технически познания и мисля, че няма да се затрудня, просто търсех съвети, за да не се допускат грешки, нормално е да задавам и тъпи въпроси при положение, че не съм на ти .... Чета постоянно (сдобих се презантикварникнижарници и с литературата, която препоръчвате), даже колегите вече им писна от мен....
:laughing:Развесели ме... аз съм си споко... само днес да няма работа... ще дочета 1001 въпроса и ще изникнат 220 000 нови... В момента целта мие да набавя всичко необходимо... а междувременно се образовам, така да се каже...Ще видим... За сега е доста интересно, дори само запознаването с развитието и живота на пчелните семейства
Благодаря все пак!
За съжаление кошерите ще дойдат с пчелите - Дадан-Блат(за тях пишеше, че са лесни за обслужване, вертикални и май отговарят на климатичните особености на района ). За това не съм и поставила този въпрос. Но ако реша да ги сменям ще Ви попитам... Е акои мате идеи и съвети казвайте...