Таман два са. На центъра и вътре, на главния портал.
Преглед за печат
Таман два са. На центъра и вътре, на главния портал.
Голямо предприятие, пък не са дали на сайта си тел. номер на официален фирмен магазин, да не се разкарва човек. Не върви да занимаваш директора на пласмента с 5 чувала захар, ако може от бракуваната, че редовната им е най-скъпа в "Метро".
Не зная моментната цена на смитаната от земята захар в ГО обаче никога не е била на оферта,и е в 50 кг чували
Днеска ходих до магазина на Захарни заводи цените са. сметена захар за пчели 50кг.чувал-1.39лв за 1кг. Нормална захар сладея 1.50лв за килограм 50кг.чувал.Купих си от Метро Захира на 1.48лв.Отказвам се да проверявам вече във Захарни заводи просто цената им е най-високата от всички,ще дебна промоции във Кауфланд или Метро.Който проявява интерес мога да взема телефона на магазина и да подържате контакт.
Като ходите да питате за захар,не казвайте че сте пчелари. Да не се наложи и тук да се крият писаници за хранене, захар, храни и т.н.
Виж казанджии или лозаро-винари може да мине за оправдание.
Че вече ми е гнусно да се обяснявам на клиентите като.....(...), че не ползвам захар. sweating;
Днес в Кауфланд-Шумен , захар Захира 1кг- 1.39 лв. Рапицата в моето землище измръзна и затова още от сега се интересувам за цената на захарта. Вместо да се вади мед тази година ще се храни.
Днес и аз взех 200кг. Захира на 1.39лв. от Кауфланд,учудих се че няма ограничение в количеството,друг път когато е на промоция има ограничение до 10кг. на клиент.
Някой пробвал ли е да си вкара захар от Румъния ?
Промоция във Кауфланд Захира на 1.39лв без ограничение в количеството:)))
Това цвеклова захар ли е?
Трудна работа да е цвеклова:) Но аз съм доста доволен от нея миналата година:)
Моля за компетентни мнения.става въпрос за метена захар с 70 % захар и 30 % нишесте.Та проблем ли ще е усвояването и от пчелите под формата на сироп да речем ?
Това мнение за пудрата захар от 2014 г напълно се потвърждава. Тази, която януари направих чрез супер фино смилане, сега е като камък, с формата на кутията. В магазина не е, колкото и да е престояла - или е грубо смляна и пчелите ще я изхвърлят 20 - 30 %, както прочетох в едно от мненията по темата, или има нещо вътре, което не и позволява да слепне.
Преди три дни цената на захарта в Кауфланд беше 1 39 лв.. Два дни я вдигнаха на 1 69 лв. и днес отново е на 1 39 лв., но с червен етикет набиващ се в очите. Тия вече започнаха да ни правят на КАНАРЧЕТА.
При положение, че цената на меда пада, съвсем логично е да падне и цената на шекера.hi;
Преди когато меда беше евтин цената на захарта беше към 1.8 лв сега натам отиват работите
Е, ние тука, дето сме от форума не правим такива лоши работи, обаче другите не дремят!:bigsmile:.....в последното предаване БРАЗДИ даваха репортаж с един дядо от Трявна, биопчелар, човекът каза, че вади по 10-15кг мед от кошер по био-технохогията, а някои други биопчелари по 60кг от кошер - "Е как става" - пита дядото.."като сипват отгоре" каза човекът.
Преди време 1кг мед беше равен на килограм сирене!Сега сиренето в небесата,а меда по близо до земятаsweating;
Не знам защо взехте думите на дядото за чиста монета и само неговата истина да е цялата истина. Нямам био производство, но знам какви са изискванията. Не виждам какъв е проблема в нормална година да се извади 15 кг акация и още 15 кг липа, а в дупката от месец между двата цъфтежа може да има и бонус някое килце. Това че някои си правят пчелините в бедни на паша райони където имат педя земя, а не където е редно и има смисъл не означава задължително че колегите им наливат хранилките. Да се изръси тая простотия в национален ефир вреди на продажбите на дребно на всички ни. На едро ни мачкат изкупвачите, защото не сме солидарни, на дребно сме на път сами да се смачкаме с такива глупави изказвания.
Съжалявам, че поста ми няма общо с темата и моля да бъда извинен.
Някой ще сподели ли актуална цена на захарта, която е купувал наскоро? На мен ми предстои, та затова питам.
Миналата седмица 98ст. Кауфланд.
Как става така, че килограмови опаковки захар са по-евтини от захар на чували на едро? Има нещо гнило в тази работа /или в захарта/.
Както дискутирахме миналата година в тази тема или темата за цената на меда, квотите за цвеклова захар паднаха тази година. В допълнение реколтата е била супер силна. Дори чух, че цената от около 1.00лв е завишена, в Унгария (от където пълнят Захира последните месеци) цената е около 0.80лв. Сръбската дори с мито и ДДС е 1.00лв,.
В Метро преди седмица дори Сладея беше 0.99лв.
Тая тема е хубава но ако нямам пчели бих си помислил , че медът се прави от евтина захар.:bigsmile:
А сега по темата. Някой направи ли анализ на тая захар еФтината какво съдържа? Да не се чудите на пролет от какво са ви измрели пчелите. Не казвам , че е отровна просто питам някой направил ли е анализ на захарта с която ПОДХРАНВА?
Ако някой се интересува : в Бургас цена 1.00лв. с ДДС.
А този които иска анализ знаели каде се прави ?
Днес взех захар на хартиени чували по 50 кг, 0,98 лв/кг с ддс и фактура. Минах със връзки при приятел търговец, не се бях сетил за него досега.
Здравейте,
Внимание, и внимателно му е майката! Не ми пука за времето което ще мине, по-важно е дали ще трябва да лежа един месец после! А 50те кила, са си пак 50! Все някой ги сваля от колата на количката.
Момчета умната, кръста е важна, ама много важна "част" от човешкото тяло!
Поздрави, и дано да сме по-малко тези с проблемите в кръста! Г. Георгиев
По коледа се сецнах на прасето.След 3 дни си счупих палеца на крака и сега и двете ме "подсещат"да внимавам...Иначе пудра захар без добавки на 1,18лв/кг.
Влез в реалноста изследвания на захари вече в България не се прави. Пълен анализ се правят само в Франция, както с мед .
Щом казваш. Така може да е. Но звънни все пак в БАБХ може да ти кажат и по близка дестинация да си направиш анализ
Ето снимка на чувал от захарта, която купих.
Прикачен файл 9118
Здравейте!
Цвекло не съм виждал от едно време като бях ученик сме ходили на бригада да чистим цвекло.Сега цвекло не съм виждам от години-кой сади вече цвекло.Всичката захар е вносна и тука само се пакетира.Всичката захар е трастикова.
Поздрави:Цветан Димитров
Септември 2016г., като минавах през Сърбия, и видях големи масиви от захарно цвекло.
Здравейте,днес попитах в цех за разфасоване на захар за отпадачна такава.Имат на цена от 0.22Е за килограм.Възможно ли е да се подхранва с такава захар ? Има ли опасност от натравяне за пчелите?
Ами кажи им,че е за пчели.Те най добре ще знаят какво има.Иначе и тук има отпадна,която се използва за пчели.
Днес се възползвах от захарта,като закупих 195 кг. за 40Е.Отворих чувалите и се учудих на кристално чистата захар,както бяла така и тамна.При разбъркване открих 3-4 малки парченца от чувал.Вътре в цеха е всичко на гранитогрес,като аптека е.Казаха ми че и други пчелари вземат.Аз сега си мисля,дали тамната захар е някакав проблем ? Вие как мислите?
Тъмната захар ако евентуално е от според мене паднала от машините и сметена след процеса с метлата и в чувала.2години вземах такава захар от ЗАхарни заводи в Горна,намирал съм клечки,найлончета и такива подобни.Сърбат като невидели животинките.Почти всички пчелари в Търновския край са ползвали такава захар и са нямали проблеми.
В Тенерифе.
TENERIFE-ISLAS CANARIAS
Не сме имали такава забрана. При договарянето за присъединяване нашите се съгласиха на малка квота производство цвеклова захар, мисля че нещо от порядъка на 3-4 хиляди тона беше, и около 200 хиляди тръстикова. В Европа отдавна имаше свръхпроизводство, а при нас 90-те години помните какви фактори играеха вече. И така 2006 или 7 година последно Захарни засяха под аренда 3-4 хил.декара цвекло и долу-горе по толкова в общини Г.Оряховица, Свищов и Разградско /през 80-те по 600000 декара/. Случи се суша, добив по тон, тон и нещо /Европата 6-7 тона/ и филмът свърши, не знам квотата дали я оправиха някак.
Иначе сега около нас Молдова, Полша, Румъния, Сърбия произвеждат доста.
До колко то разбрах квотите паднаха за целия свят пазара е свободен и може да очакваме интересни цени от 0.40---- 5 лева просто ПАЗАР.
Едно към десет? Може. Рекордни добиви. Просто пазар.
П.п. Ха-ха. 100 кила.
П.п.п. Ха-ха-ха. Всеки българин - пчелар.
За съжаление май натам отиват (или поне доскоро бяха тръгнали) нещата - всеки 2.-3. човек го играе пчелар с надежди за лесни пари, 2000-3000 кошера във всяко село с всички свързани с това проблеми и т.н.Цитат:
П.п.п. Ха-ха-ха. Всеки българин - пчелар.
Ако някой се интересува : Бургас захар -0,97лв.кг. в чували.-- Бургас пак-ООД.
Давай цена за палет направо, чувалите са дреболия.
Цяла зима захарта беше много евтина във Кауфланд под 1лв.Отиваш товариш 3 колички и си готов.
Rado ,аз съм си закупил от Метро Плеван захар на 94ст.Взех 8 стека да има за ракия,вино и компоти.Пчелите ги подхранвам с мед.Сегае времето да се запасим,защото като започне да ни трябва ще вдигнат цените.
Поздрави:Цветан Димитров
Къде в Бургас могат да се закупя такива чували?
До 21.02
Прикачен файл 9270
22.02 - 07.03
Прикачен файл 9298
За захарта става дума, тоя мед от 6 лв. с ДДС не го коментирам...
Каква е разликата между захар Захира и Сладея? Разликата в цените е съществена! Има ли значение, с каква захар се прави сиропа за подхранване?
Разликата е, че може да е от тръстика или от цвекло. Може да са от едно и също производно и единствената разлика да е цената или както се спомена по-горе - зърнеността. Цената понякога играе роля на реклама и няма нищо общо с качеството. Да ме извинява Сладеята, но Захирата е по-добра.;)
преработка, ползи, вреди.... всяка си има плюсове и минуси.... https://www.zahira.bg/za-nas/proizvodstvo-na-zakhar/
например рафинираната тръстикова захар не е подходяща за вегани заради един от процесите на преработка...:laughing:
Що се отнася за пчелите - съм пробвал всички варианти/видове - за мен цвекловата захар е по-добрият вариант за подхранване (сироп) за някой друг може да е нещо друго....