Първоначално публикувано от
Mateev
След като набързо проучих пазара на всички видове сироп, които се продават в България, стигнах до извода, че и тази година искам или не - сам ще си правя сиропа. Възникнаха следните проблеми:
1. На българския производител ХМФ-то е много високо. Дори и да преглътна ХМФ=25, пак от завода ми казаха, че за 1 ТИР ще им трябват поне 10 дена време, за да го инвертират.
2. Тогава реших да си купя Апиинверт, и звъннах на вносителя, но при него се оказа, че няма наличен на склад. Чакали някакви вагони да пристигнат, но пак говорим за отлагане с 10-15 дена.
3. Тогава реших спешно сам да си организирам инвертирането. За да става бързо обаче се нуждаех от машини с по-голяма вместимост. Звъннах на Светльо Гендов, който предлага такива машини във форума, като поисках да си купя 2 бр. 600-литрови бъркалки с водна риза и нагревател. Оказа се, че няма налични и трябва да се произведат. Тука също ми казаха, че ще стане след около 10 дена.
Ха сега де.Тази година отново съм в патова ситуация, и май отново ще се наложи хранене през септември или октомври .....