borislav aleksandrov
твърдението ви не е вярно. Има изтрити мои мнения пряко свързани със останалото и цитирано по горе.
г-н Матеев, точка 24 от правилата действаща ли е?
Отноно личната кореспонденция, да смятам ли че нищо не се е променило.
Преглед за печат
Ако се възползваш от точка 24 - Довиждане
Добре, съгласен съм, макар че онзи разговор беше проведен във връзка с цените на меда може би наистина мястото му е при философиите. Всъщност както решите така да бъде. Лека вечер.
Аз лично никога нищо не трия. Въпреки че не сме се договаряли с модераторите, предполагам че и те никога не трият. Има още два начина за модериране:
Меко изтриване - дадения постинг не се трие, а се обявява за скрит. Потребителите на форума повече не го виждат, но модераторите го виждат и винаги могат да го възстановят, ако стане нужда. Този метод се използва основно когато има конфликтни, обидни или нецензурни постинги. За последните няколко месеца само два пъти ми се е налагало да крия такива постинги. Другите модератори също едва ли им се е налагало да го правят това повече от веднъж или два пъти, иначе аз щях да ги видя тези скрити постинги. Спокойно може да се каже, че във форума вече се възцари мир и спокойствие, и чак ми е чудно, че сега се заформя конфликт за някакви дреболии.
Местене в друга тема - това е по-често използвана практика тогава, когато дадени постинги не са по темата. На модераторите това им е работата - да поддържат форума чист и спретнат, и вместо да им благодарите, че го правят това безкористно, търсите под вола теле. Според мене това не е коректно и говори лошо за този, който се опитва да влезе в конфликт с модераторите. Знаете ли, че много пъти те са ми местили и мои мнения. И всеки път, когато го направят, аз вместо да се разсърдя, си казвам "Вината е в мене. Пиша мнения извън тематиката на темата, и така им създавам работа. Трябва за в бъдеще повече да внимавам, защото никой не е длъжен да върви и да чисти след мене." Тоест чувствам се кофти и дори съм готов да им се извиня, че им създавам главоболия.
Към NIC_59:
Ако искаш да напуснеш форума - ами просто го напусни. Няма нужда да го обявяваш това публично. Ако искаш да потърсиш някакви обяснения от някой модератор - ами направи го в лично съобщение. Няма нужда това да става публично, още повече че публичните спорове с модератор или администратор са забранени по всички форуми по света. Според мене злоупотребяваш с добрината на модераторите, като ги принуждаваш да ти дават лични обяснения за действията си. Те не са длъжни да го правят това. Тяхно право е да модерират съобразно личните си представи за честност и почтенност, и не са длъжни на никого да дават обяснения защо са взели едно или друго решение.
Хора, които търсят или създават конфликти, не са добре дошли.
"Тези" за които става въпрос, където и да започнат да се изявяват, резултата е същия - драми и конфликти.
Апропо, "оса", да не сте психолога на форума, тъй като от теб не съм прочел и едно мнение за пчели и пчеларстване, а само коментари за междуличностни отношения.
Наистина това са общовалидни правила и права касаещи модераторите. Последното изречение не е вярно защото потребителите имат и права. Не можах да ги намеря във правилата които касаят форума, може и да съм ги пропуснал.
Правото на мнение е основното, и най важно право и да оставиш едно от няколко написаи мнения по един и същ въпрос си е административен произвол. За да не се допуска това има правила. Когато има дадена тема и има пост непряко свързан със темата но има дискусия, администраторите преместват във нова тема дискусията, като се посочва че мненията са преместени /както е направено вече във форума/. За да няма объркване при писане на мнение във полето на писане има съобщене дали мнението е по темата /качвам снимка/. Така админите имат по малко работа и т/н.
Администраторите нямат право да наказват без аргументи. За тази цел във полето на даденото мнение се посочва нарушението, датата и кой го прави. /симка/ Когато във дадено мнение има груба или неуместна дума се премахва само тя като всичко останало се запазва./ снимка/ Пълното премахване е на груб, вулгарен пост е когато всичко е изтрито но полето където е писал потребителя остава, като пак се посочва какво е нарушено дата и кой е направил това. Пълното премахване на всякакви следи както стана във този форум е недопустимо, и много кадърни професионалисти спряха да пишат по тази причина. Това са примери които ако залегнат като основа за промяна на форума ще доведат само до полжителен ефект...................