Е, аз пиша от скука, но никога не лъжа. Така, че не се съмнявай, а и пиша за почистване. Нямам предвид твоите там коварни болести и дезинфекция.
Преглед за печат
Ейй, то човек да не напише нещо и се ловиш за запетайката. Аз описах това, което съм правил и правя, за да почистя рамките, а не да ги дезинфекцирам. Прекарването през восъкотопилката е достатъчна дезинфекция, поне според мен.
ПП вероятно не си ме разбрал, чак се чудя как така. Имах предвид, че на студено по-трудно (бавно) ще стане почистването, т.е. да се разтвори восъка и прополиса, останал по рамките.
Другата седмица ще я играя тая игра. Обещавам да заснема клипче. Давайте идеи и опит.
Като казах клип и се сетих че може и да има вече такива. Цъкнах туба и естествено руснаците са снимали яко. Почвам да ги гледам и после ще кача някой линк който ми направи впечатление.
Веднага попадение.
https://youtu.be/LUVB_KIlV-M
Супер.
Не мога да разбера какво те притеснява остатаците от восък и прополис, тях пчелите си ги обират замазват рамките наново. Според мен им стига да ги минеш през парна восъкотопилка, поне при мен излизат добре. Ако не забравя утре ще ти снимам наколко рамки как изглеждат.
Цапат при ново обтелване ЯКО. При изпъване на теловете със зегето восък се трупа по зъбните колела и превърта и не се получава и ....... мамата
Иначе пчелите ги изчистват в последствие перфектно.
Имам някаква фобия към тея рамки от топилка и това е. Адски ме дразнят и само едни са по-дразнещи, нападнатите от молец.
Прав си може и без почистване ама....... фобия.