Е с какво ще живеем бре Атанасов.Той тоя джип не върви с вода.Тая любовница не ходи гола се...:bigsmile:
Преглед за печат
Е с какво ще живеем бре Атанасов.Той тоя джип не върви с вода.Тая любовница не ходи гола се...:bigsmile:
Да бе и аз това се чудя какви са тия чепати хора де то се се заяждат по цял ден?:bigsmile:
Отпечатани, запечатани, пред, след, годни и негодни, а като гледам всички сме на едно ниво. Не виждам някой да е "хвръкнал". Защо ли?
Нямам нищо против дискусията да върви така както я карате, но аз изказвам моето мнение. Аз си мисля, че няма особено значение все пак колко "минути" по - рано или по късно е захранено яйцето за майка. Това което го дискутирате и аз съм го чел по книгите, но не е съвсем така. Чел съм и други книги, които вие не сте чели и по този начин се разбира, че дискутирате на база прочетено, но не и отчетено от вас самите. Много пъти съм казвал защо мисля така. Съжалявам, че ще се получи отнасяне на някъде.
Аз мисля че е редно да спазим всички писани по книгите правила, а майките ще станат каквито станат. Правилата в майкопроизводството са доказани от по-можещи и по-знаещи от нас и ако искаме да намалим риска от кофти майки е по добре да ги спазваме.
Така и като ги спазвате по - кадърни ли са майките или са пак същите? Коя по - добра, коя по - боклук? Нямам нищо против да се съобразяваме с "можещите и знаещите", но защо в дадени моменти нещо куца в изследванията им и се получават някакви постулати, а ние трябва да им вярваме сляпо? А вярвайки им сляпо, то ние няма да намалим риска от кофти майки, а може и да го задълбочим.
Отговарям на Т. Дончев, защо като спазваме правилата за производство на майки никой не е дръпнал много напред?
Защото:
Генофонда е отвратителен
Климата се измени яко и става почти нетърпимо в последните няколко години.
Защото не ни е БГ слъчогледа, а за рапицата да не говорим (това са основни паши в БГ)
Като мине хеликоптера (самолета)колкото и да снася майката, няма наваксване. Тракторите с пръскачките също са постоянно действащ фактор.
Сигурно още мога да изброя, но това сякаш е достатъчно
Дай предложения за посоката в която да тръгнем. Ако алтернативата ти е разумна защо да не я обсъдим или последваме, но иначе е празнословене.
П.П отговорих в плямпалника защо не се получават нещата
Ааа, говоря си по същество.
По ми е интересно от колкото да участвам в някакви постоянни караници.
От изрисуваната картинка изход не виждам. Края на тоя бизнес е предизвестен, а тепърва пчелините с хиляди семейства се пръкват като гъби след дъжд.
Празнословене мисля беше дискусията ви по - горе, а посоката, която да ни покаже алтернатива в развъждане на качествени майки е КАК да разпознаваме онези 25% които са наистина такива? Но идва момента и как да разпознаваме и търтеите? Но каква е вероятността да се срещнат и двата подходящи пола? Каква е вероятността да се извърши качествен акт? ........................След този ти пост спирам да празнословя за да не ми се отнасят постовете в плямпалника.
Е имаш ли отговор на тези въпроси?
Аз нямам.
А щом мислиш че единствените чисто пчеларски поста за последните дни са празнословене, явно съм си сбъркал мястото. Оставям ви професорите да се наумувате, аз като по простичък ще постоя в ъгъла. То бива бива бива ама това вашето е .......
Аз до някъде имам отговор, но това не може да реши проблема, защото е трудно осъществимо. Не съм казал, че постовете не са чисто пчеларски - напротив. Добри са, но като че ли са поставени повече на теоретична основа, а не на достоверни опити. С една дума се надцаквате кой колко повече е чел. Това не е за да се конфронтирам с който и да е. Затуй, че няма за какво да се сърдиш. Аз изказвам това което мисля, а ти ме прати от раз в празнословенето и плямпалника. Трябва сигурно да изброявам титли за да си говорим нормално - така ли? Е, аз съм хванат от гората. Иначе както съм казал и преди - всеки може да седи където си иска. Това си е негово решение. Но мисля, че с нищо не съм те засегнал. Споделям по темата.
Кое не е от опит. Нали точно в книгите пише 4-ти ден а практиката показва че деня не е 4-ти, а поне 5-ти.
Обидно е цял ден да се дрънкате за глупости и една дума за пчеларство да няма в пчеларски форум и като се опитам да пооправя нещата да ми философстваш тук и да ми се правиш на велик. Аз титли нямам. Постигам всичко с много труд и се раздавам и може би това ми е грешката. Продължавайте в същия дух и без това се заформи чудесен кенеф. Чудех се колко страници ще удържи тая тема без да се усере, е готово.
Погледни малко нещата от страни. 10-15 човека се доказват постоянно кой по-велик и само се дебнат да се здрапат. Писна ми ......
Само не разбрах какъв ти е проблема? Изказвам мнението си и хоп - започваш да ме хокаш, че аджеба съм объркал темата. Ми да се обърка. Аз какво да направя като съм с друго мнение? Ти не си съгласен и започваш да се сърдиш, леко да обиждаш. Заформил се кенеф. Ами ти го заформи. Съжалявам. С нищо не съм ти попречил. Казах, че имам друго мнение по въпроса, а че то не отговаря на това, което ти знаеш за пчелите не значи, че моето е грешно. Просто се поотпусни и продължи да си пишеш по темата. Няма да ти опонирам.
Въх, какъв кратък пост- направо не е истина. :bigsmile:Това, че е без мисъл, няма да коментирам. Не се коси за нервните ми клетки, защото такива-нямам.blush;
По темата. Вземи да обясниш на нас неуките , как тъй нашите млади пчели бягат от нука, а твоите -НЕ. Моля, бъди по-подробен, че трудно схващам.:(
Атанасов ти как си с езиците?Сунданския как ти е?:bigsmile:
Ако имаш время я ми кажи какво значи ника на шофьорската книжка.:bigsmile:Скоро не съм си бъбрил на тоя език и малко съм го забравил.:bigsmile:
Недей сетих се,но не е от сундански, а е от игбо.;)Означава ПРОЖЕКТИРАН.:bigsmile:Я сега да му пробвам може и паса да му е такъв.;)
Г-н Матеев зная, че сигурно сте изнервен от случилото се тая сутрин, но мисля, че сега е момента да попитам за някаква награда при едно обаждане към вас.Я маточник,я някоя майка напролет.:bigsmile:Шегувам се.
Докато сте на линия я споделете деминимис ще имали след вчерашния малък, но сплотен протест?Какво обеща правителство и да ли ще има видов ден?
Благодаря, предварително за инфото.
Бъзикате се вие с мен, но има ли стимол някакъв ще сте по активни и от мен.:bigsmile:
И сега какво стана.Пари няма,меда няма кой да изкупи.Направо сяра и амониева силитра и до тук.:bigsmile:Имам усещането , че след някоя друга година ще сме на първо място по АГ.:bigsmile:
Бат Вальо нали ти имаше добив по 80кг от кошер,че Хичката Димитров пита как става от кошер 500лв? Аз не мога да му обесня щото и аз на брата съм ратай.:bigsmile:
И това без отводките нали?
Ванка имах предвид как се става подвижен пчелар при проверки.;):bigsmile:
Нали вече ще почваме да пишем по темите,че ги обикалям,а и след едномесечното предупреждение внимавам.:bigsmile:
Спомен от соца - https://www.vbox7.com/play:d10cf41a88 На 1:36 - шофьора без противогаз а работниците са с. Голямо пръскане е падало и през соца. Помня като дете, самолета като почне да пръска сливовата градина първата работа бе да кажем на дядо да затвори кошерите. Голяма борба падаше на прелките...
Юрка , нещо поне веднъж да е по -скъпичко във .... .
Даскале прав си. Само дето като кажат някои колеги, че ние в София имаме най-големия, скъп и сигурен пазар, ми идва да се изсмея. Идея си нямат за какво предлагане под път и над път става въпрос.
Слънчо, поне да беше преместил и поста на даскала, за да се знае на какво отговарям.
Как се става мод/млад,начинаещ/.:bigsmile:Нещо плаща ли се да те направят.:bigsmile:
Тая валута ми е скъпа.:bigsmile:Звучи ми като БИДОНКОЙН.:bigsmile:
"От днес пчеларите подават заявления за de minimis"
А аз се чудех какво става. Цяла вечер са подготвяли документи, а сега всички са на опашката. :bigsmile:Затова било мъртвило тук.:(
Галин днес е ходил и си е подал документите, нямало никакви хора, а не да има опашки.
Ако няма опашки значи ще вземем цифра.:bigsmile:
Във връзка с казуса на колегата zis --И рибарите, като пчеларите.:bigsmile: Андрешко да Жувей.:yo:
https://www.burgasinfo.com/news/view/5/74937
"Повечето от потърпевшите имат лодки, с които ловят риба за семействата си или за заведенията, които имат и в които предлагат прясна риба. „Отнемат поминъка ни завинаги. Не може да допуснем това“, коментираха хората пред БургасИНФО. Причината е, че не са водили риболовни дневници и не са отчитали улов." burgasinfo.com
Бирниците рано или късно и нас ще ни подкарат, дето сме с по 30-40 кошера...по 25кг на кошер - 1 тон мед ....обяснявай им се после как с жената и чаветата ядете по 3 кила мед на ден годишно.
Ее, плащаме данъци като продадем 7-8 тенекета на едро/на паша - джамбазина иска тескерето и пише - АХМ, без да съм ЗС!!!...ее, че съм продал 100-ина буркана годишно - прекалено праведния и Богу не е мил.....а и както каза Трайчо Трайков - единствения умен министър на хунтата - " По добре сива икономика, отколкото никаква."...защото всеки, който все още е в тази държава, и не е емигрирал, и носи/на държавата минимум по 20% печалба от разходите, които прави заради ДДС-то, и от други косвени данъци отделно, защото баджанака и балдъзката, сестра ми и зет ми, които емигрираха - нищо не плащат вече на тази тако наречена държава.
Няма как да стане това защото на акацията полените тая година са ниски,а манов мед не се дава на децата.:bigsmile:
Тя твоята хем боли,хем сърби.Питаш,питаш,а после отсичаш че си я измислил системата и не ти трябват мненията и съветите на колегите.Те са се потрудили да ти помогнат,а ти ги гълвичкаш нагло.На това му се казва пут...ска работа.Ако си доблестен ,би трябвало да им се извиниш тук,в тази тема.Или и ти започна да използваш прийомите на твоите градски,които си мислят че този форум се чете от олигофрени.Възможно е и ти вече да ни мислиш за такива.Е да,ама не/П.Бочаров/.Все още можем да мислим,разсъждаваме,сравня ваме,да правим собствени заключения и т.н. Това,че другите не ти отговарят с такъв тон,не означава,че си им взел страха.Просто са по–отстъпчиви от мен.Аз не понасям арогантността,безкомпроми ен съм,независимо дали съм в кюпа.
Знам каква ще е твоята реакция.Предвидим си.Само гледай и ти да не ме объркаш като един друг прорицател с някой си Коста.Помагам ти в това отношение,за да не сгрешиш:yo::yo: и да адресираш конкретно.
По добре е да гледаш тръвни и като намериш такъв и му сменяш религията.:bigsmile:Не е наказуемо да си сложиш чалма в БГ все още.:bigsmile:
Гогол не му се сърди има време да се развие човека само работа си му требва.:bigsmile:
Да те послушам ли??????? Или да продължавам това което обещах лятото?Какво да ти кажа,аз съм редови тук,ама не мога да си оставя магарето в калта.Настъпят ли ме неоснователно,тъпча до равно със земята.
Казваш гориво за локомотива.Ако локомотива дъни и брикети,то тогава би станал за гориво на локомотива Ни.Не ангажиращо лично мнение.Пък може и други подлъгани колеги да си кажат мнението и ето ти нова скорост на локомотива Ни.:confused::phone:
И аз съм така, но не трябва да се бърка двигателя с вътрешно горене с парния двигател.:bigsmile:Има и по мошни двигатели.:bigsmile:
По коледа стават чудеса.:bigsmile:Може и да има късмет.:bigsmile:
Затова и аз карам в същия дух,доо.......о.Знам ли?Може и до второ пришествие.Позволи ми мод и ме извини,че тук ще отговоря и на моя приятел Данчо,но ще се натрупат много мои един след друг.
Данчо,има по–мощни двигатели,но те не работят с брикети.Искат нещо по–качествено и калорично.А в цитираното гориво тези екстри липсват.А ти пиши по–често,за да ти благодаря по–често че си ми помогнал,макар и индиректно като този път.Благодаря ти Данчо.Приятел в нужда се познава.Лека нощ и на двама ви!
Танасе, Танасе ти май само за наденицата си тука.:bigsmile:
Аз тази година направих на едно място трибъл и на други две дубъл. На други две места където бях сложил няма да повторя. Това с посоката и разстоянието според мен са алабала. Мисля, че всяка година посоката е различна според пашата.
Вчера един "колега" малко ме ядоса с едни заплахи (не към мен) с едни пушки, с едни бренекета не знам си какви нули и т. н. Но явно егото му е по голямо от .......
Поставянето на капан не предразполага пчелните семейства към роене, а причината е някаква друга ("колегата" може да знае и затова да се дразни).
Поставянето на добър капан и на добро място просто прибира избягалите семейства от "колегата"(защо бягат той да каже). Все едно хвърля едно стотаче във въздуха и то пада в моя двор и след малко усилия и едно презимуване от неговото стотаче вече стават две стотачета и 1-2 тенекии медец.
И "колега" когато вдигнеш оръжие срещу някой, без значение кой, трябва да знаеш че и той може да вдигне оръжие срещу тебе.....и там не се знае. Преди всичко сме хора (човеци) и човешкия живот не може да се сравни с избягалия ти (поради ред причини или некадърност) рой.
Дайте да се уважаваме за да не се е.....е.
Това, че си пчелар от еди колко си години, а някои сме от скоро, не означава абсолютно нищо.
Лека вечер, наздраве и с добър апетит.
Пропуснах това, колко бил добър на кол от домати.........Е няма ли някой с мъжко магаре във вашето село бре, че с кол от домати се самозадоволявате????( Аз поне така го разбрах). Админите, защо позволявате такива корифеи в този иначе толкова готин форум?????
А ти познаваш ли ме. Щом някой като тебе с накривен фес налага цензура за изказване на мнение различно от неговото, то тогава направо ме трийте от форума щом не ти изнася. Заплахата ти си е заплаха без значение от някакъв емотикон. И според мен ти ревеш като вдовица за ..... нещо друго( не мед ). Хайде трийте ме.
Сбогом hi;
Няма да те трия. Просто погледни малко по - добре на нещата. Редно ли е да ходиш и да наобикаляш на някой колега пчелина? Залагай си капаните, но не пред очите му. На мен ми правиш забележка, а ти започваш да правиш тънките си сметчици/стотачки, две стотачки, три стотачки/, а най - кофти се присмиваш на колегата, че едва ли не е калпав , некадърен и ред други неща. Хайде да се погледнем в огледалото и да видим първо нашите си изкривени лица и тогава да плещим глупости. Хайде сега пиши спокойно, а аз ще видя накъде ми е накривен феса.
Аз нямам нищо общо с теб, съответно и ти с мен. Не поставям капани до оградата на никой колега. Подразни ме само заплахата с оръжие в поста ти. Никога не си го позволявай това. И не е коректно да ми триеш постовете, колкото и да не съм прав или да не ти изнася на тебе. Това е ЦЕНЗУРА. По добре ме изтрий, отколкото да ми триеш поста, в който ти припозна себе си и се нацупи като първокласник. "Super Moderator" не те издига в очите на хората, ами те задължава да не издребняваш толкова. Едновременно с постването пращам копие до БАШ Модератора като свидетелство, ако пак ме изтриеш. Аман.
С нищо не съм нарушил правилата и никой лично не съм заплашил. това, че те е подразнило нещо, можеш да го кажеш по нормален начин, но да го избиваш на присмех вече е друг въпрос. Никога да не си позволявам какво? Някой да ми се навърта наоколо пчелина и аз да го гледам и да му се радвам. Грешиш. Ще си ги сложи в двора и ще вади стотачки. Ха, ха....ще отида и ще си ги взема от двора му. И да видим какво ще ми каже. Офффффффффф. А постовете след като смятам, че не са изрядни ги трия и толкова. Тук съм поставен да решавам точно за това - кое може и кое не. Ако пишеш нормално във форума никога няма да ти направя и най - малката забележка, но ти голям проблем направи. От мухата - слон. Баш модератора се нарича Администратор.
П.П. Постовете ти ги възстановявам. Ти се излагаш, не аз.
Във връзка с кола за домати мога да споделя,че върши работа.:bigsmile: Брата на скоро хвана един в двора не беше дошъл за пчели, а за орехи но след като се запозна с кола за домати вече не мисля, че ще си помисли да влезе повече.Ние сме малък град и бързо се разчува за кола за домати.;):bigsmile:То търпиш , търпиш но като ти избие баланса не кол не пушка ами и лопата можеш да вземеш.:bigsmile:
Проблема, който искате да решавате с пушките и коловете света отдавна го е решил. Той е възникнал с факта, че никой няма собственост върху морета и океани по-далеч от брега. Но в моретата и океаните има много природни богатства, И за да не възниквзт подобни конфликти е създадено понятието "териториална 12 милна зона", в която дадената страна има изключителни права. Ами съберете се пчеларите и си изработете един морален кодекс с правила, които да се спазват от всички. Логично е около всеки пчелин да има зона, в която да не може да се прави друг пчелин или да се ловуват рояци, за които с 99% е сигурно, че са от най-близкия пчелин.
Ти пък и ти. Ти вместо да го поканиш, да го почерпиш, да опъне жена ти, теб да опъне, да му нагласиш и някое рояче плюс един бут за вкъщи да си носи и след това да се оплаче, че му нарушаваш правата. Ти с лопатата? Може ли такова лошо отношение към самозабравили се колеги?
Снощи уважих св. Николай и си викам : изтървах бившия градски. :(Е немало го, но гледам имал заместник.:bigsmile: