Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 25 от 40 ПърваПърва ... 15232425262735 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 241 до 250 от общо 400

Тема: ЗАХАР

Автор
    Регистриран
    15.03.2014
    Аз съм сигурен, че ще поевтинее през зимата. Да не се заричам, обаче ще си взема количество тогава. Писна ми от тази спекула всяка година!

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от panoneca Виж публикацията
    Аз съм сигурен, че ще поевтинее през зимата. Да не се заричам, обаче ще си взема количество тогава. Писна ми от тази спекула всяка година!
    Ако аз бях СИГУРЕН НА 100% поне веднъж в живота си за бъдещата цена на поне една стока или услуга, сега щях да съм милиардер, и щях да си барам топките, гледайки как пчеларите се мъчат да прогнозират бъдещата цена на меда или захарта.

Ако някой някъде по света можеше да прогнозира бъдещото движение на която и да е било цена, досега щеше да е спечелил всичките пари на земята, и ние щяхме да сме негови роби. След като никой досега не го е направил, това е сигурно доказателство, че ПРОГНОЗИРАНЕТО Е НЕВЪЗМОЖНО.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Ако аз бях СИГУРЕН НА 100% поне веднъж в живота си за бъдещата цена на поне една стока или услуга, сега щях да съм милиардер, и щях да си барам топките, гледайки как пчеларите се мъчат да прогнозират бъдещата цена на меда или захарта.

Ако някой някъде по света можеше да прогнозира бъдещото движение на която и да е било цена, досега щеше да е спечелил всичките пари на земята, и ние щяхме да сме негови роби. След като никой досега не го е направил, това е сигурно доказателство, че ПРОГНОЗИРАНЕТО Е НЕВЪЗМОЖНО.
    Прогнозирането си е цяла наука и никой не е казал че трябва да е на 100 % стига да познаваш материята
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

Автор
    Регистриран
    15.03.2014
    Може да е така, както казвате. Обаче съм сигурен, че ще се съгласите, че през зимата /или по време с по-слабо търсене/, цената слиза надолу. Може да не е чак толкова драстично, но следва наистина някаква логика на потребителското търсене.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цената на захарта пада рязко единствено ако има някоя акция и арестуват някой.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от panoneca Виж публикацията
    Може да е така, както казвате. Обаче съм сигурен, че ще се съгласите, че през зимата /или по време с по-слабо търсене/, цената слиза надолу. Може да не е чак толкова драстично, но следва наистина някаква логика на потребителското търсене.
    Дори и да приемем, че има някаква логика, защо си мислиш, че точно ти познаваш тази логика? Ако ако е точно обратното? Ами ако през есента и зимата потребителското търсене се повишава? Например прави се ракия и вино, правят се повече сладкиши за празниците, пчеларите започват да правят питки за зимата и т.н.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Цената на захарта пада рязко единствено ако има някоя акция и арестуват някой.
    Цената на захарта (а и на всичко друго) зависи от 1 милион различни фактора, от които ние познаваме (или си мислим, че познаваме) само няколко. Има си хора, които са ЕКСПЕРТИ ПО ПРОГНОЗИРАНЕ НА ЦЕНИТЕ (брокери, трейдери) и 99.99% от тях рано или късно стигат до извода, че всички видове цени СЕ ДВИЖАТ СЛУЧАЙНО. И това го разбират по трудния начин - след като фалират.

Има само 0.0001% хора, които все пак някакси печелят от прогнозиране, но това е защото имат ВЪТРЕШНА или ИЗПРЕВАРВАЩА ИНФОРМАЦИЯ.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Има само 3 начина да се спечели от бъдещото движение на цените:

1. ДА ВИДИШ БЪДЕЩЕТО, което разбира се е невъзможно, въпреки нароилите се напоследък врачки, контактьори и прочие други мошеници.

2. ДА СЪЗДАДЕШ БЪДЕЩЕТО, като манипулираш пазара. Добра идея, но трябва да имаш милиарди, и пак няма гаранция за успех.

3. ДА ПОЛУЧИШ ИНФОРМАЦИЯ ПРЕДИ ОСТАНАЛИТЕ. Точно тука се концентрират повечето спекуланти, и някои от тях наистина успяват. Методите за получаване на изпреварваща информация са трудни, скъпи и понякога не чак толкова почтенни.

Специално в пчеларството понякога може да се получи изпреварваща информация благодарение на контакти с хора, които я имат. Знанието на тази информация помага да се вземат правилни решения, а незнанието води до игра на руска рулетка.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Цената на почти всичко в страната, зависи от монопола....Ама какво разбирам аз.....И ако не е така не си обяснявам как идентични продукти, от различни производители имат еднакви цени! Например захарта Сладеята в Метро 1.50, сръбската 1.48 ? Не че заводите са на различен собственик? И още по чудно ми става като знам че от декар пшеница се вадят около 150 лева, а доходноста от захарно цвекло е поне два пъти повече, че дори и три? Ама какво разбирам аз...
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Цената на почти всичко в страната, зависи от монопола....Ама какво разбирам аз.....И ако не е така не си обяснявам как идентични продукти, от различни производители имат еднакви цени! Например захарта Сладеята в Метро 1.50, сръбската 1.48 ? Не че заводите са на различен собственик? И още по чудно ми става като знам че от декар пшеница се вадят около 150 лева, а доходноста от захарно цвекло е поне два пъти повече, че дори и три? Ама какво разбирам аз...

захарното цвекло не ни ли беше забранено от еуропейски8я съюз от 2006г?

Страница 25 от 40 ПърваПърва ... 15232425262735 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •