Вали, вали около В.Търново. От два месеца е суша и не мога да му се нарадвам. Пожелавам това и на колегите от други региони :)
Преглед за печат
Вали, вали около В.Търново. От два месеца е суша и не мога да му се нарадвам. Пожелавам това и на колегите от други региони :)
И в Габрово от сутринта до сега превалява вече 3-ти път, но количеството валежи е смешно малко. Според МТО станцията общо за деня е наваляло 2.4 литра на квадратен метър. Това е колкото да намокри тревата, и 20 минути след това да изсъхне.
Прикачен файл 7483
Днес отварям да видя как е положението със запасите и какво да видя.Бях ги гледал началото на септември и не беше много розово положението.Купих подобаващо количество захар и го направих на инверт, подготвих се за запасително подхранване а то....Сироп съм давал 3-4 пъти с добавки против нозематозата и то беше по 0,3-0,4л края на август и началото на септември.
При мен май ще спестя подхранването.Паша има все още.Основния проблем сега при мен са осите толкова не съм виждал никога.Под всеки кошер мой да намериш по 3-4 умрели.
Много са агресивни.
Общо взето положението не е добре при мен.Наблюдавам драстично намаление на меда в плодниците.Още два кошера загуба,меда там пчели няма.Наблюдавах също голям летеж което за мен не е хубаво по това време на годината.
Днес, им дадох малко соя, да видя как ще реагират. Само докато се завъртяха и след 15-20 минути новината се разнесе, бързо