Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 28 от 50 ПърваПърва ... 18262728293038 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 271 до 280 от общо 491
    VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Аз предлагам тези пари да се спрат да се раздават. За хиляден път казвам, че не може едни да получават, а други не. Ако ще се подпомагат, ще се подпомагат всички. За всички са лоши условията. Всички изпитват нужда. Защо на едни ще дадат, а другите ги пращат да се надбягват с маймунките? Моето искане е да се СПРАТ.
    Аз съм против да има уравниловка. Защо за всички? Помисли кога имаше уравниловки и дали тогава беше честно? Сега като няма значение дали си плащала осигуровки или не има уравниловка, е тези които са плащали дали са доволни? Уравниловките не са добри според мен. Трябва да има правила (не спускани в последния момент) и да се спазват и след това тези които не ги спазват не получават.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Sakar Виж публикацията
    Обсъждането на осигуровките в тази тема е във връзка с ролята, която могат да играят като критерий за допустимост на кандидатите за помощта.
    Когато плащате осигуровки като ЗП с регистрирани пчелни семейства, това може да служи като доказателство за извършването на активна професионална дейност (като предприятие в най-общ смисъл - субект, упражняващ стопанска дейност). Идеята на държавната помощ де минимис е да се подкрепят именно предприятията, а не извършващите съответната дейност като хоби - справка регламентите на ЕС, които уреждат де минимис.
    Така че, от тази гледна точка де минимис няма нищо общо с помощи при бедствия.
    Това е точно така. Вчера се запознавах с регламентите преди да започна да давам предложения.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Аз предлагам тези пари да се спрат да се раздават. За хиляден път казвам, че не може едни да получават, а други не. Ако ще се подпомагат, ще се подпомагат всички. За всички са лоши условията. Всички изпитват нужда. Защо на едни ще дадат, а другите ги пращат да се надбягват с маймунките? Моето искане е да се СПРАТ.
    Хайде сега, да си размърдаме мозъците и си изясним, какъв е смисъла на всичките тия безвъзмездни европейски средства, та от там да почнем да редим пъзела.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Това днес попитах, но изглежда никой няма отговор.
    Имам един въпроса?Миналата година ако си взел за 150 кошера пари и тая си кандидатствал по 6,3 с 105 кошера имаш ли право да кандидатстваш пак и ако си нарушил договара има ли санкции и какви са те?Или никой не го взема под внимание това?

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Аз съм против да има уравниловка. Защо за всички? Помисли кога имаше уравниловки и дали тогава беше честно? Сега като няма значение дали си плащала осигуровки или не има уравниловка, е тези които са плащали дали са доволни? Уравниловките не са добри според мен. Трябва да има правила (не спускани в последния момент) и да се спазват и след това тези които не ги спазват не получават.
    Защо за всички ли? Защото всички са под един знаменател - условията. Дори при някой преваля дъжд и ще дръпнат малко семействата, а при други още не е капнало капка и е пустиня. И още нещо. Едни тарикати добре боравещи с бумагите макар и не засегнати, може да се облагодетелстват, а други нямащи такива възможности, но имащи голяма нужда от помощ ще лапат мухи. Сега ще ме апострофирате: Ами да се е научил. Не, не е така. Има много фактори които пречат на много хора да се наредят за "помощи". И няма и да го направят, а ламите отдавна са подготвили документите и чакат само да ги пуснат, а дори може и да са вече там някъде и да са парафирани вече. Както и да е. За тези които са плащали осигуровки и за тези които не. За това си е виновна държавата и само държавата. Или ще има закони, а то има, но не се изпълняват както трябва. Защо се допуска някои тарикати да минават метър? Не само тук. То е навсякъде. Сам казваш, че има някакви правила които се спускат в последния момент. Това не ти ли говори за една безконтролност, безхаберие, безотговорност, за една слабост в управлението, за какво ли не щеш, но да не ги изброявам недъзите. А след като ги пуснат започват да ги премахват, преправят и ред други неща. Незапознатост с материала, некомпетентност и, и. и........нека всички да са на една стартова линия и всички да работят. Който е кадърен напредва, а който не е, навън от състезателната пътека. Какви са тия допинги и финансови инжекции? Какво е това разхвърляне на пари? Казах го и преди, казвам го и сега: - не са си намерили майстора.

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.08.2014
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Хайде сега, да си размърдаме мозъците и си изясним, какъв е смисъла на всичките тия безвъзмездни европейски средства, та от там да почнем да редим пъзела.
    Аз моето мнение съм го изказал в по ранен постинг ,някой казват,че де минимис не било за бедствия,ами тровенето на пчелите при пръскане е по лошо и от бедствие за тях!Когато пръскаха за дерматита от една страна,трябваше от другата страна да помагат на пчеларите да си възстановят загубите!
    Иначе сега като си размърдам мозъка:Ами още не са утвърдени правилата и ако раздаването стане края на септември и октомври,то преспокойно който ги получи може декември да отиде на ски/ако има сняг/!

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Не само де минимис, въобще за какво са безвъздмезните европийски средства, А? Не са за почивки, почивките са за тогава, когато съумееш да си надвиеш масрафа. Парите са, за да можеш да надскочиш масрафа, ама не всички го разбират така. Повечето си мисят, че това е манна небесна и дай сега да искаме и харчим на воля, а утре като няма такова финансиране, то от нещо друго ще има далавера.

ето какво е масраф https://bg.wiktionary.org/wiki/%D0%B...80%D0%B0%D1%84
    Колкото и идеалистично да звучи, това е самата истина КОЛЕГИ.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Не само де минимис, въобще за какво са безвъздмезните европийски средства, А? Не са за почивки, почивките са за тогава, когато съумееш да си надвиеш масрафа. Парите са, за да можеш да надскочиш масрафа, ама не всички го разбират така. Повечето си мисят, че това е манна небесна и дай сега да искаме и харчим на воля, а утре като няма такова финансиране, то от нещо друго ще има далавера.

ето какво е масраф https://bg.wiktionary.org/wiki/%D0%B...80%D0%B0%D1%84
    Европейските пари се дават за съвсем друго, но ние си го правим както на нас ни е удобно. А след това вием, че другите страни се развивали, а ние не. Ами хората си ползват парите по предназначение, а нашите крадат ли крадат. Виждам как хората използват тия пари, а виждам и какво е у нас. За пореден път казвам, че ме е срам, че съм българин.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Извинете, имам въпрос. Тука "пчелари" ли сме или "данъкоплатци"?

Ако е второто, да ни класират по платени данъци...
    Ако е първото, да ни съдят според отговорността към пчелите. Демек ако имаш пчели, гледай ги отговорно - според мен това значи да ги регистрираш и да ги гледаш под санитарен контрол. Ако някой ми каже, че е регистриран като ЗП или ЗС (земеделски стопанин, както е модерно), за да си плаща данъците, а не за да бере плодовете на субсидиите, за мен е лицемер. А тези които са плащали са го правили за собствено благо - услугите на "държавата" - пенсия, "безплатно" здравеопазване и "стокхолмски синдром". Така че няма какво да се бият в гърдите. Още повече, че тия които опитват да "скатават" осигуровки като ЗС, си ги плащат като "роби" по трудови договори...
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Като чета темата бай Кольо маточината е бил прав като ми викаше,,Даче,докато има тарикати и ще има бълъци,,.Сега ще взема 7-8 лв и ще трябва цяла година да ги гледам/отглеждам/.Ако ме и накарат да сключа и договорче с някой да ми изкупи меда направо трябва да работя 18/24, че и да остане нещо за мен.

Страница 28 от 50 ПърваПърва ... 18262728293038 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •