А защо се покрива майката? Млади пчели НИКОГА ама НИКОГА няма да убият майката, това го правя постоянно и не съм имал проблем.
Преглед за печат
Това с големите букви си го остави за теб и си го прави, колкото искаш. Аз давам съвет на друг човек и затова препоръчвам -клетка. А защо я ползвам : В някои моменти около пилото на рамката , която тръскам има пресен нектар, който намокря падащите пчели. По тази причина в кошера влизат и по-стари пчели, които могат да убият майката. На всеки е ясно, какво нещо е загуба на майка по това време.
Странни съвети дава Танасов и то на конкретен въпрос, ако се съберат две семейства с майките, вероятно говориш за двумайчино семейство :bigsmile:
А трябва ли да се вслушвам в безсмислени съвети? Май те гони параноя? След като виждам, че даваш на хората некоректни съвети, би следвало да се намеся! Много добре си вдявам аз, а туй какво ти си мислиш е друг въпрос.
За да съм точен , първия цитат е въпроса на колегата, а втория цитат - твоя съвет към неговия въпрос. Та коя майка ще спасяваме или и двете.
Ето сега и моя съвет към него: слага директно питите с пчелите в другото семейство, почерпва ги с малко ракийца и пей сърце, какви стръсканици, па млади пчели, па тинтири-минтири. Сега пчелите се обединяват, най лесно, както и майки се придават най-безпроблемно.