Само утре 08.09.2015 бяла кристална захар Sweet Life в Метро на цена 0,99 лв с ДДС.
Прикачен файл 4952
Преглед за печат
Само утре 08.09.2015 бяла кристална захар Sweet Life в Метро на цена 0,99 лв с ДДС.
Прикачен файл 4952
Дали ще става за подхранване и за вино?
Аз две години подхранвам с нея а миналата година е сложих в ракията и нямах проблеми. Е друг е въпроса ако сложиш захира в светло сините пакети на която не пишеше колко калории е, с нея и компотите може да не ти станат ...
Световният дефицит на захар може да се окаже по-голям от очаквания - http://www.farmer.bg/42416-svetovniy...t-ochakvaniya-
Съдейки по цените на горивата, цените у нас изобщо не се влияят от разни международни прогнози, анализи и т.н. В момента на масовото правене на вино цената на едро на кг захар във Видинско удари 1.40 - 1.45, така че Ел Ниньо едва ли би ни навредил повече :bigsmile:
В Била има Сладея на 1.29лв.
В друга тема един наш партньор направи прогноза как цените на храните се сриват и най-вече пчелния мед. Това е новина от агенция Блумбърг за прогнозна цена на захарта. Много ценна информация ни дава статията за причините - сушата в Южна Америка. Вие какво мислите ще има ли добра реколта от пчелен мед в Южна Америка при суша ? http://www.vesti.bg/sviat/zadava-se-...aharta-6044030
Колеги,поразрових се за видовете захар които се предлагат в Метро ( и не само) за да си изясня кои са от цвеклова захар.Резултатите:
"Premier" , хърватска,мощностите им са за цвекло,но имат и за преработка на сурова захар : http://www.secerana.com/en/index.php...d=79&Itemid=50
"Диамант" , гръцка, цвеклова : http://www.sugartia.gr/gr/kategorie/...allike-zachare
"Sweet Life" , сръбска,цвеклова : http://www.secerana-zabalj.co.rs/ В момента е на промоция на 1,34лв.
Мисля си, дали си струва да се купува значително по-скъпата био захар на Аграна, за приготвяне на захарния сироп на пчелите? Колко ли струва тя?
http://www.bienenfutter.eu/bg/Produkte/Bio-Produkte/
Заслужава ли си ако е много скъпа.
Днес-цена на захар Сладея 25 кг-1,36.Сръбска цвеклова 25 кг-1,35
Благодаря!
Био захарта е само цвеклова. Не съм чувал до сега за био захар тръстикова.
Щом не пише каква е значи на 99% е тръстикова, а на тази цена - 100%, че може като екстра и пишастенце да имаш в нея...
Като си пазарувате килограмови разфасовки от Метро, Кауфланд, кварталната бакалия или селският ХоРеМаг - търсете си от тях отговора каква е захарта(цвеклова, тръстикова или незнам си каква, примерно царевична или пък "морска"). Тая която я купуваме от големите вносители или техните дистрибутури на палети е в разфасовки от по 50кг и на чувалчетата си пише, че е цвеклова. Дори гледам, че са започнали толкова на "дребно" да продават, че са паднали на минимално количество от 2 чувала, обява мернах дори и тук във форума...
Какво ви е мнението за сръбска, кафява, цвеклова захар?
Видин,бяла-цвеклова 1,34лв. в 50кг. чували.
Наборе с най голямо удоволствие,но ще имам път към София края на месеца.За всеки случай метни едно телефонче.
В Лидл е 1.29
От утре 07.03.16 цената в Лидл се качва с 0.10лв ще бъде 1.39лв.
Днес си купих 2т.сръбска цвеклова захар на дребно чувал 50кг е 67.70лв за 2т. ми направиха отстъпка и взех чувал 50кг. за 65.50лв.
Здравейте колеги.Някой да знае цената на захарта в Лидл,Билла, или в Кауфланд.
Кауфланд-Захира 1кг.-1.35лв.
Лидл-Захира 1кг.-1.39лв.
Ами, ако светне на пробата? А? Какво ще правиш тогава?:bigsmile:
От днес гледам на Била, "Сладея" на лев и 55ст. Не знам - много ли е, малко ли е.
Задръжте малко да мине кампанията по зимнина , ракия и вина.
Аз съм сигурен, че ще поевтинее през зимата. Да не се заричам, обаче ще си взема количество тогава. Писна ми от тази спекула всяка година!
Ако аз бях СИГУРЕН НА 100% поне веднъж в живота си за бъдещата цена на поне една стока или услуга, сега щях да съм милиардер, и щях да си барам топките, гледайки как пчеларите се мъчат да прогнозират бъдещата цена на меда или захарта.
Ако някой някъде по света можеше да прогнозира бъдещото движение на която и да е било цена, досега щеше да е спечелил всичките пари на земята, и ние щяхме да сме негови роби. След като никой досега не го е направил, това е сигурно доказателство, че ПРОГНОЗИРАНЕТО Е НЕВЪЗМОЖНО.
Може да е така, както казвате. Обаче съм сигурен, че ще се съгласите, че през зимата /или по време с по-слабо търсене/, цената слиза надолу. Може да не е чак толкова драстично, но следва наистина някаква логика на потребителското търсене.
Цената на захарта пада рязко единствено ако има някоя акция и арестуват някой:bigsmile:.
Дори и да приемем, че има някаква логика, защо си мислиш, че точно ти познаваш тази логика? Ако ако е точно обратното? Ами ако през есента и зимата потребителското търсене се повишава? Например прави се ракия и вино, правят се повече сладкиши за празниците, пчеларите започват да правят питки за зимата и т.н.
Цената на захарта (а и на всичко друго) зависи от 1 милион различни фактора, от които ние познаваме (или си мислим, че познаваме) само няколко. Има си хора, които са ЕКСПЕРТИ ПО ПРОГНОЗИРАНЕ НА ЦЕНИТЕ (брокери, трейдери) и 99.99% от тях рано или късно стигат до извода, че всички видове цени СЕ ДВИЖАТ СЛУЧАЙНО. И това го разбират по трудния начин - след като фалират.
Има само 0.0001% хора, които все пак някакси печелят от прогнозиране, но това е защото имат ВЪТРЕШНА или ИЗПРЕВАРВАЩА ИНФОРМАЦИЯ.
Има само 3 начина да се спечели от бъдещото движение на цените:
1. ДА ВИДИШ БЪДЕЩЕТО, което разбира се е невъзможно, въпреки нароилите се напоследък врачки, контактьори и прочие други мошеници.
2. ДА СЪЗДАДЕШ БЪДЕЩЕТО, като манипулираш пазара. Добра идея, но трябва да имаш милиарди, и пак няма гаранция за успех.
3. ДА ПОЛУЧИШ ИНФОРМАЦИЯ ПРЕДИ ОСТАНАЛИТЕ. Точно тука се концентрират повечето спекуланти, и някои от тях наистина успяват. Методите за получаване на изпреварваща информация са трудни, скъпи и понякога не чак толкова почтенни.
Специално в пчеларството понякога може да се получи изпреварваща информация благодарение на контакти с хора, които я имат. Знанието на тази информация помага да се вземат правилни решения, а незнанието води до игра на руска рулетка.
Цената на почти всичко в страната, зависи от монопола....Ама какво разбирам аз.....И ако не е така не си обяснявам как идентични продукти, от различни производители имат еднакви цени! Например захарта Сладеята в Метро 1.50, сръбската 1.48 ? Не че заводите са на различен собственик? И още по чудно ми става като знам че от декар пшеница се вадят около 150 лева, а доходноста от захарно цвекло е поне два пъти повече, че дори и три? Ама какво разбирам аз...
Тази година изтича , но трябва още технологично време за да има промишлени количества .
За каквото и да отговаряше тази г- жа, беше забранявано от ЕС. Сега нищо чудно и на българските граждани, да бъде забранено правото да се образоват и да си останем завинаги най- бедната, най- необразована и най- напускащата държавата си нация.
Не бих споделил твоето мнение приятелю .
Предполагам, че не си съгласен с това, че сме най- необразовани. Имам в предвид днешните поколения след набор 90- та.
Да , така е .
Системата сега ме кара да седна и да пиша наново за всеки ученик критерии и изисквания .
А , аз кога ще предавам уроци и ще ги уча на знания ?
Искат и портфолио - портфейл буквален превод .
Досега вземах чисто --- лв на месец , ама тези ще ме побъркат допълнително .
Предлагам да се върнем от проблемите на българското образование към захарта ...
Sweet Life във Фантастико на 1.49лв. Сладея в Била на 1.55лв.
Световният дефицит на захар може да се окаже по-голям от очаквания - http://sinor.bg/42416-svetovniyat-de...t-ochakvaniya-
Като няма захар ще ядем мед!
Хайде на захарта в Кауфланд-на промоция е 1.39лв. ДИАМАНТ-купих си и предния път когато беше на промо доволен съм
Захира в Лидъл е на промоция. Килограм за 1,39лв.
http://www.fermer.bg/%D0%BF%D1%80%D0...news18648.html
Това какво означава, че ще пада цената или че ще се вдига?
Би трябвало цената да падне.
Когато разбрахме, че тази година ще е тегава, очаквахме ли, цената на едро да падне под 4 лв?
Другия месец идва кораба от Лаос с кафява сладост
Здравейте,тези хангличани спряха да правят компоти ,мармалади и
цената падна на 50 стотинки,сиреч 2 килограма за 1 хляб,
Прикачен файл 7923
Здравейте,преди месец захарта беше 70 стотинки,сега е 50 стотинки.
Яйцата 10 броя от време на време падат от 1.24 стотинки на 87 стотинки.
Това е добра направена сделка приятелю.
Просто имат направен договор за години напред за цена 1 ст. на яйце.
Производителите се лъжат,като казват че са си осигурили работа за години напред.
И един пример: Аз купувам яйцето за 1 ст. а ти за 6 ст.
Аз нямам право да го продавам това яйце под 2 ст.
Ти обаче нямаш право да го продаваш под 12 ст.
Ако направиш 2 акции по 6 ст на яйце и си вън от играта.
Обаче аз ако направя 2 акции по 6 ст.ще съм на 200 % печалба.
Да знаеш,че може и да не съм прав,но аз така виждам нещата.
Някой има ли представа дали е вярно, че захарта отново е тръгнала нагоре?
На световните стокови борси цената е надолу, но цените са в долари. Долара поскъпва спрямо еврото и това държи цената на захарта при нас на високи нива.
Благодаря ви колеги.
Първо - въпросните цени, за които ти товориш са в пенсове, които сами по себе си са "паундови монети/стотинки" ама на забравяй да ги умножиш по 2,3.
Второ съвсем не си ми "приятел" - и, няма как ти си един анонимен акаунт без почти никаво инфо за себе, регистриран преди има-няма месец...
Трето, щом смяташ че си "на далавера" от въпросните прИмоцЙки бъди щастлив(аз даже не се и замислих над тях)...
Ще чакаме да видим какво ще стане.
А бе то реално погледнато , като се загледаме цената на всичко върви нагоре.Само заплатите ни остават същите и опъваме каиша понеже няма какво друго да правиме.
Така е колега.Те управниците ни искат да сме в Европейския съюз , но забравят че освен цените на стоките трябва да ни направят и заплатите европейски.За съжаление сега си имат други проблеми и ще има да си чакаме...............
Колкото и хора да я продават , квота за внос има само Гриша Ганчев ,тъй че няма значение
Здравейте,аз не вярвам много на разните религии по света,но според моя начин на разбиране и според вселенския закон (за който закон само се говори,но никой не го изпълнява) се казва така:„ Когато човек даде,трябва и да получи „ Това не означава мигновено.А колко трябва да получи,зависи само и единствено от него.(естествено за колкото е съгласен)
То и аз искам всяка сутрин,като се събудя да намирам под възглавницата си плик със сто лева,но все още не се получава.
Някой има ли информация каква е цената към днешна дата на захарта с по ниско качество,която предлагат във фирменния магазин на захарни заводи Горна Оряховица?
Цена 6-8.01.2017г. в метро , захар аро -1,44лв.
седмична справка за цените на захар в страната 11-18.01.2017г.
Каде е предлагат тази захар на 1,20 лв на едро в Бургас? Аз по малко от 1,50 не съм намерил.
Източникът за цените на едро Държавна комисия по стоковите борси и тържищата /ДКСБТ/. http://www.dksbt.bg/?a=firstpage
http://www.dksbt.bg/?a=ЦЕНИ и АНАЛИЗИ&p=176
Това е бюлетин със свободен достъп, нямам регистрация все още. Тук линка, не работи, отвори от горе, раздел бюлетини.
Един от дистрибуторите на "Аграна" си е пуснал тема във форума. Обадих му се - 1,55, като изискването е да се купи палет 600 кг. Аз си купих от местните складове захар на чували по 1,50. После видях на "Метро" захар "Захира" на 1,48, пакетирана по 1 кг, на стекове по 10 бр. Тази информация е от последната седмица.
Засега от обиколката вчера в големите вериги Метро и Кауфланд най-евтината е в Метро на 1.48лв.Започва търсенето на захар от всички пчелари във форума и ще помоля да си споделяме инфо за промоции и цените на захарта важното е да си помагаме,днеска ще отида до магазина на Захарни заводи да проверя как е там цената.