Кратко ясно и точно ви разбрах.
Преглед за печат
Май ще е по лесно по друг начин. Моля ви колеги ( хах станахте ми колеги, имам си нов кошер но не и пчели. Но съм ентусиаст) Дайте ми марка, за боя на водна основа ако има линк към електронен магазин още по добре.... не ме вълнува цена а да е нещо добро..... И пак благодаря ако някой помогне.
Напукването на боята, според мен е от голяма степен наслояването на дебел слой боя (за автоемайл лак говоря). За това по-добър вариант е да се боядисва на пистолет с по редка боя.
Здравейте! Следя темата внимателно,тъй като сега изработвам няколко 10 рамкови ДБ кошера. Колкото и да е добър материала все се налага някъде да се китоса. Та търся съвет какъв кит да използвам,а и кога. Имам предвид преди грунда или след това. Идеята ми е кошерите да са само от магазини с цел да не лепя цял плодник. Мрежесто дъно , два магазина за плодник ,магазин и т.н. Удачно ли е, или да правя цял плодник. Поздрави!!! Виктор.
Купуваш безцветен водоразтворим лак на "Аквис" - 14 лв. за 750 мл.. Намираш си прах от дърводелец, който работи с шлайф за дърво. Бъркаш и получаваш много добър кит, който се поддава на шлайфане и има много добра адхезия с дървото.
Както и да китосаш все е грешно :)
Ако китосаш под грунда ще падне с грунда, а ако го китосаш над него ще падне само кита и боята.
Няма правилен отговор, но по принцип се "грундира" под и над кита.
Контактен грунд - не ми се вярва да си успял да го намериш, много е труден и все в големи разфасовки.
Слага се под кита за по-добра връзка.
Проблема с кита е че се пука и отлепя, защото е твърд, а дървото се движи(разширява и свива).
Имаш избор твърд кит ставащ за шкурене или мек и труден за шкурене.
Здравеи колега!Кит за дърво става и с лепилото дето лепиш дъските и прахоляк от шлаиф!Гаранция че няма падане и шлаифане!!!