Аз си мислех за ракия, но цялата драма е, че ще свърши до тогава.:laughing:
Преглед за печат
Какъвто и инструмент за прехвърляне да си вземеш все ще трябва да се научиш да работиш с него. От 3 години работя с такива игли като си ги поръчвам от алито. 10 излизат 5-6 лв. На мен лично са ми удобни за работа, като имат някои предимства. Например загребваш ларвата с млечице и др. Всичко е въпрос на усет и опит. По време на прехвърляне я облизвам от време на време, а като свърша я измивам под течаща вода. Понякога се налага да почистиш перото. Правя го внимателно с бръснарско ножче. Иначе, ако не ти се занимава, взимаш следващата.
Ако ще прехвърляш в пластмасови чашки питай колегите за особености, защото някой се оплакваха от по-малък % прием. Рамката с восъчни чашки ги слагам 1-2 часа по-рано в стартера за полирането им и уеднаквяване на миризмите. Колкото до млечицето, то метода на двойното прехвърляне подсигурява достатъчно. Някой прехвърлят и на сухо, а други върху капка с медно-воден разтвор.
Младите ларви имат много малко млечице и ще ти бъде трудно да ги прехвърлиш с млечице, затова те съветвам да правиш двукратно прехвърляне така ще добиеш повече опит и ще ти е по лесно.Първия ден прехвърляш по стара от 24 часа ларва ,която е с повече млечице и ще ти е по лесно прехвърлянето и на другия ден там където са приети ларвите ще има доста млечице ти само ще махнеш старата ларва и ще я смениш с млада .
Не ползвам вече този модел, защото когато е ново изградена рамката много лесно дупчи дъното, а не се плъзга по него. За да е по лесно от рамката трябва да се е излюпило поне едно поколение.
То е препоръчително де се сложи млечице във всяка чашка, преди ларвите.
Ако сам не си го добиеш, то в магазина 10 мл е 10 лв и е предостатъчно като за начало. Има доста клипове от лектории на тези тема, където е обяснено на дълго и широко. Поне няма да ти се налага да четеш :)
https://www.youtube.com/watch?v=T49qEfg2JvI
При двукратно залагане ако имаш не захранени можеш да прехвърлиш млечице от захранените и залагаш отново във всички чашки.
:yahoo::yahoo:Благодаря ВИ. На седмото небе съм.Не очаквах толкова много помощ. kiss; Казвайте и останалите тайни.