Ама наистина ли си сигурен в това???sweating;:confused:
15.02.2020, 08:13
Алексиев
Цитат:
Първоначално публикувано от Гогол
Ама наистина ли си сигурен в това???sweating;:confused:
Не, не съм сигурен. Съмнявах се и се надявах някой да ме светне пък то направо ме треснаха...
18.02.2020, 21:36
Nik_m
Цитат:
Първоначално публикувано от Алексиев
Правят кухо кълбо, обхващат само периферията на пилото и така го топлят и спасяват.
А ако стане по-студено дали не зарязват периферията за да спасят семейството а после изчистват простуденото пило.
18.02.2020, 22:16
Трендафил Дончев
Цитат:
Първоначално публикувано от Nik_m
А ако стане по-студено дали не зарязват периферията за да спасят семейството а после изчистват простуденото пило.
Това зависи от температурата навън. Ако е по поносима действат както казва Алексиев, но ако вече температурата спадне доста, то това вече зависи от силата на семейството колко ще издържи и дали да мине към варианта на Ник.
23.03.2020, 09:31
РуменПавлов
Защо пчелните семейства не взимат инвентирания сироп. Нито от хранилките,нито опитах в найлонови торбички.Стои си не покътнат.
23.03.2020, 09:34
Трендафил Дончев
Цитат:
Първоначално публикувано от РуменПавлов
Защо пчелните семейства не взимат инвентирания сироп. Нито от хранилките,нито опитах в найлонови торбички.Стои си не покътнат.
Защото вън вали.
23.03.2020, 09:43
barkov1982
Цитат:
Първоначално публикувано от РуменПавлов
Топъл ли го даваш и каква е силата на семействата.
Не съм давал инверт пролетта и не знам как го вземат,но по това време ако се подхранва със сироп би трябвало семействата да са стабилни като численост
23.03.2020, 10:10
Илиев
Приключих отдавна със сиропите/бъркочите...само твърда храна, когато му е времето.
23.03.2020, 10:28
Алексиев
Цитат:
Първоначално публикувано от Илиев
Приключих отдавна със сиропите/бъркочите...само твърда храна, когато му е времето.
Така, за пчелите ли е по-добре или за тебе? Сиропа и питката еднакво дейстие ли имат при подбудителното подхранване?