Жилна ме през булото по брадичката.По ръцете са ме хапали и се надувах локално около 3,,,4 см.За областа на главата имах притеснения и това ми пречеше да работя спокойно с пчелите.
Преглед за печат
Жилна ме през булото по брадичката.По ръцете са ме хапали и се надувах локално около 3,,,4 см.За областа на главата имах притеснения и това ми пречеше да работя спокойно с пчелите.
Не дават да кося около тях моите любимци.Благодаря за съвета за леда ще се възползвам.
Те и моите не дават! Вземи някой с теб да върви и да ги опушва преди косачката! И не стой отпред, а нападай изотзад!
Косенето много ги нервира. Много е опасно около очите гърлото сънните артерий хубаво е булото да е от тези широките да не може да ти прилепва около главата и да те жилят.
Ники , ако до половин час си жив, значи няма проблем (поне така ми казаха в бърза помощ след около 30 ужилвания )
Ще преправям булото явно не работи както трябва.Сега поне знам че горе долу държа на отровата .Висях 1 час пред спешното ама страх лозе пази.
Е жив съм ама дали жената ще ме познае като си дойде от работа......
Не бой се, ще те познае по другата глава!
То имаше виц за ужилване по другата глава
Ако са го ужилили и там може и кошерите да увеличат.
Замунда пее:
Голям банан доволно семейство.
За кошерите не знам, но за веселата къща се сещам...
Уголемявяне на мъжкото достоЙнство без медикаменти и скъпи процедури . Едно ухапване 3 дена ефект....................За алергични не носим тговорност
Понеделник - ужилват ме десетина пчели, основно по дясната ръка. Подува се здраво и в четвъртък вече няма нищо. Петък - ужилват ме 6-7 пчели, четири от които по лицето. Първоначално се подух, мислех да мине, обаче на втория ден страхотно тъмночервено зачервяване в широка област около ужилванията по крака и ръката, температура 38,5, окото полузатворено. На третия ден обрив с дълбоки болезнени пъпки под кожата на няколко места по дланите, тъмночервеното става още по-голямо. Доктори - алерголози, ксизал за 1 месец, инжекция в задните части и постепенно подобрение със забрана да ме жили пчела в близко време. Сега внимавам. След два месеца ще си направя кръвен тест за чувствителност.
И аз да споделя малкия си опит с ужилванията . Ужилване смърт на пчелата , при мен подуване и 3 дена невероятен сърбеж , 2-ри вариант ужилване смърт на пчелата , при мен мазане с чесън леко подуване и няма сърбеж. Според вас кой е победителя ;)
Вече 2 гд. се занимавам с пчеларство .Нито веднъж не ме е боцнала .Никой ли не вие споделил ,че налитат само на мъже .
И жената я жилнаха докато бягаше не подбират пол.Е бягаше щото изпуснах една пита де....
Като те ковнат под окото, точно в мекото....да видиш какво е. 1 седмица боли..... Жилото влиза цялото, извадих го с клещите. С нокът не става. Па да видим дали ще правите теманета на оня дето рекламира работата с пчели без предпазни средства щото не можел да се облича....
Първите години, от както започнах да се занимавам с пчели, често се случваше, като работя нещо зад кошерите, което няма връзка с пчелите, някоя зла пчела ме нападне неочаквано. Тогава хуквах да бягам, колкото мога по-бързо, а пчелата жужи около главата ми и понякога ме удря по задната част на главата, все едно ми казва: Не бягаш достатъчно бързо! Двора ми се виждаше малък. В повечето случаи се разминавах без ужилване. И така до миналата година, когато една пчела ме нападна, когато бях на покрива на къщата. Покривът е стръмен и бягането по него бе немислимо. Бързо съобразих, че по-добре да бъда ужилен, отколкото да падна и да се пребия. Седнах спокойно на покрива и закрих очите с длани и зачаках спокойно да усетя ужилването. След около минута, отворих очи и с изненада установих, че пчелата я няма.
По не се потят и по малко меришат. А това че пчелите налитат когато си пил категорично за мастиката не е вярно имам приятел който когато му е скучно идва да ми помага и аз го черпя бутилка мастика и 1-2 кутии цигари на обяд изпива почти цялата бутилка и отиваме на пчелина интересното е че него не го жилят въпреки че вони на мастика.
Ама по се пръскат с парфюми и всякакви благовония та си привличат пчелите и ония като се ядосат, че има миризма па няма нектар да видиш шоу. Целта на пръскането на жените е да привлекат някой левент, но заедно с левентите често привличат и пчели. Шегувам се пак ще кажеш, че обичам да споря.
http:// http://lekuvai.bg/18238/%D0%...6%D0%B5%D0%BC/
Има някъкъв проблем и не иска да отвари линка.
здравей колега има лек,попринцип когато те ужили пчела потърси кал и си намажи ужиленото място ако непомогне намери маточина и я разтъркай на ужиленото място.
Здравейте,
Дъщеря ми я ужили пчела на 5 годинки по гушката.
Извадихме жилото и натрихме мястото със скилидка чесън.
Не е болка за умиране!
От дядо си и баща си (стари пчелари) знам, че отеклите от ужилвания места се мажат с ракия, или оцет.
Пробвайте, може да Ви помогне!
Носете си алергозан на таблетки и мехлем, това е най-безобидното. Ако имате доказана :cool:алергия задължително урбазон. Не рискувайте!
Късмет!!
Добър медикамент след ужилване и спадане на отока? Прочетох, че алергозана е стар и не се препоръчва? Какви други хапчета да си купя и да имам в наличност?
а като хапчета по-добра алтернатива на алергозана?
Първото нещо, което трябва да се направи при ужилване от пчели или оси, е да се извади жилото чрез изстъргване с нокът или ножче. В никакъв случай това не трябва да става чрез натискане или хващане с пръсти, за да не се изцеди съдържащата се в неговата торбичка отрова в тъканта.
На ужиленото място се поставя студена кърпа или мястото се държи под струя студена вода.
След това трябва незабавно да се потърси и лекарска помощ.
За тези, които не страдат от алергия.
- При ужилване трябва внимателно да се извади жилото и убоденото място да се навлажни с разреден амонячен разтвор
(1 част амонячен разтвор в 5 части дестилирана вода). Ефикасни са също бледорозов разтвор от калиев перманганат или солена вода (1 чаена лъжичка сол в 1 чаша вода). Вътрешно се приема 3 пъти дневно по една ампула витамин С и по половин чаша разтворен във вода пчелен мед (1 супена лъжица мед в 1 чаша студена вода).
Сокът от листата на чубрицата бързо успокоява болките при ужилване от пчели. Листа от магданоз, поставени върху ужиленото място, също успокояват болките.
При поносимост на пострадалия се дават 60—80 г ракия или водка на малки порции с 1 прах от 0,10 г кофеин и голямо количество течности — най-добре чай с диуретично (пикочогонно) действие.
Какво се прави при признаци на непоносимост от ужилване
- При поява на признаците на отравяне или при изразено непонасяне на ужилването пострадалият се оставя на сянка и гърдите му се поръсват със студена вода. Вътрешно му се дават 5—6 таблетки витамин С, след това в началото две таблетки калциум С с 1—2 чаши вода, а след 6 часа още две (през следващите 2—3 дни се взема също по 1 таблетка 3 пъти дневно). Препоръчва се няколко дни да се вземат по 1 таблетка алергозан 3 пъти дневно.
И сега нещо по-ново и за по - платежоспособните:
1.адреналинова или метилпреднизолонова писалка.
2. Apis mellifica - медикамент показан при всички състояния със засягане на кожата и лигавиците или хиперпирексия със съответните съпътстващи признаци.
РС. - Не помня от къде съм си го записал този текст, но си го държа в аптечката на колата:)
Бъзикаш ли се? Аз бачкам без було и да ме ужилят пчели не се подувам и ме боли за 1-2мин. Ако ме ужили оса е ужас (много рядко ми се случва). Подувам се и ме боли два-три дена. Затова винаги съм мислел, че осите имат по-силна отрова. Може на пчелната да съм свикнал и да не реагирам.
Не се бъзикам.Така пише.
За колко време по принцип преминава отока от ужилване? Една ме шибна между веждите, та вече повече от ден, отока набира сила, вместо да спада, та станах като Хелбой, или аватар. :)
Е там няма прошка. Ще се подуеш качествено. Аз имах два дни на разположение да заприличам на човек и да отида на работа. Химията намалява реакцията на имунната система. Пих алергозан и два дни сеналагах с кърпи пълни с натрошен лед. Прогледнах и отока спадна и се разсея доволно, а ми даваха проглеждане на третия ден. Удара беше на 3 - 4мм под долната мигла. Всичките ми предишни опити с разни мазила при мен имат много по-бавен ефект(ако въобще го има). Смятам, че терапията 'студено топло' има много добър, бърз резултат .
Мхм, гадното е че се надувам и под очите и покрай тях. Все си мислех че държи по 2-3 дена, ама май ще е повече при мен. Не знам дали леда ще има ефект някакъв, освен да отида до болницата да ми ударят някоя инжекция и да се оправят нещата, понеже алергозана май е безсмислен вече. :)
За това говоря...
Прикачен файл 8745
Симпатяга!
Ами има измислено едно уникално изобретение. Нарича се ПЧЕЛАРСКО БУЛО. Върши чудесна работа и предотвратява подобни гледки.
Аз имам алергия към клея.Подувам се и под двете очи така ако работя без ръкавици.Използвам МАКСИДЕКС 1mg/g Дексаметазон.
Опитвайте се да свиквате без медикаменти. Преди се подувах яко, а сега последно ме нажилиха 34 бройки от които 6 по лицето и най - вече около очите. Едва се получи малко оток и на другия ден не се и забелязваше.
Нека уточним. Не клепача. В окото където се събират клепачите. Тогава още не бях пчелар. Баща ми лека му пръст имаше някакви познания по медицина и сигурно е знаел, че е възможно да се получи това за което казваш и в яда си заля кошера с вряща вода. Та много добре си спомням случая. Цяла седмица не можах да си отворя окото. А какво си изтърпях си знам само аз. Та ослепяването може би да се получава когато поражението е в областта на зеницата или прекомерна близост, концетрпация, количество, устойчивост на организма.
Алергиите се отключиха отново.Миналата година по това време ми се отключи някаква алергия.След лечението се загуби и мислех , че всичко е точно.,но уви не е било така сутринта се събудих с обрив.Според мен е поленова алергията и при контакт с клей се отключва.
Данчо тука грешиш.Клея няма нищо общо с полените. Направи си пълна картина за алергиите.Нещо друго е.Някакви си 50–60 лв. в Пирогов. Детето ми се обриваше постоянно на пролет.Веднъж изпадна в колапс.До тогава си мислихме/лекарите/ че е от полените на цъфтящите на пролет.Но........но какво се оказа в действителност.След като престояхме в София близо 40 дена и кусур,се оказа че е алергична към прясно откъснатите ягоди.И сега пипне ли прясно откъсната ягода се обрива.Трябва да минат 3–4 дена и тогава може да ги яде.Така че,направи си изследвания и ще си спокоен.
Миналата година точно по това време се появи същия обрив.След като отворих кошерите още вечерта се подух като плондер.Така 3 пъти на второто и третото подуване ходих на лекар.Предписаха ми антибиотици и мазила които помогнаха уж,но и почнах да работя с ракавици.При първото подуване сутринта отидох в спешната да ми бият орбазон който не помогна.На третото подуване ми биха коктейл някакъв с орбазон.Това за 2 часа смъкна отока.
https://s18.postimg.org/cdzravs4p/89..._DC6267995.jpg Така изглеждах след всяко отваряне на кошери.
Лошо Данчо,много лошо.Не съм се подувал така дори и след 10–15 ужилвания в областта на лицето.След отваряне на кошера въздуха от вътрешността вдишваш ти.Сложи си маска с филтър за да не го вдишваш.Обърни внимание от какво е прашеца по питите за да се пазиш.
Друмев, пиеш ли лекарства за кръвно? Ако да, какви?
Аз знам, че всеки пчелар без значение дали е алергичен или не трябва постоянно да има под ръка ампула Урбазон от 40 мл. и ампула Адреналин, ако усети някакво замайване, отпадналост или отичане на гърлото или затруднено дишане, чупиш и двете ампули и под език, че там имам много вени, който абсорбират бързо препаратите и после скачаш в колата и на болницата, ако някъде греша нека по-опитните да ме поправят или да допълнят ако има пропуски!
Прави ми впечатление, че отока е предимно около очите. Мъжът ми в началото се подуваше до неузнаваемост, след ужилвания по лицето, аз също, но оттока е различен и постепенно слиза надолу към брадата и шията.
Питам , защото определен вид лекарства за кръвно, комбинирани с пчелна отрова "отключват" алергия.
Според мен колегата Друмев развива пролетна алергия, която не е свързана чак толкова с пролетта. Предполагам, че пие от старото вино дето е с джибрата, вместо да я свари на ракия :bigsmile:
При прегледа на питите снощи 2 пчели ме жилнаха сякаш се наговориха едната ме цъфна по дясната ръка на китката баш а другата на лявата ръка на китката баш снощи почна да се издува но не толкова и ето днес ставам и кво да видя сякаш с компресор са ми вкарали въздух в 2-те длани че и качва на горе към лакатя направо боли отвратително дано спаднат само алергозан пих но за съжаление на едната остана жилото не успях да го извадя а другото го извадих и сега тази дясната с жилото е адски надута направо ще се пръсне а лявата дето извадих жилото е в пъти по малко отока
Колега и аз вчера бях ожилен по пръста на лявата ръка. А грешката ми беше, че времето не бе благоприятно. Подухваше вятър и облачно.
Исках само да добавя една основа. Екипирах се е булото, дългия ръкав и ръкавици но, без пушилка. Прекалено им се доверих, а и ми се искаше за една основа да не ги обгазявам. Още с вдигането на рамката една ме клъвна по пръста(ръкавиците отгоре са платнени), а аз не мога да пусна рамката, запазих спокойствие и си я върнах на място докато още няколко ми се блъскаха в булото. Затворих и заседях така докато се откажат да ме кръжат. Тази сутрин и аз съм с надута като ръкавица ръка. Били сме в неподходящо време.
Ще ти мине, съпроводено с малко сърбел. :bigsmile: Щом до сега не ти е станало нищо, няма страшно. По принцип, до час след ужилването ще става, каквото ще става.
Не толкова вятъра, а това, че бездействат ги дразни пчелите. Сандъците са пълни с пчели сега и само докато вдигнеш таблата, без да ги опушиш, се нахвърлят да "хапят" като кучета.
С 300г ракия и всяко ужилване минава.:bigsmile:
Явно си прав, че са радразнени, само не знам защо при положение, че има паша(липа), но и моите бяха безкрайно зли, в неделя тръгнах да заменям преградната с ВО и още със самото повдигане на вторият сантиметър ми се нахвърлиха, ми мани това после не мога да ги сваля от преградната, това което успях да изчеткам с триста зора ми се лепваше веднага за ръцете и булото, добре че работя с ръкавички, вярно тънки, ама има разлика-усеща се като акупунктура, но не се надуваш и не боли:bigsmile:
Прикачен файл 9528
Апат на плюски. Ако го няма булото и очите ще ми изядат. Търсят все мекото.
Тая ще се подуе.300гр цуйка ще оправят отока.:bigsmile: