В всяко населено място си има по един човек с прякор змияра.Намери го и ще ти премести смока
Преглед за печат
В всяко населено място си има по един човек с прякор змияра.Намери го и ще ти премести смока
Хей Remi, ако не ти се навие никой да ти хване змея се обади. Не съм змияр, но хич не ме е страх от такива животинки. Малко си ми далеч, но като се налага ще помагаме.
Интересно до къде можем да стигнем, ако внушаваме на децата си, че всичко, което ги плаши трябва да бъде ликвидирано? Не е ли по-доброто решение да направим възможното да преодолеят страха си? Разбира се, ако "нещото" наистина не застрашава здравето или живота им.
Не съм чувал, някой да е пострадал от смок. Никога до сега не съм убивал змия и бих го направил. Чувал съм, че където има пчели, има и змии. Не знам, дали е вярно. При мен не съм виждал смок, за сега.
Смока е безобидно животно и не може по никакъв, ама по никакъв начин да навреди на човек. Време е да опровергаем легендите на нашите баби и да обясним на децата си че смока се храни с дребни животинки и най-вече с гризачи. Колега говори с помощниците, обяснявай и с времето мисля че ще свикнат. Остави животното, ами ако утре дойде друг смок.
Вземи си таралеж!:bigsmile:
Доню Донев-"Умното село"