Първоначално публикувано от
Pero Melifero
На 25.06. ги оставих рендосващи прилетните си дъски. Слънчогледа току беше започнал да разцъфва, но както писах, нямаме наблизо тая година и не го бяха надушили още. Оня ден, на 08.07 следобед отивам и ги заварвам в същото състояние. Тотална апатия, рендосва се всичко и навсякъде и в общи линии се тупка топката. Викам си все е било немане, ама чак толкова не е било. Но с присъщото си умение да гледам нещата от хубавата им страна си казах: още по-добре, таман няма да се занимавам с най-досадното ми нещо от цялото пчеларство. Миналогодишен слънчоглед имам към 50 кг, майски мед си изкарах достатъчно, аз съм си :cool:
На следващия ден сутринта, видях че се разлетяха, та реших да отворя 1-2 кошера да погледна как е хавата и ми стана лошо. Отворих ги всичките. Мед до горе, запечатват крайни рамки в 2ри или 3ти магазин. Успях да скалъпя още два магазина с рамки набързо и ги сложих на най-нуждаещите се. Е, имам едни дето не са усвоили още първия си магазин, зациклиха го завалиите с някаква самосмяна, дето така и не им се получава. Та искам не искам, тоя уикенд ще се върти. Сега обаче почвам да се чудя, дали да не си купя 4-5 тенекии и да не го налея в тях вместо да сипвам по буркани, то буркан с капачка гони левче, 150 лева излишно да набутвам в амбалаж, а и повече място заемат отколкото тенекиите, само дето после от тенекето нема вадене като кристализира тая гад :(