Прикачен файл 9516
Как така, Украйна за 6 години си увеличава 7 пъти износа на мед?
Преглед за печат
Прикачен файл 9516
Как така, Украйна за 6 години си увеличава 7 пъти износа на мед?
В Украйна се твърди, че една жена казала че Китайски мед през Казахстан и Украйна влиза в Европейския съюз.
Поради ниските цени навярно,а може да е смес с Китай?
Като нямаш производство Триста ти цени.
Колега Валентин,моля те обясни ми тая диаграма дето си я публикувал,че ни ми е ясна нещо.Моля те.
И на мен не ми е ясно за това питам. Как така Украйна през 2010 изнася 10 000т мед а през 2017 67 000т. От къде идва тоя мед увеличен 9 пъти.
Привет на фирмата която е от малкото да купува меда на качество.Но ли съм си малко тъпичък и не разбран винаги искам да ви по-питам:
Ако имам по добри показатели от тия които сте дали ще ми се отрази ли на цената?
Благодаря,за отговора.
Прочети внимателно това изречение. За мен то означава само едно - мед с по-лоши от тези критерии показатели няма да се изкупува. Това не означава класифициране на меда по качества и определяне на цената от качеството.Цитат:
Минималните критерии, които Апитрейд ЕООД прилага за определяне качеството на меда:
Ниската цена на меда е политика! Ако съберете цената на биологичния мед и цената на конвенционалния разделите на 2 и ще получите реалната цена на меда в България в момента. букет био 6,50 +4.50лв конве. =11лв / 2=5.50.лв Това е изкупната цена в момента.
Изкупуваме мед, който отговаря на посочените качествени параметри, и го заплащаме по посочените цени. Медът може да бъде или букет, или акациев, или липов и т.н. Няма по-акациев и по-липов на по-висока цена. Държа да предупредя, че поленовите анализи, които някои пчелари извършват в български лаборатории, са заблуждаващи за тях самите. Резултати от порядъка на акациев полен 60% или дори 80%, каквито сме срещали, са смехотворни. За жалост, пчеларят заплаща за анализ и получава фалшив резултат, който пък в последствие му пречи да реализира адекватно продукцията си. Който държи да знае със сигурност каква стока продава и да провери коректността на изкупуващите фирми, с които работи, може да изпрати проби за анализ на някое от следните места:
Intertek Food Services GmbH
Olof-Palme-Straße 8
28719 Bremen, Germany
Tel +49 (0) 421 65 727 1
Fax +49 (0) 421 65 727 222
Email: food.germany@intertek.com
www.intertek.com
Quality Services International GmbH
Flughafendamm 9a
28199 Bremen
Germany
Phone: +49 - (0)421 – 59 66 07 - 0
Fax: +49 - (0)421 - 59 66 07 - 19
E-Mail: info@qsi-q3.de
Web: www.qsi-q3.de
По отношение на цената - осредняването между биологичен и конвенционален много добре знаете кой го прави - тези, които купуват конвенционален, за да го продават като биологичен. Пределно ясно е за всички ви, че нямаше разлика в цената за конвенционален и биологичен мед преди ние да се намесим на пазара с био, но това се премълчава. 10 лв. / кг цена за акация, 6.50 - 7 лв. / кг за букет бяха само в пчеларските сънища допреди година и ние сме тези, които започнаха да плащат първи пазарната цена за биологичния мед.
Поздрави и успех.
Как да няма по акациев или по липов мед от друг който също е в критерите. Аз твърдя и можем когато кажете да го проверим че имам по-акациев мед от този който продавате в Лидъл.
Нима не разбирате какво искам да кажа? Вместо да се изкупува на 5,50 всичкия мед фирмите чрез лобизъм въведоха термина биологичен мед които е доста по скъп от конвенционалния до тук добре ,но за тези които го изкупуват.Защо ли защото се купува 20% биологичен и 80% конвенционален по тоя начин средната цена е ниска но убива конвенционалното производство.
Нещо не мога да схвана логиката...
Първо - ако тези цифри са верни (20% биологичен и 80% конвенционален) то дела на биологичния мед е твърде малък, за да свие пазара на конвенционалния мед;
Второ - средната цена на меда (и на която и да е стока) не може да се определя като цената за 1кг продаден на най-ниската цена+цената за 1кг продаден на най-високата цена, разделено на две. Ако трябва да се даде някаква обобщена оценка се определя така наречената "средно претеглена цена";
Трето - наличието на две цени за един и същи вид мед директно кореспондира с желанието на Друмев и други пчелари за заплащане на качество. Две качества (екологичен и конвенционален) две цени;
Четвърто - ако на пазара има тенденция да се търси продукция със сертификат ЕКО (умишлено не употребявам термина БИО за един по природа биологичен продукт, какъвто е меда) и купувачите са готови да плащат цената за тази продукция, аз не виждам причини пчеларите да не се възползват от тази конюктура.
Всъщност какво предлагаш ти - да няма ЕКО мед като качество или ЕКО и конвенционален да са на една цена?
Каква е изгодата на българските лаборатории да издават фалшиви изследвания за поленов анализ?
И то в такива фрапиращи разлики.
Нямат изгода. Пълна некъдърност. Броят полените "ръчно" под микроскоп. Лаборанта трябва да ги познава ако не да си помага с каталог. Ала бала. В споменатите чужди лаборатории се броят от компютър с огромна база данни, който прави разпознаване.
Няколко пъти съм си правил експеримент да давам няколко проби от рдна тенекия и изкарват пробите различни по полени ама яко различни. Явно никой не ги брои сериозно. Погледнат преобладаващите и другите ги пишат на изуст също и процентите.
Според мен екомед може да продава всеки пчелар,но за биомед се изисква сертификат.Може и да греша.
Ниска ми се вижда,но ако съм на зор ще дам за проби и ще се ослушвам за по добра цена ако някой предлага.Тя моята е по лесна щот съм био,ама другите са бая зле.Аз затова все пиша,че трябва да се ориентрат тия дет с това се прехранват към био.Това е хит на запад и ние трябва да се нагодим иначе фалит.
Зависи от пръста Модернизаторе.:bigsmile:Палеца е помощ от партията, показалеца и до него СРЕДНИЯ е Демокрация и всеки може може да си прави/храни/когат си иска и с каквото си иска.:bigsmile:Кутрето никой не ти слага да не се излага,за Иван Иванов никога не се пипше и говори.:bigsmile:
Освен тапиите за био...трябва и да си в някоя политическа цепия, че да ти изкупуват меда на високите цени, иначе стоиш и гледаш умно като пуцист...един съученик- пчелар, който направи кариера в ДПС-то, ми каза миналата година, че някои пчеларски програми не са за всеки обикновен пчеларин.
Тая година сина стана био,но без мярка 11.Това ще рече-една година е преход без никакви привилегии само изпълнения на доста изисквания.Ще даде около 2000лв насреща - нищо.Догодина ще му дадат сертификат за биомед и ако има два тона мед ще се е избил.По марка11 обаче няма да вземе по50лв.на кошер.Пак пиша на лични мога да ви обясня повече.Много ми е трудно да писането.
Понеже заради една малка грешка не ме много отрази фирмата ще задам 1 друг въпрос:
Може ли да си побликувате черния писък ка клиентите да видим кой кое.:bigsmile:Ако покажете списъка с доказателства и съм си купил от тях и 1 буркан мога да ги съдя заради младежката ми пъпка илягла на скоро.За мястото няма да ви кажа къдее.:bigsmile:
п.п.Вчера пак ми бутнаха във фейса някакъв избягъл от затвора.:bigsmile:
Лично познавам собствениците на фирма, изкупуваща "био"мед /преди да се сдобия с пчели/. Споделяли сме проблеми, къде на маса, къде другаде, кой къде го стяга чепика. По тази причина горе-долу ми е ясна гледната точка и на двете страни в този казус. Ще ви кажа, че купуват мед почти само от вече проверени пчелари-доставчици и на всички нови гледат с подозрение, защото може да им нанесат големи вреди. Не си мислете, че тяхната е много лесна /ори, мели, яж/. Ако беше много лесно и печелившо, куцо и сакато щяха да изкупуват и препродават мед /да се чудиш как не са се сетили/.
Не мислим че тяхната е лесна. Мислим че печелят сериозно на наш гръб. Имаше мега сериозен участник във форума който разправяше същите неща. С него се подкрепяхте когато ставаше дума за цени, маржове, надценки и т.н. Сега обаче той е изкупвач и ти остана сам да ни обесняваш как не им е лесно.
Дай боже още 100пчеларя да станат изкупвачи.Така предполагам ще се конкурират за меда ни.
Докато не спрем да правим чуждите сметки, и сто хиляди прекупвача да има все тая!
Не знам дали знаете, че някои бизнеси се контролират от определена група/кръг, обикновено бивши офицери от ДС и службите, така че не всеки може да изкупува и особено да изнася мед в чужбина....задавате ли си въпроса защо фирмите, които изнасят мед от България са само няколко, хайде някой да се пробва да организира да изнася мед, и да видим след колко време ще дойдат момчетата с черни костюми и бели тениски да го посъветват да не се занимава с този бизнес...ние в България сме в един ковьоз, и бившите офицери от ДС гледат всичко, и си разпределят баницата по между си.
Само една малка корекция - никой никъде няма да дойде и да раздава съвети, а просто въобще и няма да се стигне до износ!!! Резват те още на административно ниво и толкоз, като нямаш нужната документация си до тук - смачкват те по закон, а за пасове под масата ...... ако нямаш някаква връзка с правилните хора, то те чака такава балтия, че няма как да изкяриш.
п.п. но да не пълним темата с излишни коментари - докато е такъв закона, който бе приет от правителството на царчето, положението няма да претърпи промяна: тъй че единственото, което ни остава е да се пазарим, като цигани.
Някои бизнеси са точно така. Но изобщо не са бизнеси, които са свързани със здраво бачкане и поемане на сериозни рискове. Това са обикновено бизнеси, свързани по някакъв начин с харчене на пари от бюджета /напр. пътищарите/ или с разрешения от властимащите /напр. оръжейниците и спиртоварите/. Добива и търговията с мед са последна дупка на кавала, от тях сериозните играчи не се интересуват изобщо.
Цените твърди ли са или са като тези при акацията? Току виж не стигнал някой полен слънчоглед и цената е примерно 3.20 лв/кг.?! :tres:
Здравейте,
Дано съм намерил правилната ТЕМА във Форума!
За първи път искам да продам пчелния си мед на Вас, от Ловеч съм и несъм наясно с Вашите срокове и практики.
Свързах се с Ваш служител на телефон 0886 444416 на 04.09.2018 и дадох заявка. Записаха ме под името: Галин Тодоров - Ловеч и телефон за връзка дадох, но никой не ми се обажда още за проби или да даде някаква информация дали намерявате да ми изкупите меда.
Здравейте, искам да попитам каква е разликата между Конвенционален мед Липа,Букет......и Биологичен мед Липа,Букет......? Надявам се отговора да не е от рода начин на отглеждане или сертификат.
Здравейте, извиняваме се за забавянето и благодаря за предоставения отново контакт. От утре колегите ще пътуват във вашия район и ще ви потърсят за проби.
Здравейте, съдейки по това, че задавате въпрос и същевременно давате и отговор, си мисля, че всъщност искате да попитате нещо друго.
Накратко, биологичен мед е такъв, добит съгласно изискванията в регламенти 889 и 834, както и на националната наредба за биологично производство. Сигурен съм, че в детайлите на предходното изречение могат да Ви посветят много от членовете на форума.
Поздрави
То при тях не е само "забавяне" , ами доста често си е направо "забравяне" !
И аз се чудех защо ме забравят, но в един момент ми прозря това: работейки в район на Изток същевременно да бъдат и на Запад. Освен, ако имат няколко екипа. :tres:
Ти си специален. ;) Преди време си спомням, че в някакъв спор застана на тяхна страна. Не си спомням точно, в каква връзка бе спора. Дали на запад, дали на изток (не са на луната), могат да ти върнат обаждане, когато не си вдигат телефона и да ти кажат: на 15.12.2018г ще сме в райна и...Това за което говорим - забавянето, не е в пряка връзка с информорането ни като клиенти. Имам предвид това, че просто те забравят, дали защото не си им интересен, дали защото прекалено често ги безпокоиш- незнам. Както не веднъж съм споменавал факт е, че две години се опитах да работя с тях и двата пъти ударих на камък. Не са единствените купувачи я.
Въпреки, че съм чакал доста и то всеки път, са се отзовавали. "Застана на тяхна страна?" Заставам що годе на средата, но не мога да проумея, че след като се обадиш и веднага трябва да ти цъфнат. Другото което е, че като ми обещаха да дойдат и го направиха. Предполагам и с колегата ще се получи тъй. Следващото което е, че излизат, говорят с нас, поставят си листата с цените и отговарят на въпросите ни. Което им прави чест. Други няма ли?
Не им се подмазвам, защото не ми е в стила, не съм в реда на чакащите защото нямам мед за тях, затова и няма за какво да го правя/подмазването/. А как стоят при тях нещата го писаха няколко пъти, а до колко са верни си е тяхна работа. Те стоят зад думите си.
П.П. И не съм специален, защото не искам да съм такъв.
Без да искам да цапам темата, но тъй като И аз продължавам да чакам обаждане от Апитрейд, да попитам: дайте, моля, координати на фирми, купуващи с ДДС.
Не знам как 90% от изкупвачите хем купуват с документ, хем бягат като дявол от тамян от ДДС. Нещо не си представям, че имат годишен оборот под 50.000 лв, за да не се регистрират по ЗДДС.
Не съм чакал да се телепортират, чакал съм две зими! Научил съм си вече урока - просто не ги търся.;) А да не говорим и за проведения телефонен разговор, това вече съм го споменавал назад в темата. Това, че влизат тук и по някакъв начин се мъчат да се защитят, не ги прави най-коректните търговци. Всичко това го пиша с ясното съзнание, че следят изкъсо темата и когато има какво да отговорят се логват и видиш ли ти, колко сме коректни. Хайде сега, не съм от вчера в "алъш вериша" с меда. Имам и пикантни истории, но не се за пред такава аудитория.
А това дали или не си специален - предположих от гледна точка на това, че ако разчитах само на тях и аз бих застанал поне по средата или мълчал. Говоря за едрови продажби.
Здравейте,
Както и друг път сме обяснявали, и при най-голямо желание от наша страна, няма как да изкупим меда на всички обадили се, нито пък да вземем проба до дни след записването.
Тъй като в момента има много хора, чакащи за проби, отново даваме възможност на желаещите да съкратят сроковете да докарат меда си на място при нас. Това може да става всяка сряда, само след предварителна уговорка на тел. 0888 565 806. При приемане на меда ще получите приемо - предавателен протокол със записано точно изтегленото количество, както и референтна представителна проба от предадената партида, взета във Ваше присъствие. Плащането ще се извършва след излизане на лабораторните анализи, до 45 дни от датата на приемане на меда. Срокът е такъв, защото не винаги доставеният мед ще влиза веднага в средна проба за анализ и ще има моменти, когато ще е необходимо изчакване на набиране на нужното количество от съответния вид.
Цената, по която се изплаща доставен на място мед, е 0.05 лв. / кг повече от обявената за съответния вид. Моля, при предаване на меда, носете със себе си номер на банкова сметка, по която желаете да бъде извършено плащането след окачествяване.
Считано от днес въвеждаме тази практика за постоянно - смятаме, че е добра възможност за хора, които чакат дълго, или такива, в чиито район не ходим често, като например Добрич.
Относно плащането с ДДС -винаги на регистрираните изплащаме цената + ДДС и никога не сме отказвали на такива доставчици.
Поздрави.
Важи ли това с доставката на място и за биологичен мед?
И аз чух за тези тирове ама причината май е друга.
А аз нищо не съм чувал?
Здравейте,
Тъй като не се занимаваме с внос на мед, при нас такива връщания няма и няма как да има - дали има нещо подобно при някой от колегите няма как да знаем. Цената на биологичния е неясна към момента и изчакваме нейното стабилизиране. Щом имаме конкретика, ще я обявим веднага.
Поздрави
Тази неяснота в цената само за БГ биологичния ли е или въобще?
Благодаря
Сега стана ли ти ясно?Ей така отговарят баш търговците,но ако искаш аз ще ти го преведа отговора от Апитрей.
Чакаме цени за новия сезон
какви цени чакаш, подвеждащи като всяка година ли :)
Докарах ви меда в базата ви на 07.08.Казах те 45 дена е срока, но до 30 дена ако е наред всичко ще ви преведем парите. Такааа миналата седмица ви звъннах да ви питам излезнала ли е пробата ми и какъв е резултата. Казахте ми пробата е излезнала добра е до края на седмицата ще имате превод. Такааа превод нима. Звъннах ви отново тази седмица сряда да попитам да няма проблем нещо. Казахте ми не всичко е наред до края на седмицата превод ще има. Мина и тази седмица превод нима:)
Докато станат 45 дена има още малко време, нооо все си мисля, че не е коректно това!!!
Има още 5-6 дена до срока та да се надяваме, че тази седмица къде идва!!!
Не се притеснявай, забавянето може да се е получило поради това, че най-напред меда преминава през органолептичен анализ.
И защо темата ми беше изтрита аз да питам ей така????
Здравейте,
Колега marianski, не зная кога и с кого сте говорил, но щом Ви е казано, че пробата е излязла и резултатите са ОК, няма за какво да се притеснявате. Ясно сме обявили, че срокът за плащане е 45 дни, а те във вашия случай изтичат след седмица. Медът, докаран на място на дадена дата, се изплаща в един ден на всички пчелари с цел оптимизация и оперативност - десетки пчелари докарват продукцията си в дните за прием и следенето на пробата на всеки по отделно и плащането в различни дни би отнело значителен човешки ресурс. С тази цел плащанията се извършват едновременно на всички, докарали меда си на дадена дата. Във вашия случай явно има и монофлорни медове от други доставчици, попаднали в различни средни проби. Не се притеснявайте, ще си получите парите в уговорения срок - нали не си мислите, че събираме меда на хората и дебнем да ги завлечем с няколко стотин или няколко хиляди лева и после да се скрием - това е несериозно, най-малкото сте видели предприятието, в което си оставяте стоката и то не е някой гараж. Уговорката е докаран мед на място, 20 стотинки над цената и плащане до 45 дни.
Поздрави
Аз не казвам, че ще ме завлече те, но поне не казвайте тази седмица ще ви се плати като не сте сигурни сещате ли се?
Две поредни седмици ме лъжете затова пуснах темата тук. На вас приятно ли ще ви е да ви лъжат 2 седмици предполагам не. Ако вашият служител беше казал ще ви се плати, колкото е срока до 45 ден аз и дума нямаше да кажа тук, ноооо да се казва нещо и после нищо не е правилно. Още повече, че както казах ми казахте, че не се чака 45 ден, а до месец ще има превод. Но нищо ще чакам още седмица!
А, това е друго нещо! Аз не съм очарован от тях и съм им го казвал точно тук. На теб обаче ти е било през оная работа тогава, та си пропуснал ожесточените разговори ( писанки), които водихме лани. Ама така е, когато човек усети ножа близо до кокъла, тогава му идва да викне, без да запее
Някои така мрънкат, че го обръщат на пеене. Лошото е, че все една и съща я карат. Кацнал бръмбар на трънка.....
Да попитам има ли някакво раздвижване или все още цената на слънчогледовия мед е 3,80 за кг. Ей така информативно да си сверим часовника :)
Здравейте,
Никой не ви е лъгал, колегите, с които сте разговаряли, не са поемали ангажимент, че ще ви бъде платен меда на конкретна дата. Уговорката е 45 дни и е спазена, днес Ви е преведена сумата за 300 кг предаден мед, както и на останалите пчелари, доставили на същата дата. Няма нужда от нерви и обиди, всичко си върви съвсем нормално с получаването на мед на място и количествата постоянно се увеличават, което е в полза и на двете страни.
Поздрави