https://www.fermer.bg/биологичният-м...на-news21332.
Преглед за печат
Еееей, Друмев. От 136 кошера ти измряха 100. От останалите 1/3 са били мърши. Кога успя да направиш пак 135-6 кошера, кога им наслага двойни магазини тип плодник, кога започна да правиш 12 рамкови отводки с излизащо пило? Откъде го вземаш толкова? Рояци час по час. И накрая меда тече през процепите на кошерите като река. Следя ти постовете и се пуля кат тази :crazy: и си бия главата кат :tres: като по цял ден и нощ си във форума. Ти си бог бе човек. Не ти ли е казал баща ти?:bigsmile:
Мойте селянки па ме изненадаха... У най-голямата жега бачкат на акорд, двата магазина ачик-ачик пълни и аз нали съм добричък им сложих трети, че и четвърти... Ама голем пек беше вчера, изгорях на потник, хахааа. Снощи валя и дай Боже още дъжд, че пак слънчака ше спасява сезона.
П.п. Абе префърлих няколко страници назад по диагонал, тва нали е темата за Северен централен!? Нещо на битак сте го обърнали, я си сторете една тема за празни приказки и там дигайте пушалка колко си искате, опсс, пушилка имам на в пред вид. Па най-добре си погледнете пчелите...
И тема за празни приказки има, но ред в главите ни няма. Всеки си влиза, пляска си поста където си иска, изказва мисли които и сам той не си ги разбира, граматика на ниво 0 ................и всеки си мисли, че някой трябва да търчи след него и да вкарва ред. Е, няма такъв филм.
Не съм се уплашил,ами няма после да ви познавам.:bigsmile:
Ако не бяхте Българи друго мислене щяхте да имате.Вместо цървул можеше да казвате,тоя чичко колко идеи сме му дали,доразвиги и гледай до къде стигна от 6 кошера.:bigsmile:
С химията съм скаран,но щом казваш може и да стане.:bigsmile:
Според мен БИО пчеларите имат най малка смъртност тая година,но няма го вече г-н Матеев да каже за някакви данни.
Изгоних ме го и него с голям зор от тоя форум.:bigsmile:
Калински ти като по опитен и знаеш пчелар от мен да те питам нещо?Защо изкупуват БИО меда на тенекии,а не на пласмасови баки?
Тая тенекия бая БИО ще е.:bigsmile:
Метални или пластмасови - все тая. Господина Апитрейд си призна публично: Цената е за "хартийката" - сертификата. А на скръндзите като нас, които нямат сертификат им купуват меда за конвенционален, ако влиза в нормите за био, то в казана с био, ако не - вафли. ;)
Апропо Матеев няма как да го изгоним, той е собственик и може да прави каквото си иска ;)
щом е близко боба варди кога ще мине комбайна да жъне и тичай при него с буркан мед да видиш как ще те ощастливи комбайнера :laughing:
Гледай как ме бъзикате :). Аз попитах сериозно, знам че някой бобови разстения отделят нектар, миналата година от глушина хванах по 10 - 20кг. мед от кошер за това се чудех дали няма да има нектар от него.
Постовете на Юлиян и Ивайло са характерни за БГ. форуми ,задаваш въпрос и разни калмуци почват да се шегувкат ей така щото са ммммного печени професионалисти и такива въпросчета направо ги обиждат смъртоносно!От тия отговор не чакай.
не те бъзикам бе човек, от боба може и да не извадиш мед но ако занесеш на комбайнера буркан с мед ще ядеш боб ;) ма си носи и чувалче :bigsmile:
medved68 айде след като ние сме "КАЛМУЦИТЕ" пък ти си тежкият професионалист отговори на човека дали да чака мед от боба.
тарикат.... продължението си го знаеш.
"Фасулът е самоопрашващо се растение и не се посещава от пчелите." Откъс от книгата "Медоносни растения и пчелната паша в България", автор - В. Петков.
Ник, не съм искал да те "бъзикам"!blush; Видях "ръчичката" ти на моя пост и разбрах, че си схванал шегата. ;) Пуснах в търсачката "фасул" и "нектар", но нищо не се получи. Не срещам и мед с етикет - "от боб". Прочетох, че фасула се самоопрашва, което може би не бърка пчелите да го посещават, но определено не е медонос! Ако "хванеш" медец от него - сподели, че да знам и азkiss;
Е, не си прав! Просто понякога отговарям първосигнално:P
1.калмук- Жител на Калмикия, република в състава на Руската Федерация
2. калмук- тъпак, загубеняк, глупав човек
3.калмук-мърляв и нечистоплътен човек
Съдейки от никнейма ти, предполагам си вложил смисъла от т.1? hi;
Чичко Гугъл,както винаги не е бил изчерпателен при твоето питане към него.Има и четвърто –порода гълъби.Тъмно кафяви,с голяма качулка.Много красиви и винаги привличащи.Може би,това да е имал в предвид.Красота и доходонодност. Лошо ли е като сравнение? Трябва да му благодарите. Не влагайте зла умисъл във текста,гледайте философски на всичко.Човешкият живот е прекалено кратък,затова РАДВАЙТЕ му се докато имате тази възможност.Всичко е преходно.ИМА ГО,НЯМА ГО!
Гогол, дай някоя снимка на тези гълъби, че ми стана много интересно.
Въъ, то голямо препускане по темата, клепач ли било, око ли било, дупе ли било. :)
УВАЖАЕМИ НАЧИНАЕЩИ, не е логично, да кажеш ХОП, преди да си скочил, или иначе казано: "Едно е да искаш, друго е да можеш и так дальше. ;)
Понякога да се чудиш - да се смееш ли, да плачеш ли?
Защо?!
Собствения опит е най-правдоподобен.
Когато човек се опари, тогава започва да обръща внимание на проблема!
Има и още ред мисли в тази връзка!
ПРИМЕР!!!
Моя тъст е дърводелец, постоянно ме е съветвал, инструктирал, натяквал и т.н. Добре, ама пусто му и време, все не достига, докато палеца ми на дясната ръка не бе скъсен с два санта!
Та за това цитирах в по-преден пост мисли, породени от опит!
Вече внимавам, ама онзи ден синковеца пострада!
Вече и той ще знае!
В крайна сметка, докато човек не се опари, дурма му обяснявай!
Зависи от човека да ли ще се поучи.Аз с алергия от клей,но върви ме откажи да не ручкам кошера.:bigsmile:
Нали за това пишем тук. Да не се пари незнаещия.Ако някой е предупреден и се прави на недосегаем ,това си е негов проблем.Но ако човек не знае и не дай Боже загуби зрение е малко подличко да не си го предупредил."Прикритото мляко котка , го не лочи!"По-добре булото да досажда отколкото да страда човек от незнание.
Това което аз знам е , че при ужилване в окото се повишава вътреочното налягане и се уврежда необратимо очния нерв.За повече по въпроса потърсете мнение на офталмолог. Не проверявайте на собствено око истинноста на написаното.Моля!
Според мен човек ако не мига няма как да го ужили пчела в окото.:bigsmile:Сега ми дойде идея за контактни лещи но да помисля още/шегувам се/
Най-умните хора се учат от грешките на другите.
Ето нещо интригуващо !!
http://grigorsimov.blog.bg/politika/...types=og.likes
Пак се стига до рептили и т. н.
И си спомнете думите на кървавия пълномощен диктатор на Украйна - румънския (а всъщност - български) евреин Раковски - Рейковер redsymphony.htm за това, че "...властта над този свят е в такива същества, които могат да накарат половината свят да произвежда говна, а другата половина да ги яде"!
То от два три дена се шуми за тая плацента.Гласят някого или нещо но ще видим.
Е то още една статия.
https://www.novini.bg/news/194979-%D...%82%D0%B0.html
А аз съм само един най-обикновен.......................гени .
Прикачен файл 8749
Наздраве момчета. Да сте живи и здрави. drinks; Тези бири са за вас.
А каката за кого е,аз предпочитам нея.Ох на дядаа.
Еххх, то едни каки, май наистна са само за .... По-добре бирата. Каки под път и над път, все още се котираме.:)
Гледам тук бая бира се раздава и то като гледам на момата суратя с промоция.:bigsmile:Така е в живота ,докато едни се гърбят други си правят кефа.
Купих си едно було за 5лв от моята немотия.Какво да ви кажа колеги.Лошо е да си плешив пчелар,а може и жената да изневерява ,ама пак толкова не вярвам.:bigsmile:
Абе бирата си е бира ...
Ох забравих да спомена ,че един кошер паднал от коловете.:bigsmile:Натоварил са завалита ячката.Два пъти ма гониха докато не запалих една тенджера пушалка.Ама може и жената да кръшка бая роги имам по главата.
Смейте са вие ама коловете ще ги забраня в пчелина с устав.Ще са разрешени само бетонни и то в хоризонтално положение.:bigsmile:А как жилят тия падналите мали до 100 метра те гони рояка добре,че е реката близо.
Тоя дето е от пожарната е ходил да си мие крачката в 2 00 часа:bigsmile:Твоето е нищо с това неговото.
Утре пак съм в джаза.То това не е истина 33 градуса и не ми се пие
Ама кой пие да е 33 гаруса?:bigsmile:
Умряла работа са тия събори! Или ще е слабо посетено като на Етъра в последните години или ще е битак като на Беклемето.
Че то на Етъра си искат 10 кинта за вход ...
Това е от твоята гледна точка, но погледнато от друга страна не е съвсем тъй. Има хора които са на високо ниво, но понякога слизат на по -ниско за да изпитат и там някои неща. Хората които са на ниво битак не значи, че харесват само това ниво, но те нямат възможността да се докоснат до други нива, макар че им харесват. И те са хора, и те разбират от хубаво. Продължавам обаче да се чудя на човек, който се мисли за нещо голямо, като теб, как може да сътворява такива тъпотии от ниво 0?
Да се върна на по - предния ти пост. Матеев в 6 поста се опита да покаже, че си заслужава да се иде. Показа пътя за да е по - лесно, подкани хората толкова пъти във всеки пост. Написа програмата, даде координати и т.н. и т. н., а ти просто му уби всички мечти, да не казвам какво мисля/изсра му се на главата с поста си/. Като си се изучил толкова много, не си ли учил, че трябва и нещо друго в този живот - нещо като уважение, такт...................явно не.
Да, това са моите наблюдения от участието ни на двете места по два пъти. Заигравките ти с Матеев са ясни - кучето не лае стопанина си, защото очаква от него кокал. Факта, че се променя мястото на провеждането и формата на събора означава, че и други са осъзнали моите констатации. Толкова по въпроса!
//добавено
Апропо, да си прочел някакви коментари по повод новото място на провеждане? Каква е ролята на Матеев в организацията на събора в Етъра, че това да го засяга по някакъв начин? Опитите ти за създаване на конфликт между мен и Матеев са плоски като дъска за гладене!
Констатациите ти отново се базират на фантазиите които ти вилнеят в главата. Що се отнася до заигравките ще ти кажа, че не очаквам от Матеев нищо, ама знаеш ли какво значи нищо? Абсолютно нищо. Дори не ми е минавало през главата да се възползвам. Слабо ме познаваш. Много хора тук са правили грешни констатации спрямо мен и ти си един от тях с поредната такава. Казах ти. Много семе има в тиквата ти, но зелено, въпреки напредналия стадий на развитие.
Аз не говоря от името на други, а на база собствените ми наблюдения. Не твърдя, че всички мислят така. Както казах - въпрос на вкус. Да, има семена които непрекъснато зреят и други, които бързо презряват и после им остава само гниенето!
Това, че много хора тук са правили грешни (според теб) констатации спрямо теб не те ли навежда на мисълта, че може и констатациите им да не са грешни?
След като са на собствените ти наблюдения, то значи си сляп или си измисляш, защото няма такива, които да ти дават база за заключение. А за процеса на зреене, презряване и гниене? Да. Вече си ги минал всичките, но от процеса на гниене не ти се получава добър тор за мислите които изказваш. Също са толкова кухи, колкото и мястото от което се пораждат.
Почесахме си езиците, стига за тази вечер! Че за мен и утре си е работен ден. Излиза от производство първата редовна партида флакони с диетил етер и искам да я проверя лично.
Лека вечер!