Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 229 от 496 ПърваПърва ... 129179219227228229230231239279329 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,281 до 2,290 от общо 4956
    VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Колко пъти ? Само 2 пъти от Кумова срама и след това ти стават кумири и идоли за подражание .Защото те са бъдещето на нашата кретаща икономика .Следваме пътя на хората на които искаме да приличаме.''............................. и други вземат ."'–че сложи им вето,щом си в такава държавна служба.Нали за това си там и получаваш заплата от нас ,данъкоплатците .Ами стегни се малко ,удари с юмрук по това златно ,доходоносно бюро и кажи НЕ .Или ако го направиш ще изхвърчиш на плочките ,и тогава глад,глад,ама много глад ?
    Аз написах работих от 1995 до 2014г в ОДБХ (бях съкратен защото съм ветеринарен техник не съм доктор) , сега от две години не съм на държавно бюро ти казваш че бе златно заплатата ми бе чисто бе 412лв. ако за теб това е злато здраве му кажи. Поста който заемах помощник на официален вет. лекар никога не е имал впрочем както и на официалния лекар правомощията да решаваме какви пари кой да взема. Програмите за който се вземат много пари Сапард и т.н. въобще не минават през нас. и не ветеринарите определят парите. Ние осъществявахме контрол от ветеринарна гледна точка за изпълнение по ЗВД . Програмите и парите и задълженията са на инспектори от МЗХ. Ние са занимавахме точно по ДЕНИМИНУС там няма такива кандидати за който говориш а в 90% са хора с 5-6 крави и до 50 овце както и пчелари.Това не са хора с яхти канута и прочие и аз не виждам нищо лошо да взимат пари.
    Аз изказах моята логика а тя не е в защита на олигарсите по добре да се взимат пари и от дребните фермери въпреки че се облагодеталстват някой други в големи размери. Ти щом ми пишеш така или предпочиташ никой да не взима или всички да взимат(всекиму спрямо потребностите му) и аз искам да е свобода равенство и братство но това в отворена пазарна икономика невиждам как ще стане.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Защото те са бъдещето на нашата кретаща икономика .Следваме пътя на хората на които искаме да приличаме.''............................. и други вземат ."'

Искам да те попитам защо преди 91г. имаше банани само по коледа въпроса е свързан с икономиката и отговора е част от моя мироглед спрямо икономиката на една държава.

Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    И каква стана тя? Нали вадихме по 100 и кусур килограми от кошер? В балкана не можело, че няма такива паши, а ето сега и в Добруджа не можело, че имало само слънчоглед. Дори, ако нямало и дъжд трябва и да се храни. Това, че малка част от семействата надхвърлят възможностите си съм съгласен, но да се каже 80 - 100 кг. среден добив си е пълна лъжа. Та както каза зуница - приказката беше за цената на меда.
    Приятелю, случай от 2015г.
    Стационарен пчелин с 140 кошера в селски двор. Район с 2 паши, рапица и слънчоглед. Добив на стоков мед за сезона 8,5 тона. Сам сметни какъв е средния добив. И още едно уточнение, през годината на пчелите не е даден и един грам захар, инверт, питка или тем подобни.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Стационарен пчелин с 140 кошера в селски двор. Район с 2 паши, рапица и слънчоглед. Добив на стоков мед за сезона 8,5 тона. Сам сметни какъв е средния добив. И още едно уточнение, през годината на пчелите не е даден и един грам захар, инверт, питка или тем подобни.
    8500х5,5=46750лв.Дори това и горното да е вярно, моля да бъде изтрито.В противен случай рискуваме, не само всички зърнари да станат пчелари, ами и всичкото ром, авганистанец, сириец и др.Също така ще бъдат спрени всички програми за бедния Български пчелар.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    8500х5,5=46750лв.Дори това и горното да е вярно, моля да бъде изтрито.В противен случай рискуваме, не само всички зърнари да станат пчелари, ами и всичкото ром, авганистанец, сириец и др.Също така ще бъдат спрени всички програми за бедния Български пчелар.
    Преди да напишете нещо такова, вземете в ръка калкулатора!
    Имате ли си представа колко печели един зърнар "средна ръка"?
    Нека приемем, че сее 5000дка с пшеница.
    Среден добив - 600кг/дка
    Средна изкупна цена - 200лв/тон
    5000*600=3000т
    3000*200=600000лв
    Към тези пари прибави и всичките субсидии, начислени за тези 5000дка!
    И ти очакваш той да стане пчелар за смешните 50000лв, добити изцяло с ръчен труд???
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Знаеш ли колко работа е докато стигнеш тия 46 750лв. Мисля, че имаш на представа....
    П.П. 8 500 делено на 140 равно на 60,7 кг/кошер. Нормално за 2015г.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Преди да напишете нещо такова, вземете в ръка калкулатора!
    Имате ли си представа колко печели един зърнар "средна ръка"?
    Нека приемем, че сее 5000дка с пшеница.
    Среден добив - 600кг/дка
    Средна изкупна цена - 200лв/тон
    5000*600=3000т
    3000*200=600000лв
    Към тези пари прибави и всичките субсидии, начислени за тези 5000дка!
    И ти очакваш той да стане пчелар за смешните 50000лв, добити изцяло с ръчен труд???
    Твоя калкулатор редовен ли е. http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1467217
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Знаеш ли колко работа е докато стигнеш тия 46 750лв. Мисля, че имаш на представа....
    Що питаш мен ве.Чети нагоре и си отговаряй.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Та значи 60 кг. среден добив. Като се има на предвид, че рапицата и слънчогледа са най - добри от към нектар, а тук са и двете - добре. Съгласен съм на 60 кг. с едно на ум. Защото за второто ти изречение малко се съмнявам.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Твоя калкулатор редовен ли е. http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1467217

Що питаш мен ве.Чети нагоре и си отговаряй.
    И на какво да си отговарям? Тези данни са на база ожънати 15% ранни сортове. Погледни после: http://www.fermer.bg//%D0%B2-%D0%B4%...news14203.html
    Ха сега сметни спрямо 500кг/дка пак за какви пари става дума. И вие се самонавивате, че тези хора ще станат пчелари, за да извадят с много повече ръчен труд много по-малка печалба??? Това е смешно! Някои дребни риби може и да си направят по едно малко пчелинче от 20 кошера, не толкова за мършавата субсидия, колкото да си уплътни свободното време и да изкара гарантирано чист мед за семейство и приятели. Ама за тези със средните и големите площи - забравете! Кой ще си сложи таралеж в гащите за да сее и гледа 100дка лавандула или мента, която иска също много ръчен труд? Да не е луд?!?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Разположение и големина на пчелина. Ако има малко акация и липи да ги стимулират тия 2 месеца, става. В слънчогледа като им сложи 3 магазина... или 2 корпуса...става. А, и да няма “много“ чужди кошери наоколиш......

Страница 229 от 496 ПърваПърва ... 129179219227228229230231239279329 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 15 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 15 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •