И аз така съм решил, само чакам след седмица да врътна последния мед да кача пилото в 2рия корпус и тогава ще сложа лентите.
Преглед за печат
И аз така съм решил, само чакам след седмица да врътна последния мед да кача пилото в 2рия корпус и тогава ще сложа лентите.
Тази година ми се струва че акара е доста по малко от предни години но това ще стане ясно след като сложа контролните листи когато ги пръскам. И сега съм сложил на 10-тина да видим какво ще излезе. Единствения ми проблем беше че 6-7 бяха останали без майки, една част обединих с отводки а на други бутнах майки. Днеска нахраних пчелина за втори път и видях че всичко се е обединило или приело. От тук нататък само мастика да има ;)
Аз лично съм много доволен от първата ми година пчелар! Започнах да подхранвана март за около месец, след това по 1-2 хранилки през акацията която при мен я нямаше заради лошото време . И накрая резултата е 240 кг. От 5 кошера . Много колеги подхранваха само април-май по 1-2кг. сироп ,а други и толкова не даваха и много се оплакват добив 15-25кг на кошер.
Сега ако кажеш ,че не са и ти се роили.Направо си ударил 6+1 тази година
Преваля през нощта, дано съживи малко ливадата.
Само един кошер го хванах в крачка и си смених 4 майки със маточниците. Разцепих го на 2 и направих отводка на 6 рамки с 4 междурамия пчели.
Вчера обединх един кошер останал без майка с едно помощно семейство, но не се съобразих че момента не е много подходящ и не затворих майката в клетка. Може да я убият а съм останал само с 3 млади оплодени майки.
И защо да не е подходящ момента?