Друмев , аз повече няма да пиша в тази тема.
Аз , не съм програмист !!!
Преглед за печат
Друмев , аз повече няма да пиша в тази тема.
Аз , не съм програмист !!!
[QUOTE=jdrumev;105185]Като чета темата бай Кольо маточината е бил прав като ми викаше,,Даче,докато има тарикати и ще има бълъци,,.Сега ще взема 7-8 лв и ще трябва цяла година да ги гледам/отглеждам/.Ако ме и накарат да сключа и договорче с някой да ми изкупи меда направо трябва да работя 18/24, че и да остане нещо за мен.[/QUOTE
Ти , от кои си ?
Чувствам нещо .
Струва ли си труда и главоболията за 7-8 лева един буркан мед,но българина защо да ги изтърве .Предпочитам да бачкам на пчелина околкото да вися по опашки за жълти стотинки.
[QUOTE=delta.e;105189]
Бълък-програмист,но има още един месец и аз нямам кошери:bigsmile:.За 100 кошера ще взема 700-800 лв,а осигуровките са толкова само.
Разбирам ги колегите дето не са плащали 12 месеца.Немотията е навсякъде,но как ще вземем по равно като аз съм дал 700-800 лв той 350-400лв и ще вземем едни и същи пари.
Като иска да помага държавата с тия пари да направи един отдел които да следят за не регламентираните пръскания.
Като се замисля сега колко арендатори могат да изгорят,за другата година бюджета може да е двоен.Ама как викаше бай Иван липата ,,Гарван гарваново око не вади,,
[QUOTE=jdrumev;105196]
Като се замисля сега колко арендатори могат да изгорят,за другата година бюджета може да е двоен.
Ще изгорят ама някой друг път,то там какви пари се раздават.
С лозунгите "на всички.........", "по равно........", ме връщате в едни други времена. Имаше много повече ред и дисциплина но така и не се случи равенството и имането от всички. Тези понятия отнесени към обществото са УТОПИЯ. И так след като пчеларите са част от обществото те са не приложими и за нас.
Абсолютно не разбирам ако отпадне изискването за доказване на кач. продукция и платени осигуровки какво спира колегите да участват. А тези които няма да имат право да участват (не са ЗС) са още по напред защото са спестили от осигуровки. Все по често като стане дума за пари (във форума все по често се случва) и не мога да разбера голяма част от колегите. В случая атава дума за едни миризливи 7-10 лева. ами то ако ни дават някакви 30-40 както имаше искания преди време ние ще се избием.
Как по дяволите искате от помощта да се възползват хора с нерегистрирани семейства и пчелини, те са част от всички?
Защо да не се върнат под формата на помощ в труден момент част от парите на хората плащали си осигуровките (ЗС стопаните)? Тези които не са ЗС сами са си решили че не искат да дават и съответно няма да искат нищо от държавата в тази си дейност. Това не е ли честно? В шибаната ни държава всичко е с краката на горе, кражбите са от най-миризливото циганче до най-висше стоящите управници. Интелектуалното ниво на останалите тук е все по ниско. В пълна безпътица сме, но все някак трябва да продължим да живеем като общество, като колеги!
Е, не е така! Тия които са скатали по около 1000лв(та било то, дори и половината от тях) от неплащане на осигуровки, то по подразбиране вече са се подпомагнали с тия пари и са си купили захар за пчелите(вероятно).Цитат:
Защо за всички ли? Защото всички са под един знаменател - условията.
Но, както и да е не на важното са осигуровките, много, много по-големият проблем са изискванията които са натрапени от преработвателите, и май за сега само по тоя въпрос няма мърдане и стъпка назад от страна на МЗХ, все пак да не забравяме, че изискването за осигуровките отпадна...