Ами отвора долу трябва да е в средата където си е и, а как ще се конструира вече си друг въпрос и зависи от човека до уреда. Аз лично измислих как да го направя. Само уреда ми липсва. Но мисля, че колегата също ще се справи прекрасно. Има капацитет.
Преглед за печат
Така, той знае какво да направи.
И малко offtopic:
Замисляли ли сте се как от частите на повредена пералня може да се направи добра комбинирана машина за пчеларството. Може да се ползва всичко - мотора, водната система за чистата вода с клапана, водната система за мръсната вода с помпата, лагерното тяло, контролера за управление. Трябва само малко фантазия и майсторлък. Идеята ми хрумна, тъй като след 10 години старата ми пералня Gorenje WA 162 сдаде багажа именно поради проклетия резонанс. Барабана се повреди непоправимо и това повлече и лагерите. А всичко останало е като ново!
Ще пусна в раздела за продажби една обява и който се интересува, моем да се разберем.
http://pchelari.com/forum/showthread...208#post124208
Мисленето започна. Долно лагеруване, потопено в меда не ми се иска. Конструктивно не е трудно, но от триенето винаги се отделят някакви частици, когато средата не е масло. Понеже имам едни реактори с котвообразна бъркалка, единия от които ползвам за инверт, мога да копирам от тях задвижването и лагеруването, много стабилна направа, но и доста скъпа за изпълнение. Както и да е, този проблем не е сложен. По-интересната част е дали ще е възможно кошницата на касетъчната центрофуга да се конструира като една добра бъркалка, като се направят касетите лесно демонтируеми. Някой виждал ли е касетъчна центрофуга с лесно демонтируеми касети?
Знаете ли как се използват семеринги?
Значи остава варианта само отгоре като при автоматичните перални. Правят се перки за сиропа и разбъркването на меда, а когато се вади меда - кошница. Тези два прибора са взаимозаменяеми и ще се сменят в зависимост от функцията. Конструкцията няма да стане толкова тежка, че да не може да се сменя от един човек. А Максим също е прав.