Такова пръскане наистина е възможно да се направи но не съм чувал да използват хербицид/раундъп/ Ако царевицата на снимката бе напръскана с раундъп дали щеше да изглежда в този вид.
Преглед за печат
Колеги при Вас пчелите гонят ли вече търтейте? При съботния преглед го забелязах.
Таз година търтеите са в изобилие.Да гонят ги,но и продължават да отглеждат..
При мен Плевенско слънчогледа е цъфнал от 4-5 дни има много блокове който са на етапи 3 големи блока са на различни етапи ще се застъпват, но при прегледа преди 1 седмица в кошерите нямаше къде да хвърлих игла сега от 12р дб покриват едва 9 с пчели, а в магазина няма никой явно е имало брутално ръсене защото семействата ми не са се ройли. При прегледа също и аз видях как 3 работнички влачат търтей, а пред кошерите в тревата имаше 2-3 пълзящи търтей. Слънчоглед много, но пчелите ми ги няма 30%-40 просто ги няма незнам какво е станало.
Да слънчогледа цъфна но няма кой да го опрашва и да събира нектар
И при мен е така,Ново село-Русенско.Преди седмица и нещо вреше от пчела в магазините,а преди 2 дни едва се забелязваха пчели в магазините,летежа умряла работа.
Липата преминава и вчера за първи път видях пчели по детелината, явно до момента не и обръщаха внимание заради липата и глушината.