160 литрово буре е х 3 на това от клипа,то е около 50л. според мене.
Преглед за печат
160 литрово буре е х 3 на това от клипа,то е около 50л. според мене.
https://youtu.be/bOa16acb_c8 тоя е май по добър.
Еваси мамата, че то и мойто е такова!? И тоя обаче не ми хареса как работи. Остава ни да се надяваме, че на лято уважаваният г-н Дончев ще ни изнесе видеоурок по изваждане:) Аз няма да мога, щото ше тряа да си плащам...
П.п. По темата каци и бурета - инж. Иван Парашкевов има интересни статии по въпроса. Аз все още не съм се отказал някога да си направя нещо като неговите.
Благодаря на всички ви!
Четох с интерес и изгледахме колективно видеоклиповете. Направо съм изумена какво могат да направят пчелите в едно буре сами, без помощ! Никога до сега не съм се замисляла особено за живота им.
Днес ще се постарая да купя храна и лентичките за акари. Надявам се в храната да има всички необходими съставки и продавачът да е достатъчно запознат и с продуктите, които продава, и с потребностите на пчелите през този сезон.
Ще се опитам да намеря було и да прорежем отвор отгоре за поставяне на храна. Съществуващият за поставяне на канела явно е останал от долната страна и няма как сега да преобръщаме бурето. Чудя се само, как ще реагират животинките, ако се опитам да преместя бурето някъде по-на завет. Дали пък няма да разкъртя питите, които вече са почнали да си правят. Местенето ще трябва да се случи чрез внимателно въртеливо движение на бурето в изправено положение, но все пак... какво мислите, да го местя ли?
Още веднъж - много благодаря на всички ви! Ще пиша какво съм свършила. А пчелите още са по цветята.
Отгоре пак ще е трудно.Затова показах клиповете.Странично ще е по добре и после парчетата да се наставят.Може ли да споделите снимка с нас, че се чудим и гадаем колко е обема на бурето.
Благодаря ви предварително.
Пак да се намеся в темата. Хора мили, госпожата все още не разбира и грам от пчели, а вие я юрнахте какви ли не процедури от висшия пилотаж да прави. Ако не им постави ленти какво ще стане? Само я карате да „рови” в отвора/прелката/ за да я нажилят пчелите и да и убият всички мераци, колкото и да са силни те. Единственото нещо което трябва да се направи в момента е да се пробият отвори отгоре и отстрани на тях да се поставят две питки тесто, завива се с найлон и отгоре някакво старо яке и пак налон и това да се стегне с една лента тиксо. Отвора/ прелката/ може да се завърта на два три дни с по 5-6-10 см. до посока юг. Това за тази година. На пролет какво сабя покаже. Сигурен съм, че това рояче в това буренце ще изкара по добре зимата отколкото вашите/моите ветрилници. А дали този рояк е от септември? Септември са го забелязали. Нека оставим госпожата да свикне с мисълта, че ще стане пчеларка, да засилим мерака и, а не да го убиваме като я караме да прави неща които и Друмев все още не може.:bigsmile:
Ето снимки на бурето, не са много добри, но фотографът толкова може. Надявам се да си дадете сметка за размерите спрямо бирената бутилка. Зад бурето е кладенец. Тавата трябва да държи импровизирания покрив по-високо, защото между тавата и ръба има дупчица, която пчелите също използват. Друг достъпен отвор към вътрешността няма.
Струва ми се, че роякът не е голям, защото няма голяма навалица пред отовора. Но постоянно има излизащи и влизащи пчели.