Първоначално публикувано от
m_pchelari
Много благодаря. Много от това което си написал го срещах по различни места в нета и се опитвам да сглобя картината, но ми убягва нещо пък и не ми стигат познания по електроника. Преди малко пробвах да свържа екранировката на usb кабела за тензодатчика а от другия край не се свързва (по съвет от един форум), но това влоши нещата. Паралелното свързване на двата кондензатора го срещнах и другаде, но не разбрах как точно да ги свържа паралено и съм сложил само един електролитен кондензатор 470мФ в точката на захранване на платката и 3 кондензатора по 10нФ - 2 на изходите на тензодатчиците и един на аналогово-цифровия преобразувател на ацпто.
Като последен вариант ще пробвам (както ме посъветваха) да използвам качествен адаптер за лаптоп примерно на 19в с 3 входящи проводника и степ даун дс-дс преобразувател от 19 на 5 волта. Но мисля че този който гледах е цифров.
Може ли да ми дадеш някакъв линк да видя какво представлява аналоговия преобразувател и как точно да свържа електролитния и керамичния кондензатор в паралел.