Първоначално публикувано от
solaris60
Не го познавам този ДОЦЕНТ и не ми и трябва да го познавам, но едва ли всичко се свежда до него. Нещата са съвсем други. Законите не се спазват това е ясно. Защо не се спазват и това е ясно. А и, че скоро няма да се спазват също е ясно. В повечето от пчелините не се следят заболяванията и мисля, че и не се лекуват. А то е ясно. След като няма контрол, кой да се натиска сам да си го налага. Много от пчеларите не ги е еня за това, че им е умрял някой кошер. Ще направи отводки догодина и бройката е готова, но на каква цена ще е това, когато болестта тлее вътре и заразява навред. Затова, че трябва да се излезе със закон, а закона го има, но не се спазва и да се преглеждат всички пчелини в даден период в годината от компетентни органи, които да не се церемонят пчелина на бако ли е или на свако и ако се налага да се гори наред. Не може един кошер да ми стои там някъде из къра (полето), че му умрял собственика и да разнася зарази наляво и надясно, че няма кой да се погрижи за него. Клечката и хайде да го няма. С една дума да се стегнат нещата и това е. Но аз лично не вярвам на това чудо да се случи някога.