Викаш,ромки.Сигурно и крадат по чуждите пчелини:bigsmile:
Преглед за печат
Сега видях, че са частни. Тъпият youtube се бъгва много в последно време.
Емко, сменяй старите рамки и им давай основи. До зимата всички рамки трябва да си ги сменил. Почерпи Тянко една ракия, ама да е хубава. После го изнуди да ти прати рамки с монтирани основи от пчелен восък. :laughing::laughing::laughing:
Кошерите ги закупих от друг човек и затова направих отводка от този кошeр защото съм забелязал, че са по-работни ( по-продуктивни лично мое мнение). За напред все от този кошер ще вземам пити с пило за маточници.
Аз нямам представа от породи ама тия вярно са много жълти мойте са си сиво искърско говедо черни и космати.
Боже, доживяхме да видим слънце. Славеите запяха и пчелите полетяха-кеф.
Нашите пчели са по-тъмни, защото са разновидност на карниката. Те са максимално адаптирани към нашия климат. Италианките са жълти. Те са много работливи, но не са адаптирани към нашия климат. Наесен отглеждат пило до късно, не се запасяват с достатъчно количество мед за зимата и често загиват от глад.
Работят с италианки в страните с топъл и мек климат - Турция, Гърция, Италия, Испания, Франция .... Не работят с италианки в Русия, Финландия, Австрия ... България е в преходна зона. У нас, италианките може и да оцелеят през зимата но да развият нозематоза, примерно. Спирам да коментирам темата!
Колега, в България чисти италианки отдавна няма всичко е мелези, същото се отнася и за карниките и те са се омешили, Само ако някои си е купил майка от австрия и то до първия рой или самосмяна ще са чисти карниките. В българия интензивно са внасяни италианки през социализма и виждаме, че италианския мелез е доста разпространен. последните две зими в БГ бяха топли и беше добре за италианките да видим нататък.
Като гледам в последно време колко важен е станал цветът, ще взема да направя цех за боядисване на пчели.
Аз бих работил с червени, защото съм цесекар. Но пък и Борусия Дортмунд ми харесва. :)
Пчеларството е СВЪРЗАН БИЗНЕС. Проблемите на едни пчелари са проблеми и на другите около тях. Болестите по пчелите на един пчелар са проблем и на пчеларите около него. Безотговорното отношение към генетичния материал на един пчелар са проблем и на пчеларите около него. Всеки един гаф, направен от един пчелар волно или неволно, става проблем и на всички други пчелари около него.
При това положение питам КЪДЕ Е ТЪНКАТА ГРАНИЦА, която не трябва да бъде преминавана?
Мога ли да гледам пчели, болни от нозематоза, и да не я лекувам?
Мога ли да гледам пчели, болни от някакъв гнилец, и да си мълча и трая докато заразя целия регион?
Мога ли да пръскам цъфтяща растителност с отрови, и да тровя пчелите на целия регион?
Мога ли да гледам силно агресивни семейства и да задръстя региона с търтеи, носител на агресивен ген?
Мога ли да си направя ферма за отглеждане на акар по пчелите и да го пускам в природата, защото съм природолюбител и искам да спася популацията му от изчезване?
Мога ли да си направя ферма за отглеждане на малък кошерен бръмбар и да го пускам в природата? Съображенията са същите.
Мога ли да отглеждам пчелояди и да ги пускам в природата? А кълвачи? А полски мишки? Нали съм прородолюбител .....
Защо ако всичко това не мога да го правя, вие сте си въобразили, че можете НЕЗАКОННО да експериментирате с чужди раси пчели, като с това НАНАСЯТЕ ЩЕТИ на вашите колеги-пчелари, които искат да спазват закона? И защо сте си въобразили, че го имате това право, и дори се гордеете с него и се хвалите във форума?
Такъв ли е вашият морал и норми на поведение? Въобразявате си, че някой ви е дал правото ДА НАНАСЯТЕ ЩЕТИ НА ДРУГИ ПЧЕЛАРИ, а после пищите, ако някой арендатор ви натрови пчелите или ако някой пчелар ви ги зарази с гнилец.
Та много ви моля някой да ми разясни какви ИЗМАМИ И ЗАКОНОНАРУШЕНИЯ имат право да правят пчеларите според вас, и какви - не, защото тука според мене има една голяма неяснота.
Аз все си мислех, че законите в България ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВАТ ОТ ВСИЧКИ, но явно много съм грешал. И затова за да ви угодя, искам да ви предложа за обсъждане един ПРИМЕРЕН ПЧЕЛАРСКИ ЕТИЧЕН КОДЕКС. Точките в него съм ги извлякъл от обсъжданията и настроенията във форума:
1. Пчеларя има право ДА НЕ СИ РЕГИСТРИРА ПЧЕЛИНА. Така спокойно ще може да си отглежда американски гнилец, без никой да му пречи.
2. Пчеларя има право ДА ВНАСЯ ЧУЖДИ РАСИ ПЧЕЛИ. Ако са жълти - още по-добре. Най-добре ще е ако са от най-агресивната СРЕДНО-РУСКА ПОРОДА или дори ако са АМЕРИКАНСКИ ПЧЕЛИ-УБИЙЦИ.
3. Пчеларя има право ДА ВНЕСЕ В СТРАНАТА МАЛЪК КОШЕРЕН БРЪМБАР и след това да го пусне на свобода.
4. Пчеларя има право ДА КРИЕ ОТ ВЕТЕРИНАРНИТЕ СЛУЖБИ, ако пчелите му се заразят с АМЕРИКАНСКИ ГНИЛЕЦ.
5. Пчеларя има право ДА ЛЪЖЕ И ДА МАМИ ДЪРЖАВАТА. Ебал съм я тази държава .......
6. Пчеларя има право ДА НЕ ПЛАЩА ДАНЪЦИ и ОСИГУРОВКИ.
7. Пчеларя има право ДА НЕ ЧЛЕНУВА В НИТО ЕДНА ПЧЕЛАРСКА ОРГАНИЗАЦИЯ.
8. Пчеларя има право ДА НЕ ХОДИ ПО ПРОТЕСТИ. На тях ходят само глупаците.
9. Пчеларя има право ДА КРАДЕ КОШЕРИ ОТ ДРУГИ ПЧЕЛАРИ.
10. Пчеларя има право ДА СЛОЖИ АГРЕСИВНИ СЕМЕЙСТВА В ЦЕНТЪРА НА НАСЕЛЕНОТО МЯСТО и да ги дразни всеки ден, ако е облечен като космонавт. А това, че пчелите жилят всичко живо в радиус от 100 метра, него не го интересува. Нека и другите хора да се облекат като космонавти или да се изнесат да живеят на палатки извън населените места.
Давайте други предложения, за да можем съвместно да си изясним какво може и какво е правилно да прави един пчелар.
Днес хванах два рояка, единият е с черни другият с жълто-черни пчели. Хванах ги в България и са медоносни пчели.
Значи ще отглеждам две семейства с Българска медоносна пчела.
Няма да убия жълтите, защото никъде в закона не пише, че трябва да го правя. Ако един закон за пчеларството принуждава хората да убиват пчели заради грешна окраска, това е всичко друго но не и закон за пчеларство.
Цветът не е болест и никой не е виновен, че в България има жълти пчели от поне 50 години. Разбирам, че този закон създава проблеми на майкопроизводителите, но все пак той е най-вече тяхно дело.
А аз днес намерих в мазата един стар немски автомат от втората световна война. Такива има в България от 50 години. Излязох на улицата и пострелях малко в тълпата от хора. Те започнаха да пищят, а някои от тях изпопадана на земята. Разбирам, че този автомат им създава проблеми, но все пак аз какво съм виновен, че го намерих случайно в мазата. Никъде в закона не пише, че нямаме право да ровим в стари мази.
Как ви звучи една такава измисляна история?
Само искам да кажа на тези от вас, които са си въобразили че Господ им е дал правото да нарушават законите когато си искат и колкото си искат - само искам да им кажа, че дори и убийците на хора си имат ИЗМИСЛЕНИ ОПРАВДАНИЯ ЗА ПРЕД СОБСТВЕНАТА СИ СЪВЕСТ. Така че не ставайте смешни да си измисляте оправдания за закононарушенията, които вършите, пък и след това с гордост да ги публикувате в публичното пространство.
Като сте решили да лъжете и да мамите или да ощетявате държавата или вашите колеги-пчелари, поне си мълчете и не се излагайте да го обявявате това в публичното пространство.
Днес рекох и аз като “великите“ пчелари да прегледам 1 отводка по тениска и гащета, без никакви предпазни средства. (за 6 години пчелоотглеждане не си бях позволявал да го правя). ЕМИ НЯМА ДА ГО ПОВТОРЯ.......НЕ МЕ УЖИЛИХА.....
Всичко кое не забранено с закона - разрешено. (ако искаме да нарушаваме - приготвяме пари и плащаме глоби) - това е за *правилно/не правилно*
Мое мнение - КОНКУРЕНЦИЯ най ефективен регулатор за всеки бизнес и занаят (като пчеларство). Само тя е основа за ПРОФЕСИОНАЛИЗМА! Ако пчелар всяка година търся виновни в свои *нули* (няма субсидии, прекупвачи вземат мед за жълти стотинки, напръскали рапица, завали на акация, хибриден слънчоглед не отделя нектар, откраднали кошери, комшия заразих пчелина с гнилец...и т.н.т.) - по добре да отглежда кокошки. По евтино излезе.
На първо: такъв подход на работа изобщо не конструктивен и освен нервиране и разочарование - нищо не дава.
На второ: от общуване със свои земляци/колеги, кои работят в такива държави като Канада, САЩ, Израел, мога да кажа - при тях МНОГО по трудно да се гледаш пчели, от колко то в България.
ГОЛЯМА конкуренция - стартуват от 500 кошера (с пълен комплект на оборудване за тях), ако искат да печелят сериозни пари. И мед на едро не повече от 3 Долара, и кошери открадват, и хибридни сортове, и болести, и майки на пролет от Нова Зеландия купуват, а дума *субсидии* - изобщо не чували. И намерят начин (а не търсят оправдания) развиват сериозен бизнес - в бригади по 3-4 човека. Всеки от тях има от 500 до 1500 кошера. Помагат един на другия и вършат цялата работа. Наемат хора само кога свалят магазини и центрифугират. Нямат време нито за протести, нито за пчеларски организации.
Извод - "Пусть победит сильнейший!" :-)
Знаете ли,
преди доста години бях на работа в една фирма и през обедната почивка ходих да си купувам пица от близката пицария.
Сприятелихме се с продавача и той ми сподели,че преди години имал няколко работници.С времето обаче,нещата ставали от зле по-зле.Така се принудил един след друг да ги съкрати.И така накрая - сам.Та той ми каза следното:
Не може да гледаш как хората обедняват - и ти да си добре.Винаги идва време в което и ти затъваш.Това е като закон.
Вероятно,към днешна дата пицарията не съществува.
Знам,че тук има хора,които мислено ще си кажат:Да бе!или: Тоя пък какви ги пише? Спокойно...времето ще го потвърждава с всеки изминал ден.
За да е добре всеки един от нас,трябва първо да се промени към по-добро(не другите,а себе си).Да бъде съпричастен към нещастието на хората,а не да злорадства.Да си помагаме един на друг,кой с каквото може.С пари,с труд,с интелект и т.н и т.н.
Едва тогава нещата ще тръгнат напред.
След като по новините дават масови мелета по пътищата,насилие,безхабери е и безотговорност в почти всяка една сфера и в бита,това значи,че един голям процент от живущите тук - си е отишъл от тях и последната човещина и живец.От това по-страшно няма.
Даже за мен и смърттта не е толкова страшна,колкото това.
А това,че тук има хора,които гледат пчели и си нямат и идея за какво иде реч е повече от ясно.Това става,защото хората са притиснати и се чудят от къде да я подкарат за да оцелеят.Всеки трябва да върши това в което го е надарила природата и хората покрай него да му се радват на таланта,да бъде подкрепян,а не обратното.Няма да забравя думите на един стар пчелар.
Той казваше,че за да станеш пчелар ти трябва една сериозна теоретична подготовка,практически познания и минимум 7 години за да се добие съответния опит.
А сега каква е ?Разни програми за начинаещи...с неясен краен резултат...всъщност за "вътрешните" резултата е доизточване на държавни пари.Ако това не се спази...,следва американската мисъл,че може всеки да си легне беден и да се събуди богат!Сиреч масова експлоатация...до дупка.
Е така няма да я бъде...и вероятно до 30;40 години няма да има хора не само тук ами и на доста места по света.
[Запомнете какво съм написал и тези,които устоят на "напъна" дано си спомнят написаното от мен един ден.]
То хубаво ама практиката показва,че голямата конкуренция води до ниско качество (на труд,на продукция) и най-важното корумпирани чиновници...а оттам психично болна нация.
Темата е за времето през 2016 г.
Кажи нещо за сланите, за ранната паша, и за ранното изрояването на пчелите след 10-20 дни.
А що се отнася до болестите и законите - 12 години отглеждах един болен кошер, хранех го, поих го, давах му пило и пити с мед. Лекувах го с всички възможни лекарства. И не се излекува. Болният кошер беше на 1 метър от силен кошер в пчелина, и не предаде болестта си на никой от кошерите в пчелина.
Ето моите отговори на твоите точки:
1. Пчеларя има право ДА НЕ СИ РЕГИСТРИРА ПЧЕЛИНА. Така спокойно ще може да си отглежда американски гнилец, без никой да му пречи.
Отговор от Слави: Имам право да си отглеждам пчели без да се регистрирам! Не ми трябват субсидии от държавата! И си отглеждам пчелите по-добре от тези които се субсидират от държавата! И им отделям много по-голямо внимание и грижи!
2. Пчеларя има право ДА ВНАСЯ ЧУЖДИ РАСИ ПЧЕЛИ. Ако са жълти - още по-добре. Най-добре ще е ако са от най-агресивната СРЕДНО-РУСКА ПОРОДА или дори ако са АМЕРИКАНСКИ ПЧЕЛИ-УБИЙЦИ.
Отговор от Слави: Не е вярно, че средноруската раса е най-агресивна. По-важното в случая е че, средноруска пчела, малко е изнасяна, напротив, в нейния регион са внасяни много „по-добри“ други раси, които стават агресивни във второ и трето поколение, когато се омешат със средноруската пчела. Но това вече не е средноруска пчела. А какво ще кажеш за немските или за полските пчели, те агресивни ли са? И някога виждал ли си ги, защото аз съм ги виждал!
3. Пчеларя има право ДА ВНЕСЕ В СТРАНАТА МАЛЪК КОШЕРЕН БРЪМБАР и след това да го пусне на свобода.
Отговор от Слави: Не го очаквах от теб Матеев, това е в сферата на световните конспирации! А може би си прав, от къде ли идва този странен, гаден, малък кошерен бръмбар?
4. Пчеларя има право ДА КРИЕ ОТ ВЕТЕРИНАРНИТЕ СЛУЖБИ, ако пчелите му се заразят с АМЕРИКАНСКИ ГНИЛЕЦ.
Отговор от Слави: Тук гласувам с палците на ръцете и на краката - за твоето мнение. Само че се появи едно съмнение,…. къде ли са тези ветеринарни служби?
5. Пчеларя има право ДА ЛЪЖЕ И ДА МАМИ ДЪРЖАВАТА. Ебал съм я тази държава .......
Слави написа…. Напротив, пчеларят иска от държавата, да не му се отравят пчелите. Пчеларят иска от държавата закон за опрашване и заплащане. А държавата казва…. ебал съм ги тези пчели и пчелари…. Има и земни пчели – те ще опрашват! Кой лъже и мами в случая? И кои интереси защитава „държавата“?
6. Пчеларя има право ДА НЕ ПЛАЩА ДАНЪЦИ и ОСИГУРОВКИ.
Отговор от Слави: Който има работници да си плаща осигуровките и данъците! Ти как ги плащаш?
7. Пчеларя има право ДА НЕ ЧЛЕНУВА В НИТО ЕДНА ПЧЕЛАРСКА ОРГАНИЗАЦИЯ.
Отговор от Слави: Правото да членуваш или не, е лично решение, и в повечето случаи е стимулирано от финансови изгоди. Какви са моите финансови стимули да членувам в твоята организация например?
Ето на това ако ми отговориш, ще е много добре за всички пчелари в България. Ако има добри стимули, гарантирам ти, че всички ще се запишем при теб.
8. Пчеларя има право ДА НЕ ХОДИ ПО ПРОТЕСТИ. На тях ходят само глупаците.
Отговор от Слави: Напротив, според медиите на протестите присъстват само най-хубавите, най-умните, най-образованите, най-прогресивните, най-ЕС, и най-НАТО, предимно млади, умни и щастливи хора. Къде си видял млад пчелар сега? Колко са? Ето това е много сериозна тема. Кой печели от протестите, и как се организират?
9. Пчеларя има право ДА КРАДЕ КОШЕРИ ОТ ДРУГИ ПЧЕЛАРИ.
Отговор от Слави: Това наистина е безобразие, но какво стана с онзи „пчелар на годината“, „как му беше името?“, преди две-три години, който го хванаха в запис как краде кошер? Японската тръвна и да ми я откраднат, само може да си я набутат в задника!
10. Пчеларя има право ДА СЛОЖИ АГРЕСИВНИ СЕМЕЙСТВА В ЦЕНТЪРА НА НАСЕЛЕНОТО МЯСТО и да ги дразни всеки ден, ако е облечен като космонавт. А това, че пчелите жилят всичко живо в радиус от 100 метра, него не го интересува. Нека и другите хора да се облекат като космонавти или да се изнесат да живеят на палатки извън населените места.
Отговор от Слави: Никой не се оплаква от моите пчели, които са в центъра на селото, напротив, наблюдават ми пчелите, и ги пазят, и ми се обаждат ако има проблем. Въпросът е в прегледите, колко бързо се правят, как са организирани предварително, и каква е пашата и времето.
С най-добри пожелания от Слави!
В момента в Монтана вали слаба град, днес се редува топло-студено, слънце-дъжд отвратително.
Това е поносимо. Добре, че не е като в Ловеч.
https://news.bg/regions/gradushka-iz...na-lovech.html
Матеев дано сподели има ли последствия по пчелините му.
Ами днес се учихме да плуваме, мъчейки се да не се удавим. Това в Габрово. А в Ловеч пълна парализа на хора и коли - все едно Апокалипсиса вече е дошъл. Колкото до пчелините - ами утре ще броим жертвите.
Иначе въпреки отвратителната МТО обстановка днес правихме отводки както в Габровско, така и в Ловешко. Пчеларите ми проявиха чудеса от героизъм, и то не само днес, но и в последните около 10 дена.
За хубаво или за лошо - тази 2016-та година ще влезе в историята. Това е ГОДИНАТА НА АНОМАЛИИТЕ във всяко едно отношение. Лошото е, че края на годината е много далече и ние все още не знаем какви други сюрпризи ни е приготвила.
Преславе , точни ,ама много точни думи .В целия пост ,макар да съм изрязал доста от него .Направих го за да намаля обема на моя и акцентувам на това което съм оставил.Обърни внимание на гладиаторския символ –палеца ,под твоя пост .Най –много да станат 15–на палци споделящи твоето виждане т.е. трезво мислещите .Всичко друго тук е с комерсиално промит мозък . Мъни,мъни и пак мъни .Основен движещ лайтмотив на всички новоизлюпени .А къде остана човешкото в Човека ? Помията тепърва предстои .Пък може и да не се излее ,за да не изляза прав в съжденията си .Радвам се ,че има все още мислещи хора.Всичко добро .
Благодаря ти за мнението и дано е било искрено.
Когато бях буден форумен потребител...в ранните версии на този софтуер за форуми,нямаше "статистика на харесванията" и не съм свикнал с нея.Има и форуми,които са лишени от тази възможност - вероятно
съвсем умишлено.Според мен,тази опция дава право на хората да се сформират на отделни групички...за мен лично идеята на тази статистика не е добра,но това си е лично мое мнение.Фактите обаче говорят друго:
http://pchelari.com/forum/thanks.php?do=statistics
Има интерес,има използване - значи е хубаво.
Аз палци не гледам...дали сочат нагоре,надолу,наляво или надясно.Да - радва окото,усмихваш се задоволително,но нищо повече.Все пак това е един виртуален свят,който няма нищо общо с реалността.
Както каза един известен наш сънародник:"Гледам телевизора,всеки ден ми говори как с всеки изминал ден живота ми се подобрява,когато обаче отворя хладилника виждам,че е празен - значи телевизора лъже!"
Та така.Това важи за телевизори за компютри за смартфони.Те имат за цел да ти покажат един различен свят,както да речем всички видове наркотици,че и алкохола ако щете.Всичко започва с малко,като че ли на шега...
Защо се стига до тук......нека всеки се замисли и да работи по този проблем.
Всичко зависи от дадената епоха в която човек живее и модата към която се стреми.Днес е една-утре е друга ,но всички те са дадени от природата и за нейна сметка.
Справедливост в света не знам дали има,но баланс би трябвало да има и вероятно ще се компенсира рано или късно.
За кого ще бъдат лихвите...?(отговорът в пост N:422)
И последно...хората,които се занимават истински с пчели... вземат пример от тея малки,дребни и нищожни(на пръв поглед) насекоми...и успеят да вникнат в същността на живота им - не би трябвало да има палци надолу и кавги.
Дали би се случило...всеки да си помисли.
Edit:
И 200 да станат за мен не са мерило.По скоро аз го тълкувам като...един вид кампания..."абе дайте да направим тоя пост харесван над 15 пъти,че ще излезе че съм еди какъв...Истинските неща се случват без насилие т.е насила.
Дано да няма засегнати от написаното по-горе.Ако има - моля да бъда извинен.
Лека вечер на Гогол и всички прочели написаното от мен.
Така хубаво печеше слънце... Топло и тихо.
Щях да пренасям личинки, ама май-май ще пренасям кофи с вода.
За 20 мин се изсипа такъв дъжд, че една се върнах.
Кофти работа. Тъкмо възстановиха медените запаси в плодниците от ливадата и липата и а-ха да започнат да пълнят магазините и пак температури 21-22 градуса макс. Дъждовете ще ги преживеем, горе долу 1/6 от светлата част на деня са, но ниските температури ...
Последните няколко дена температурата на почвата на 1 метър дълбочина е около 20.5 градуса, а влажноста се колебае в диапазона 19-29%. За архивните данни ще ми трябва време да ги изровя от хилядите ZIP файлове. Като ги намеря, ще ги публикувам.
Прикачен файл 7055
Хубав дъжд вали в момента в София може и да съберат нещо от глухарчета
В момента в Панагюрище е ад по късно ще сложа клипове и снимки
Това вече не е хубаво, иначе нямам против малко дъжд
Нищо ново под Слънцето !
Прогнозите са краткосрочни 1-3 дни , средносрочни до 10-15 дни и дългосрочни до 30 дни .
Сега да познаем и ние , коя е най-вярната ?
Честита ни първа слана !!! :)
Температурата на въздуха в 6:00 часа тази сутрин беше -0.5 градуса. Вън всичко е побеляло от слана.
Температурата на почвата на 1 метър дълбочина обаче продължава все още да се държи на ниво 14 градуса. Така натрупаната в почвата топлинна енергия интензивно се съпротивлява на настъпващия студ, така че ефектите от отрицателните температури все още не могат да се проявят с пълна сила.
В следващите няколко дена ще окапят листата на повечето дървета, защото вече са измръзнали, и пейзажа ще придобие коренно различен вид. За съжаление вече са измръзнали и цветчетата на малкото останала цъфтяща растителност.
Днес , следобед във Варна се изля проливен дъжд .
За съжаление не снимах улиците .
Липсваха гондолите от Венеция.
Днес два пъти валя град в София.В средата на октомври,май работите не са добре.
В този момент над Варна отново се излива порой.
Честит първи сняг. :smow: :smow: :smow:
В Габрово снощи заваля към 10 часа вечерта и сега вече е натрупало около 20 сантиметра.
Вятър: 0 km/h.
Температура: -2 градуса по Целзий.
Продължава да вали. :smow: :smow: :smow:
Въобще - зимна приказка. :smow: :smow: :smow:
И в София вали сняг. Снега е около 3-4 пръста, температра около 0*. Красиво е! Разкошни задръствния. Весели шофьори поздравяват колегите си, градския транспорт(защото е пъргав), снегорините, общината и благославят щъркела, който ги е изпуснал точно тук.
-13. Ама снега е малко.Да беше поне три пъти повече....:yo:
П.П. В джипката имаше бутилка с вода. Беше замръзнала...... Нямам гараж.:yo:
Бяха казали -7 , -9 градуса , но излезе че не е така.Тази сутрин тръгвам за работа 06.00часа и локвите които бяха останали по пътя не-бяха замръзнали.На гарата термометърът показваше -1 градуса.Беше меко и приятно време.
Вчера при нас беше прекрасно време 16,5 градуса.Ще кажеш че не е декември , а март месец.Пчеличките се бяха размърдали и имаше по прелките и във въздуха.Използваха топлото време да се облекчат.
При нас времето е отлично , силен вятър , прехвърча снежец - само за плаж .
Тъкмо и мухи няма .
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net...99&oe=58D98F09
така е при нас
Каквото и да е времето,на Данчо все голи жени са му в главата.:bigsmile:
А какво ще е времето утре
Колеги,много страшни картинки гледам от района на Айтос и Карнобат.Как сте в източната част на страната.
Снега не е много но силния вятър го навява на преспи. Някъде е голо, а преспите са най-много метър. Температурата - 6.
Е, Вашия нал` уж най-печения кмет!! Боко Т. щеше и президентин да го праи по едно време!
Основните пътища са почистени перфектно в Бургас, но до Обзор е доста зле. Между селата кадето са поля.има на места доста натрупано но чистят, а от Варненски район си е много добре почитено. Полицайте са ударили лакти по масите, никаде не се виждат, има на места кадето е по зле(Лъка, Каблешково) снигорини.