Б.Б. мисли за всичко! Б.Б. знае всичко! Дори Господ се допитва до него дали да ни пази или не.Ако не ми вярваш попитай Б.Б. Отговорът му ще започва с - АЗ ...
:laughing:
Преглед за печат
За тоя вирус ми стана ясно, че:
1.Не трябва да излизаш от къщи, но ако е нужно – може.
2.Маските изобщо не помагат, но трябва да ги носиш.
3.Магазините са затворени, но могат да отварят, ако е нужно.
4.В болница не трябва да се ходи, но ако е нужно – може.
5.Този вирус е смъртоносен, но по принцип не е страшен.
6.Ръкавиците не помагат, но са нужни.
7.Всички си стоят вкъщи и всички излизат.
8.В магазините е пълно с храна, но храната в магазините не достига.
9.На децата не действа, но и децата са в зоната на опасност.
10.Оборудването не достига, но оборудването е достатъчно.
11.Има много симптоми за това, че си болен, но можеш да го изкараш и без симптоми.
12.За да не боледувате трябва да тренирате, но във фитнеси, спортни зали, спортни площадки и стадиони – не може.
13.Най-полезни са разходките на слънце и въздух, но навън /особено в парковете/ не може.
14.Дебелите са в рисковата зона, но по-добре да си стоят вкъщи и да ядат нещо.
15. Не може да ходиш на работа, но трябва да работиш.
16. Не получаваш заплата, но трябва да плащаш сметки, все едно получаваш.
17. Не се знае с какво се лекува вируса, но всеки ден има излекувани.
Точно затова сме се разпищолили, защото не сме видели четвъртития. Много се дразня. Едни могат да се ограничат и жертват удобството си за общото благо, други се държат все едно не става дума за тях. И аз и жена ми спряхме работа от 13.03., детето от тогава е излизало точно веднъж за 20 мин. във виелицата по време на първия пролетен сняг. И в следващия момент виждаш хора дето си се шляят по улиците барабар с малки деца, дори бебета, колездачи навсякъде щъкат, пенсионери се мотат безцелно, а ужким най-вече тях пазим. Е ми не сме народ. И си заслужаваме съдбата.
Не правиш добре, ако не си изкарваш детето на чист въздух.И моите не бяха излизали повече от месец, но вчера и днес си бяхме по село.Ходихме на овощната градина, водих ги за риба и са доста доволни. Имам приятел лекар, който ми каза, че по този начин, неизлизайки, остават без имунитет.Според мен на чист въздух е хубаво човек да излезне поне за час, независимо от мерките. Нали идеята е да нямаш контакт с други хора, за да не се заразиш или да пренесеш заразата ако си заразен.
Много ми е странно като видя хора по улицата, които носят маски.Интересно ми е как ще се заразят на улицата, нали уж става по въздушно-капков път. Абе с тези мерки си прецакахме и без това слабата икономика.Ще дойде време много скоро, когато на хората няма да им пука за вируса като са без работа и нямат пари.
Мнение от Америка. https://m.fakti.bg/mnenia/464570-pre...k*****➤*****
Чети и това което не са ти разрешили от "Партията-държава". Китай вече възстанови 80% от производството си.До 3 месеца отново ще дърпа световната икономика.Да , ама това не е по вкуса ти явно.Трябва да се сее страх и безнадежност у хората.Това е линията на "партията".А тя е права.И каквото каже Б.Б. е божие слово.Аман от комунисти.
Не се правя, това съм учил и завършил, с това си изкарвам към момента прехраната. Разбира се, че чета и гледам по света какво се случва и знам, че от нас не зависи голяма част от случващото се в момента. Но все пак е важно да не спираме работа, защото един от двигателите на икономиката е платежоспособно население, което да потребява.И да, прав си, че ще дойде момент , в който ще се произвежда, но няма да може да се продава заради безпаричие.
Не съм чак такъв капацитет , че да казвам какво да правим в тази ситуация. Ако ти знаеш, може да споделиш?!
Знам само,че хората не трябва да остават без работа/доходи.Иначе от политика не се интересувам.Не ми се е случвало политик да ми е помогнал някога за нещо.
Стига си плашил хората партийни секретарю.Правителствата са за бутане когато не стават.А какво ще стане след това го определят изборите. Б.Б. два пъти пада и пак се върна помъдрял в някаква степен.Нищо не пречи да опита трети път.Ама тия що си пълнят гушите около него може да не са същите и от това май най-много те е страх. Някой може да изпаднат от хранилката и предварително вият и опяват.
Засега данните показват, че при COVID-19 се дебелее.
Шведите най-накрая се осъзнаха? След хиляда починали решили да тръгнат по стъпките на първенеца в Европа. Демек "последните ще станат първи". За съжаление в негативната класация. И преди за един зъб там се чакаше по два месеца. Сега с това здравеопазване, и със закъснелите мерки дали ще видят слънцето?
https://m.24chasa.bg/novini/article/8451409
Възможно е шведите да са прави за себе си. Разчитали са на съзнанието на гражданите до последно, достигнали са правилното ниво на епидемията и сега ще я подтиснат с адекватни мерки. Защо мисля така - защото на епидемията трябва да се даде възможност контролирано да зарази по-голямата част от населението, за да отшуми и изчезне. Ние какво правим - подтискаме я на много ниско ниво и с тези темпове ще ни трябват 10 години, докато се изгради масовия имунитет. Само че ограничителните мерки ще са до време - в един момент глада ще направи положението неудържимо, отведнъж ще се срине възможността за каквито и да са мерки, след което ще избухне зараза много над възможностите на здравната ни система, която в това време вече ще е останала без пари, както всички останали. Според мен мерките трябва да са такива, че да може да се заразяват толкова хора, колкото може да поеме здравната система - ако се увеличат много - затягат се мерките, ако намалеят - разхлабват се. Деликатен баланс ще е това, но през цялото време броят на починалите ще е озаптяваща мярка срещу недоволството от карантината. Във ваксина не вярвам, дано да се намери и да не съм прав.
Възможностите на нашата здр. с-ма не са много големи, а това с достигането на пика е доста относително и се разбира чак когато премине;), а и контролирано заразяване е възможно само в сферата на фантазията поради спецификата на болестта.
В САЩ за последните 5 дена около 10хил. трупа заради тоя "измисления" вирус. Тръмп се кълне, че пика идва скоро, но за мен това са пожелателни твърдения и тепърва ще мрат:(
Точно, че е относително - ще достигнем някакъв пик при сегашните карантинни мерки. Вируса обаче си остава, като се охлабят мерките и над 90% от населението е податливо на болестта - ето ти нов пик и отново затягане на мерките. "И така до края на света", т.е. докато достигнем ниво на имунитет, възпрепятстващо по-нататъшното развитие на епидемията в неприемлив мащаб. При американците явно този процес ще протече по-бързо, с цената на струпване на неизбежните жертви в по-кратък период. После, заедно с китайците, отново ще са начело на света.
Не вярвай на тези смъртни случай, повечето хора са починали от други болести или от старост, но сега се води икономическа война и за това е така. На познат майка му почина от сърдечен проблем, един ден преди да почине и бяха правили тест за covid и е бил отрицателен, но в причината за смъртта е написано Covid 19 и сега са под карантина.
За тези, които се надяваме да има летен сезон:
https://m.24chasa.bg/novini/article/8456876
Ами йок.....
Мен в крайна сметка изобщо не ме интересува кой е "измислил", "пуснал", или " каращисал" тая гад. Когато на карта е заложено здравето и дори живота на хора, които обичам? Имали всичко останало значение? Относно икономическата страна на въпроса смятам, че никой здравомислещ човек, не трябва да се съмнява в статуквото на новия(стар) световен деспот. Китай.
Познавам няколко човека изкарали вируса, всички казват че са го изкарали за 2-3 дена и то много леко. В Холандия дават 5 дена болничен за covid на 6тия ден си на работа ако няма усложнения.
Ти , само пчеларска литература ли четеш или вярваш само на руските тролове. Май само в световната конспирация вярваш. Не знаеш, но разпределяш трилиони, би ли казал откъде ще дойдат.
пп. това всичко лъжа ли е? https://www.24chasa.bg/novini/
https://www.24chasa.bg/novini/article/8456174
https://www.24chasa.bg/novini/article/8456110
Когато изказваш мнение, не е ли редно да си информиран . За 15 дни знаеш ли колко вода / неща / се променят. Какво те интересува, ти си наясно : Парите, които се готвят за подкрепа на европейската икономика / даже се споменава -план Маршал / , ще ги откраднат.crying;
А ти можеш ли да си на 100% сигурен че си вярно информиран а не излъган. След като спрях да гледам телевизия живота си е както преди, даже забравих че има корона вирус, само хората с маски ми го припомнят. ОК, спирам да пиша по темата, бъдете живи и здрави и се грижете за себе си и за семействата ви!
Що бе, пиши си .Иначе ще умра от скука. Незнам дали съм вярно информиран, мъча се да чета и между редовете, но няма как да повярвам, че всички световни лидери са се наговорили / заедно с Бойко / да откраднат едни трилиони долари, незнайно от къде.:bigsmile:
Не гледаш ТВ, тези четеш ли ги.:bigsmile:
ИЗМАМАТА РАЗКРИТА. БОРИСОВ – ОСТАВКА!
Цялата шумотевица около „пандемията” с коронавируса започна да мирише на фалшиво. Все повече съобщения за селектирана, непроверена, че и направо фалшифицирана информация се появиха в интернет и социалните мрежи. Това ме накараха да се замисля върху данните, които ни представят и написах коментара ИГРА НА СТАТИСТИКА. Сега с помощта на активисти от фейсбук се добрах до реална информация в сайта https://countrymeters.info/en
където демографските данни са дадени за всички страни, на всички езици и в текущо време. Така че във всеки един момент по съществуващия на страницата часовник може да се види колко хора се раждат и умират във всяка страна на света.
Ето данните за Италия, където смъртността от коронавируса според официалните медии е най-висока – 20000 души от началото на „пандемията” през февруари, съответно паниката – най-голяма и взиманите мерки най-строги. Пише се за камари с трупове, които армията изнася едва ли не с влакови композиции. Сега нека да сравним този филм на ужасите с реалността, отразена в статистиката.
За цялата отминала 2019 г. в Италия са починали 579244 души
Делим този брой на броя на дните на годината – 365
Резултат: 579244 / 365 = 1 586,96 починали на ден за 2019 година.
А как е през 2020 г. в разгара на „пандемията” от коронавирус?
През настоящата 2020 г. (от 1 януари до днес 14 април) в Италия са починали 165738 души
Делим на 105 – дните изминали от началото на годината (януари - 31; февруари - 29; март – 31; април - 14)
Резултат: 165738 / 105 = 1 578,45 починали на ден
Сравнявайки двата резултата ще видим, че те са абсолютно идентични. Даже една минимална разлика от половин човек на ден тази година имаме по-малка смъртност от миналата! Ако жертвите на коронавируса в Италия бяха 20000 до сега, както ни ги представят властите, то за 105 дни трябваше да имаме увеличение средно от 190,47 починали на ден съответно средната смъртност в Италия на ден трябваше да бъде 1768,92 починали. Но не би! Тя е с половин човек по-ниска от миналогодишната.
От посочените цифри става ясно, че светът е изправен пред широкомащабна измама и манипулация, провеждана със съдействието на валастите на много страни, включително правителството на Бойко Борисов. Единственото, което можем да му кажем е: ОСТАВКА!
Гледам да стоя на страна от всичко това за това спирам по темата, не чета нищо. Един ден на работа, един ден на пчелина и живота е прекрасен :) ако има къде да си продам и меда, ех мечти!
Завиждам ти. Главата в пясъка и -пей сърце.:bigsmile:
За меда : нямам спомен през 2008г. -2009г./кризата / да е имало проблем с изкупуването. Дано и сега да е така.
пп. Не ми се сърди, ти си ми като извадка за настроенията на БГ-еца в момента.Нищо лично, като пчелар те харесвам.blush;
С грипа се срещаме абсолютно всяка зима. Имунната ни система е тренирана. Спомни си какъв бич са били шарката и др. "европейски" болести за индианците. Просто не са имали имунитет към тях.
Изказванията на всички медицински лица, някои от които професори, хора който се занимават сериозно с наука казват, че точно с такъв тип вирус досега не сме се сблъсквали и не трябва да се подценява.Вярвам на тези хора. Нито един не го е определил като безобиден. Да, 80% го прекарват супер леко, някои безсимптомно, но пък е много вирулентен, а останалите 20% от няколкото милиарда какво да правят?
Това изобщо не го оспорвам. Исках да кажа, че за вирусни инфекции масови лекарства няма, ако и да си оптимист за адекватното лечение. Медикаменти има само за облекчаване на симптомите, с вируса организма трябва сам да се пребори. По-важното е, че ако можеше масово разпространена вирусна инфекция да се изчисти и елиминира с лекарства или ваксина, това щеше досега да бъде направено поне с обикновените грипни вируси. Но, за съжаление, това досега не е удало на медицината с едно изключение - едрата шарка. Няма причина да мислим, че този вирус ще е по-различен. Така че всички ще трябва в някакъв момент да се "запознаем" с него. Колкото повече го протакаме във времето, криейки се затворени, толкова опасността да умрем поради недохранване или неподдържано здраве става все по-голяма и в един момент ще надвиши тази, предизвикана от самия вирус. Поговорката е "заради бълхата изгорили юргана". Надявам се в един момент разума да надделее, преди да изперка критична маса народ и положението да стане неуправляемо.
Извънредно положение.
Седиш си в къщи.Обездвижваш се.
Седиш в къщи .Не работиш.Няма доходи.
Седиш в къщи.Няма доходи.Слаба храна.
Седиш в къщи.Перколясваш или се алкохолизираш.
Свършва "извънредното положение".С никакъв имунитет и отслабнал от обездвижване и глад се сурваш навън.
Кого ще си хареса вирусът? Тебе! И ще те е изловил "по бели гащи" благодарение на правилно проведената политика за борба с вируса.
А дано не съм прав!
Крайно време беше:
https://m.24chasa.bg/novini/article/8468624
Туй софиенците май няма да ходят да хранят пчелите /или по родните места да разнасят вируси/. До второ нареждане! Цирка вече започна!
Малко четиво за размисъл:
https://www.dw.com/bg/коронавирус-ге...RneqCwHUUx-TYM
Дано повече хора да започнат да използват разума, а не емоциите!
Колеги помагайте моля!
Живея в София, а пчелина ми е в едно село в Плевеско. Току що не ме пуснаха да изляза от София! Обслужването на пчелин не било основателна причина да ме пуснат! Четох статия в Български фермер от 22 април, че с декларация и удостоверение за регистриран обект можело да се мине през КПП. Показах документите, но не ме пуснаха.
Дайте съвет моля! Пропусна ли и тази седмица всичко ще е излетяло по горите! Благодаря Ви!
пробвай на друго КПП или на друга смяна на същото
Размисли относно корона вируса:
https://bivol.bg/coronavirus-thought...3A1ltuU5weG6sk
Древната тайна на Цветето на Живота, Том 1 От Друмвало Мелхизедек https://izteglite-pdf-kniga.com/drev...ree-ebook.html
и книгата на Ян Ван Хезинг "Не пипай тази книга" http://mybulg.eb2a.com/2020/01/22/%D...%80%D1%81/?i=1
Описват и подкрепят с факти Как е създаден СПИН-ХИВ, и как в момента на създаването на вируса ,е зъздаден и лек срещу ХИВ. В широката публична сфера,това не се съобщава и не се съобщава истината за SARS-2 -COVID-19 нямало лек нито за него ,нито за ХИВ. Чети Мелхизедек !
Та в този ред на мисли ,четейки от сайта Биволъ размислите относно короната оставам с убежеднието,че човека писал по темата,има слаби ,ама много слаби познания по материята !
Доколкото си спомням ,точно ти
Ангеле пусна линк за тази книга ,за което ти благодаря! След прочита на книгата ,аз съм друг човек!
Дано не повтаряме чуждите грешки:
https://m.24chasa.bg/mnenia/article/8513428
Втората вълна ще привлече вниманието и на невярващите. При третата ще започне истинският цирк. Всичко е смешно до момента в който не е. Задават се интересни времена.
При толкова неясноти подкрепям по-консервативните мерки и повече предпазливост, защото е по-добре накрая да се окаже излишно и смешно отколкото да излезе, че нещата са си сериозно опасни и са подценени.
Каквото и да правим, не може да спрем да работим и не можем да затворим предприятията. Ако го направим, последствията ще бъдат страховити и епидемията от вируса ще ни се види като детска игричка. така че носете си маските и не спирайте да работите. Можем без "Лудогорец", туристи, ресторанти и представления, но не можем без селско стопанство и промишленост. Смъртта от глад, от болестите на непълноценно хранене, от недостатъчни медицински грижи и увеличена престъпност ще застигне в пъти повече хора, отколкото сега върлуващият вирус.
Практически невъзможна задача за цяла държава. Китайците са го правили, но само за една област и са мобилизирали хора от останалите си области на помощ - все едно ние да затворим Радомирско, например. Кой ще носи манджата, кой ще лекува болните, кой ще зарежда горива, кой ще поддържа електро и водоснабдяването, полиция трябва да следи за спазването и като погледнеш - поне 20% от хората ще са навън по задачи. Дори да го постигнем, после трябва да издигнем кльонове по границите и да не допускаме жив човек да мине, докато вируса не се затрие от света.Тая няма да я бъде. По-добре свиквайте, че ще живеем с вируса занапред, говори се, че траен имунитет може да не се създава след преболедуване.
Тогава защо казваме, че има изолация и някои хора си отстояха в къщи и то със заплати, а други се юркат да бачкат и за награда ги съкращават? Защо го правим тогава? Да пускат всички и който живее живее, който му са слаби ангелите при Св. Петър. Правят се някакви опити на принципа проба - грешка и накрая някой ще се окажат с милиони и милиарди в сметките, а другите няма да им стигнат животите на тях и на децата им да ги връщат.
Трети ще мрат като мухи от глад при прахосани милиарди, уж за благото на хората и техният живот. Реда в някой следващ момент ще рухне и няма да има сила която да го спре.............и т. н.
Има някаква изолация, макар и не чак като в другите държави, по-лабава е, но май свърши работа да поеме първоначалното объркване, докато се окопитят болниците и държавните служби. Не рухна реда още в началото, а можеше да се случи при мащабно заразяване и десетки хиляди болни в един и същ момент. Оттук нататък, ако не работим здраво за прехраната си без оглед на жертвите, спукана ни е работата. Карантината ще помага жертвите да не се случат едновременно, за да оцелеят болниците. Тези, които ще умрат, пак ще умрат, но разтеглено във времето. Няма опазване от тази напаст, има само отлагане на неизбежното заразяване.
Проблема е, че едни си стойм в къщи, а другите си щъкат по градинките и паланките, площадката зад блока ми е пълна с деца на тумби играещи на телефоните си и родители един до друг на седянки :)
Да споделя - не , че е тайна де - всички ще умрем. Това е пълна трагедия и е напълно неизбежно. Само за един възкръснал се знае.
Oт кога да вярваме на вестници и телевизии ? Говорят от телевизора ,пишат от вестниците,и от електронните им варианти! Ако съобщаваха за всички грипни вируси и леталните случаи от заболелите,досега,сами да бяхме се гръмнали от страх !Правят всичко възможно ,за да ни отклонят вниманието от 5G ! Направо ни приспиват с този КОВИД 19! Къде са местата на заровените мъртви ? Отгатнете.............
И какво излезе? В Ухан имало Институт по вирусология. И оттук ???????????? всеки да се сеща.
https://www.dw.com/bg/%D0%BD%D0%BE%D...%8F/a-53185394
Няма значение чии е, важното е, че някои хорица си играят с живота на милиони. Как може да измисли толкова смъртоносен вирус/вируси, а не може да измисли лекарства, които да помагат за толкова много тежки болести тормозещи Света. Ето това не го разбирам. Някой ще каже - ами Света стана пренаселен. Добре. Има по хуманни начини това да се оправи, а не да се изтребват хората по тези зверски начини.
Пълни аматьори, виж какво са създали преди 100 г./ испанския грип /.:bigsmile:
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98...80%D0%B8%D0%BF
Седя , сърбам си ракиджос, боцкам доматчета, но кефа ми не е пълен.:( Все си мисля, че онези дето са пили белина в САЩ, са българи.:bigsmile:
Празнувах си,както обикновено със католишка превъзходна и богата шопска салата + скара на жар,че даже не съм и разбрал,какво се е случило на 7-8км от мен.Ама ти,явно си гърмян заек,че откъдето и да се шумне вдигаш уШо.Категорично, разчитам на теб за ..слухтенето...
Това по-скоро е опция. Протокола е подписан заради БОВ. Нали си гледал филми от ПСВ.
Отровни газове в първата световна война
През нощта на 12-13 юли 1917 г. немската армия по време на Първата световна война за първи път използва отрова от горчица (течно отровно вещество с ефект на кипене на кожата). Германците използвали мини, които съдържали мазна течност като носител на отровната субстанция. Това събитие се случи под белгийския град Ипр. Германското командване планира това нападение да прекъсне настъплението на англо-френските войски. По време на първата употреба на горчица, лезии с различна тежест са получили 2490 военнослужещи, от които 87 са загинали. Британските учени бързо дешифрираха формулата на тази ОМ. Въпреки това е възможно да се започне производството на ново отровно вещество едва през 1918 година. В резултат на това Антанта успява да използва горчичен газ за военни цели едва през септември 1918 г. (2 месеца преди прекратяването на огъня).:bigsmile:
https://m.24chasa.bg/novini/article/8592322
Пощальона звънял два пъти, а вируса няколко...
Ей тук за феновете дето се скъсваха да дават за пример "швеците":laughing:
https://m.24chasa.bg/novini/article/8657268
миналата седмица са били номер едно... ама по брой умрели на глава от населението:(
По конете не ходи този вирус.
И по абдалите.....
Доказано, вируса ходи по по- заможните хора и по тези които водят по- висок стандарт на живот. Поне така казаха от нашия ПЕЩ.