Кошерите са силни, но събраха много малко от акацията, тази седмица ще прецъфти. За разлика от Южния централен, там магазините пращят от акация, за седмица изградиха и напълниха магазин. Събота и неделя ще се вади!
Преглед за печат
Кошерите са силни, но събраха много малко от акацията, тази седмица ще прецъфти. За разлика от Южния централен, там магазините пращят от акация, за седмица изградиха и напълниха магазин. Събота и неделя ще се вади!
Прикачен файл 9494
........
Бат Вальо суха разпечатка нямаш ли?
Днес приключих с прегледа за роево.От близо 70 сем. само едно,вече хванало пътя,и две самосмени.Явно болките в кръста дават резултат.За сега де.
Опитвай се така да си планираш нещата, че да ги комбинираш /когато е възможно, де/ - вадене с преглед, отводки с преглед, разширение с преглед и т.н....При повечко бройки всяко едно излишно движение е загуба на време и болки тук-там ;) Не, че аз съм ги доизкусурил нещата, ама работя по въпроса...
Тази година подготвям силен кошер за отглеждач махам майката и кошера не иска да заложи маточници, по 2-3 маточника максимум. Това не ми се беше случвало до сега и то не един кошер а цели 3 броя, чак 4тия направи около 30 маточника. Поне много хубаво ги е наредил и след няколко дена започвам отводките.