Правилата на форума не съм ги писал аз, а Ванката, много време преди аз да вляза в този форум. Аз само добавих едно единствено правило. В последно време ти се активизира и в много твои постинги има обидни намеци към мене или към други хора. Нямам намерение нито да ти правя справки, нито да се занимавам с тебе и да си губя времето. Предупредих те веднъж, предупредих те два пъти, трих ти постинги - докога мислиш че ще продължавам да те търпя. Аз да не съм пъдар, за да търча да почиствам след тебе.
Разбери - във форума се обсъждат ПЧЕЛАРСКИ ПРОБЛЕМИ, а не личности. Ако случайно това не го разбираш - прав ти път. Знаеш ли колко човека вече ми писаха в ЛС да ме питат защо продължавам да те търпя? Нямам никакво намерение да споря с тебе или да ти слушам философските възгледи. Не разбираш ли, че всеки един твой постинг с обяснения и философствания нарушава поне 5-6 правила на форума????????? Ако случайно не си ги чел, сега е момента да го направиш, защото със следващия подобрен постинг просто ще те БАН-на, без повече да се церемоня.
Към всички останали - сами виждате колко е добре дискусиите да се водят в дух на разбирателство и взаимопомощ. Всеки приказва за проблемите си и който може - помага. Всички обаче предполагам вече сте разбрали колко е лесно някой да се засегне, ако негов колега дори и без да иска намекне нещо личностно. За да не се случва това, наистина е най-добре да се говори само за проблема и за нищо друго, а не да се правят намеци дали нещо е глупост или не, дали някой бил умен или глупав, дали някой е казал простотия или не и т.н. И когато някой без да иска напише нещо, което да засегне някой друг, редно е да се извини, а не да вади от 1000 кладенеца вода, и да се втурва в обяснения как нищо не е направил, а всъщност вече прави спам и зацапва темите с личностните си проблеми и с проблемите на характера си.
Още веднъж - обсъждайте пчеларски проблеми, а не кой колко е умен или глупав, и кой какви простотии е написал. Внимавайте да не засегнете случайно някого, защото много боли, така, както ще ви боли и ако вас ви засегнат.
И още нещо - неведнъж съм писал, че аз съм ГАРАНТ за реда и спокойствието в този форум. Модераторите безкористно ми помагат в тази задача. Та като гаранти ние поемаме върху себе си негативните последици на тази роля и не веднъж ни се е налагало да си губим времето и да си хабим нервите, влизайки в спор с поредния провокатор, който си мисли че форума му е бащиния. Искам обаче да кажа, че и ние сме хора, и че нашето време също е ценно. Правилата на форума ни дават права да трием спам и обидни постинги без предупреждение и без обяснение защо сме го направили. Единствен съдник ни е собствената съвест, и досега аз не съм забелязвал някой модератор да спекулира с нея. Просто искам да кажа на всички, че ние страдаме от СОБСТВЕНАТА СИ ДОБРОТА и по принцип избягваме да трием каквото и да било, въпреки че понякога някой нарушава правилата на форума по една или друга причина. Това че си мълчим и траем обаче не означава, че не го забелязваме. И ако някога на някой направим забележка, то това означава, че вече ни е прикипяло. И върха на нахалството ще е ако този, на когото направим забележка, вместо да си вземе поука, започне да спори и да вади от 1000 кладенеца вода. Искам да кажа, че това е просто СПЕКУЛАЦИЯ С НАШАТА ДОБРОТА, но всяко нещо си има граници. От сега натаък ще трия без предупреждение и без обяснения постингите на Ahilis, ако собствената ми съвест прецени, че в тях има личностни обидни намеци. А ако продължи в този дух и не си вземе бележка, просто ще го БАН-на отначало само за няколко дена, а ако продължава - ще го БАН-на завинаги.
ПС: този постинг ще бъде изтрит след 24 часа, както и всички спам постинги на Ahilis, и всички негови обидни намеци към един или друг човек, които ги наблюдавам от около една седмица време.