Може би забрави да кажеш, че след ограбването и следаващите кошери участвали в грабежа стигат до същото положение.
Преглед за печат
Да допълня, не си спазил указанията за употреба на лентите. Пише при температура над 20 градуса по 1 лента на слаби семейства. За другия препарат кой знае какво е и как се ползва. За Супер стрип съм го ползвал преди 5 години и съм видял че всички излюпени млади пчели първите дни след слагане на лентите умират понеже препарат е много силен, за хербал не мога да кажа, но и в него има вещество което убива акара и 2 ленти на слабо семейство не е хубаво. Просто това са препарати и небива да се прекалява с тях особено на слаби семейства който трудно могат да се преборят. Това БИО ви заблуждава, щом убива колко пък да е БИО.
Аааа, на мен ми е ясно, но даваме напътствия на хора които понякога си нямат никаква представа. Та затова трябва да подсилваме на някои места, че след това пак не разбрали.;) Рядко са като Друмев.........все пълниш, кофата все празна. :bigsmile: Ха,ха...това май го пиша за втори път.:bigsmile:
Супер стрип е препарат на основата на кумафос.Пестицид за който много, много е писано във форума. Херба стрип е на основата на репелентите. Отблъсква, не убива.
Справка:
https://pchelarite.com/херба-стрип-h...ароато/
https://pchelarite.com/супер-стрип-s...оатоза/
Аз си мисля, че семейството си е било добре, но препаратите са му дошли малко в повече.
Когато започвахме във форума всички качвахме огромна информация от всякъде.Сега се учудвам , че са много малко тия, които пишат "Прочетох всичко по въпроса и не намирам отговор.". Повечето почват с "Имам проблем!" и с това решават , че са направили всичко необходимо.Хубаво, проблем ,ама никой не стои и да чака да ти реши проблема.Може и по тая причина инстинктивно да не давам всичко на готово и сдъвкано.Човек сам трябва да реши проблема си с помощ под формата на идея, информация, опит.Никога готово решение! Когато сам намериш решение то го запомняш за дълго.
"Колегата" с най-добър резултат в класацията по спам успя да "затрупа" доста от информацията , но това пък е стимул да откриеш нужното.
Направи каквото трябва за живите! Каза, че и те не са достатъчно силни. Осигури подходящ обем(махни магазина или го качи над тях с преграда), затвори временно долна прелка, ако им е далече. Остави прелка само срещу тях. Имаш мрежа на дъното, нищо няма да им стане. Ще се лутат малко и ще се научат. Спри химията. Ако са болни вече, тя няма да им помогне, а ги натоварва. Освен това, болеста не е доказана! Създай им условия, такива че да са по-малко зависими от климатичните промени. Трябва да дръпнат за двайсетина дни. Ако имат вече запаси, а има и някаква паша вече, спри да наливаш временно и наблюдавай за крадци. Ако имат нужда от храна, сипвай след като приключи активния летеж, толкова, колкото могат да свалят през ноща. За такива неща се сещам. Аз съм с други кошери и условия, но пчеларя може да помогне до някъде, независимо от това.