Първоначално публикувано от
borislav aleksandrov
Мисля че съм го писал 1-2 пъти преди доста години - навремето баща ми се оплакал тогава на другаря началник че държавния пчелин които стопанисва е много далече от Добрич не може ли да се направи нещо по въпроса. Началника му отвърнал Може, разбира се, ако кажеш на средата на жълтите плочи (центъра) на Толбухин (Добрич) ще ги сложим за да ти е близко и лесно, ама мед искам....
Както и 2-3 пъти също съм споменавал - 3 години сме обикаляли цяла Добруджа докато намерим район които да осигурява необходимите условия на пчелите и едва тогава се установихме на стационар... а можехме да се забием или в първото село до Добрич (да си купим къща) щото ще ни е близко и удобно, или в едно от трите села на баби и дядовци, чичовци както обикновено се прави масово....
Като искаш да се изхранваш и да развиваш някакъв бизнес с пчеларството не се забиваш в първото село където на теб ти е удобно, а търсиш, проучваш и се установяваш там където на пчелите ще им е добре...
Няма проблем от този момент започвам да плюя по всеки които каже че има среден добив повече от 5 кг мед на семейство....